Senaste inläggen

Av Camilla - 24 november 2016 18:08

Igår hade jag tid på hudmottagningen i Karlskrona. Ny läkare för mig och hon hade verkligen läst in sig på min journal, sånt gillas. 

Jag har för lite psoriasis för att få tablettbehandling, och det är helt okej för min del. Dessutom var jag fortfarande ung och man visste aldrig, jag kunde bli gravid igen. Ja jo, inte helt fel att bli kallad ung vid 42 år ålder och prat om barn, då brukar alla anse att man är för gammal. 

Jag skulle få prova en ny behandling som är bad i samband med ljusbehandling, PUVA. Kan ju alltid hoppas att det finns i Karlshamn också så jag slipper åka så långt varje gång, kan bli svårt att kombinera med skola och sedan LIA. 

Hudläkaren skulle också skicka remiss till reumatologen för lite utredning. Hon hade kollat vad som var skrivit 2005 när jag var hos reumatologen i Karlshamn och det står faktiskt i min journal att jag har lindrig psoriasisatros och blivit erbjuden en behandling av den reumatologen som underskökte mig då. Men till mig sa han att jag absolut inte hade psoriasisatros, och till min dåvarande husläkare sa han att det gick inte att utesluta atros..... hur fan ska han ha det och VARFÖR sa han så till mig??


Jaja, får se vad allt leder till nu då. 

ANNONS

ONT

Av Camilla - 21 november 2016 07:14

Japp. Inte bara efterverkningar av lördagens burstädning, men den aktiviteten har stark inverkan.

Ont i hela vänstra benet från höften och ner. Ont i höger armbåge. Och styrkan är på noll. 

Plus en söndg då Linus verkligen drivit mig till vansinne. Slutade med att jag tillslut körde ner till mamma utan Linus och Markus. Missade Malin och Anton med 10 minuter, hade Linus inte skrikit, vrålat, slagits så hade vi hunnit. Men hela världen rasade samman för att Linus skulle vara tvungen att byta jeans till ett par som verkligen passade honom och inte var 5 cm för korta. 

Varit en period nu när det bara är skrik, slänga saker runt sig, hata allt. 

ANNONS
Av Camilla - 19 november 2016 21:29

Ja det har varit en ganska så hektisk tid med prov hit och prov dit, sedan två veckors LIA på det och nu tillbaka till skolan igen, och nya uppgifter att göra. Först hemtentan vi fick innan LIA som ska vara inne den 29 november, en hemuppgift om patientavgifter, skriva diktat-prov, anatomi-prov, latin, två foldrar vi ska göra i två olika ämnen, en LIA-rapport och ett prov i organisation. Så - ha ha -  det gäller att vara organiserad och få ordning på tillvaron.


Och snart kommer julen med allt vad det innebär, sugen på att börja med gardinerna snart men det är kanske för tidigt, är inte ens första advent än. 

Julklapparna är nog dock ordnade. Linus klappar köpte vi i Ullared, och Markus första klapp kom i veckan. Har två till på gång till honom , hoppas att de dimper ner i lådan snart. 


Sedan är det nästa grej. Dags att börja planera maten till julafton och vem som ska ha vad. 


Idag har vi varit hos mamma i Agerum och städat burarna till kaninerna. Gick där  ute och tyckte att jag var så duktig när jag hade städat 24 burar. Under tiden städade Linda dubbelt så många i stallet. Så min hybris försvann ganska snabbt igen. Men lite klapp på axeln och lite extra ipren på det. 

Nu tänker jag gå och lägga mig och imorgon är det dags att ta itu med latinet och organisations-papperna. 

Av Camilla - 9 november 2016 21:17

Linus hoppas att den ligger kvar men eftersom temperaturen hoppar upp och ner så är det tveksamt. Men han har i alla fall varit ute och skottat lite snö idag, och när pappa hämtade honom på dagis fick han ha lite snöbollskrig, han och N mot pappa.

Hade ingen snö när jag åkte hemifrån i morse, men när jag kom till länsgränsen i Näsum så snöade det ganska mycket. 

När jag kom från Kristianstad så var parkeringen alldeles blöt och slaskig, Bromölla kommun inte kända för att skotta bort den direkt. 

Halt på vägen in, men inte hem. Men kallt eftersom jag blivit våt om fötterna från perrongen och ner till bilen. Och skobekymmer i morgon då, eftersom mina varma vinterskor inte passar att ha en hel dag inne i klinikens 24 grader.


Av Camilla - 8 november 2016 19:26

Japp, idag har det verkligen varit kaos.

Sovit dåligt inatt, vaknade flera gånger mellan 03 och 05, så halv sex gav jag upp och steg upp.

Väckte en mycket trött och gnällig Linus vid sex, och så iväg till förskolan strax innan sju så jag skulle hinna med tåget 7:36. Eller ja, så var planen i alla fall. 

Kom till Bromölla så var tåget försenat, beräknad avgång kl 7:59 på grund av sen vändning.

Dingdong, tiden ändrad till 08:18, på grund av mötande tåg.

Dingdong, tiden ändrad till 08:24, på grund av signalfel. Tänkte att om de ändrar EN endaste gång till så kör jag hem istället.

Dingdong, tiden ändrad till 08:34. 

08:36 kom det då äntligen, "bara" en timme försenat. Men det avgick inte meddetsamma, utan stod stilla i flera minuter då de hade rött ljus och visste inte varför.

Pågatåg, kom till Fjälkinge så fick det stanna och lokföraren fick gå igenom tåget till baken, och backa då det var inkört på fel spår och ingen kunde gå ut eller in på tåget. Tyckte riktigt synd om lokföraren som inte kunde hjälpa detta. 

När vi kom in på stationen i Kristianstad så var vi en timme försenad.  Extra kul eftersom min lärare från yrkeshögskolan skulle ringa idag för att höra hur det går.

Inte riktigt samma visa på hemvägn, Pågatåget var försenat men Öresundståget jag skulle ta, gick bara några minuter för sent. Så hem kom jag, bara en kvart senare än vanligt, typ.

Av Camilla - 2 november 2016 09:30

Japp, är på LIA. 

Måndagen satt jag och tittade mest på förmiddagen men på eftermiddagen fick jag prova på att ta betalning, skriva frikort, ta emot och skriva in till provtagning och läkarbesök. Bokat in någon. Sorterat post. Scannat remisser, remisssvar, slutsvar osv.

Jätteroligt och lärorikt. Att sitta på en genomgång en förmiddag ger inte så mycket som att sitta och jobba i det en hel dag och få lära sig ordentligt.

Igår var det BVC på förmiddagen men tyvörr bara ett besök inbokat så jag hamnade i receptionen igen.

I morgon ska jag vara med hudläkaren på förmiddagen och på eftermiddagen blir det nog att få skriva lite diktat (testson) eller sitta i receptionen. Fått mycket beröm också, och det livar upp massor. Jag tycker att det känns som att allt svävar ovanför mig, lite ogripbart fortfarande, men de jag sitter med tyckte att jag lär mig snabbt och hänger med bra.

Hittentills är det nog svårast att veta vart man ska skicka patienterna, för en del sitter till vänster, en del till höger i en annan korridor, och en hel del på ovanvåningen. 

Men jag lär mig väl :)

Av Camilla - 2 november 2016 09:26

Idag är det begravning. Hatar det!


En släkting, i 50-års åldern, efter att ha gått minst ett år med tarmarna i paket på magen blev det stomi-påse.

Ett epileptiskt anfall för en tid sedan (alrig haft epilepsi tidigare) gjorde att han bröt käken. 

Trött och nedstämd fick han åka in,och fick en blodtransfusion för blodvärdet var kasst på alla sätt. Kort tid därefter var det dags igen. 

Väntade på ett läkarbesök för nu var det dags att undersöka VART blodet tog vägen.

Hann inte så långt.

Firades av sin familj på lördagen. På söndagen hörde ingen av honom och när de bröt sig in på måndagen, i hans lägenhet så hade han somnat i sin säng.....


Livet är skört. Ta hand om era nära och kära, för man vet aldrig när de rycks bort. 


RIP Tommy.

Av Camilla - 25 oktober 2016 21:05

Hur man än planerar och funderar så blir det sällan som man vill. 
Jag ser människor runt om mig som får än det ena än det andra som jag önskar mig. Och jag missunnar ingen det de får men what about me?


Det är inte så att jag vill ha en massa materiella saker, jag har det jag behöver och önskar inget mer. Jo, kanske en bättre bil men den jag har duger något år till. 


Men jag ville ha en stor familj, jag ville ha en 3-4 barn. Och fick ett. Älskad unge, solen i mitt liv trots trotsålder och bus. Jag vill ha fler, sambon vill inte. 

Jag har sagt att jag aldrig skulle kunna tänka mig ett liv utan hundar. Nu har jag varit utan i 5 år. Jag vill ha en ny cavalier. Sambon vill inte

Jag har fått nöja mig med en katt. Älskad katt, men substitut. 


Kaninerna är roliga och mysiga, men inte heller där är sambon en fan. Börjar jag prata kanin så försvinner han i sina egna tankar. Han har varit på besök på tre kaninutställningar, kortare inpass. 


Älskar min sambo, men ibland är det tankar på vift. Hur blev det så här och ska jag nöja mig? Ska man inte sikta mot toppen? 
Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se