Senaste inläggen

Av Camilla - 20 maj 2017 10:33

I går sa jag tack och hej för helt underbart härliga och lärorika LIA-veckor. Jag hade förmånen att hamna på en avdelning med trevliga, roliga och pedagogiska medicinska sekreterare som välkomnade en med öppna armar som om man vore färdig sekreterare, och har lärt mig massor!  


Dessutom får jag fortsätta att jobba några veckor till med samma saker, skriva journaler, då jag fått sommarjobb på samma klinik fast på Karlskrona sjukhuset. Trots 1½-2h resväg ENKEL resa så ser jag fram emot det. Hade gärna varit hemma också eftersom Markus har smällt till med 8 veckors semester i år och Linus har långledigt från förskolan, men jag har fortfarande mina räkningar och utgifter i sommar, som ska betalas, så det finns inte på kartan att tacka nej eftersom jag inte hittat något på närmare håll. 

Var först bokat till akuten men de tackade nej och valde sin LIA elev, vilket jag förstår helt, men troligen blev det fel när de avbokade mig så alla platser i denna delen av Blekinge hann bli upptagna. 

Får se hur min värk klarar av pendlingen. 

ANNONS
Av Camilla - 16 april 2017 17:41

 

Första kalaset med farmor och farfar, och Mimmi. 

ANNONS
Av Camilla - 16 april 2017 17:34

Idag tog vi en tur till Smålandet älgsafari i Markaryd.

Vi var ett sällskap på 4 st från 8 år och neråt och så 17 st vuxna.

Fick se en hel del älgar även om de flesat låg och idisslade, men på andra åket var det två som ville klappas och hade huvudet inne i bilarna. 

                       

Där fanns även 4 Bisonoxar, maffiga saker

   

   Och ute på parkeringen kunde man provsitta på en älg, vilket Linus och pappa testade.

    


Tack till familjen Sjögren, Sjögren-Pannwitz, Nilsson-Persson, Åberg och Bent & Hanne från Danmark för trevligt sällskap :) 

Av Camilla - 15 april 2017 12:02

Känns som om sedan starten på Yrkeshögskolan i augusti 2016 så har jag mer eller mindre varit förkyld nonstop. 

Och nu är det dags igen, slemhosta och snorig, ont i bihålorna. Och jag känner nog av pollen också tror jag, för så fort jag varit ute är det etter värre.


Skolan har gått si och så, fick mina första omprov denna våren, först på mötesprotokoll vilket jag inte riktigt förstår då informationen vi fått inte varit konsekvent och det finns lika många sätt att skriva mötesprotokll som antalet elever i vår klass.

Sedan har jag gått från VG på latinproven till omprov och 4 p från G. Skickade till läraren att vi måste ha MER övningar, det räcker inte med genomgångar på skolan när det är så svårt att böja. Och efter att flera i klassen efterfrågat så fick vi äntligen tämligen realistiska övningar (stora hål i stortån.... hmm..) Och på Omprovet kom ett Vg igen. 


Nu är det dags för fem veckors LIA. Denna gången ska jag vara på sjukhuset i Karlshamn.

Och fått frågan om sommarlov på en annan klinik på sjukhuset. Ska hälsa på där den 24 april.

Av Camilla - 25 mars 2017 18:29

Idag hade Blekinge KAF klubbmästerskap och årsmöte.


Nya o styrelsen blev Maria Ahlgren som vice ordförande, Julia Ahlgren som suppleant. Jag valdes till ny revisor.


Klubbmästerskapet vanns av Julia Ahlgren med en Tan svart 96p och Bästa Junior

Familjen Berntsson blev Bästa Senior med Berntsson's D Charlie alias Challe Balle, Rex vit rödögd, 95,5p


Bilder finns på 

http://blekingekaf.weebly.com


Passade på att dela ut blommor och sjunga för Zoo-Erik som fyllde 80 år i förra veckan   

Av Camilla - 21 mars 2017 14:20

 

Så här känns det nästan just nu, plus att armarna känns som om de håller på att gå av. För inte nog med min psoriasis och fibromyalgi, jag har även återkommande muskelfästeinflammation på varierade ställen på kroppen. Enligt reumatologen jag träffade för en månad sedan, inte alls ovanligt hos dom som har psoriasis. Verkar vara lite som att får du inte psoriasisartrit så får du gärna detta här istället.... win - win situiation, eller??

 

Fibro är ett skit, just nu känns det som om jag har influensa på gång utan att riktigt bryta ut. Snorig lite grand, hostar en hel del,  ont ÖVERALLT och huvudvärk. Så ska man sköta skolan på det. Har lite problem med latinet sedan vi bytte lärare. Inte bara hans fel, jag får ta på mig en stor del av skulden, men lite respons i tid, och fler övningar med realistiska sammansättningar hade kanske hjälpt istället för en karl som knappt aldrig lyfter blicken och bara stakar sig. Fattar nada av vad han pratar om, och då tyckte jag ändå att latin var roligt och ganska enkelt när vi hade förra läraren. Saknar dig, Johanna! 

  

Min dag med fibro är ett krig, och då tycer jag ändå inte att jag har så jävla illa fibro som en del. Men den blir svårare och svårare för var månad, och jag känner mig totalt utbränd på energi och ork. Ont överallt, kan knappt ens trycka ut lite schampo eller balsam från flaskan utan att skrika högt. Vardagen är ett krig och så ska man prestera på detta? 
Av Camilla - 27 februari 2017 09:39

Får inte sova om nätterna. Man tänker att när de är i Linus ålder så ska man ha fått tillbaka sin nattsömn. ... Vilket skämt!


Inatt har jag varit inne hos honom minst fem gånger. Han har gnällt efter mamma och varit ledsen, men när jag kommit in så har han sovit. Så jag har haft väldigt dålig sömn mellan 2 och 4 i natt. Och han haringen aning om att jag varit där...

Av Camilla - 26 februari 2017 15:21

När vi väntade på att det skulle bli dags för prisutdelning på utställningen för en vecka sedan fick jag sms att Linus hade feber. Och strax därefter började han att kräkas, vilket han nästan alltid gör när han är febrig. 

När jag kom hem på kvällen var det en ynklig liten grabb i soffan och strax därefter kräktes han igen. Så det blev VAB denna veckan. 

Natten mellan torsdag och fredag var det en vaken natt. Han kom in till mig vid tolv, och från två var det gråt: ont i örat, i halsen, var trött och ville sova osv. Trots alvedon hade han ont. Så på morgonen ringde jag till vår läkarstation och fick tid: ÖRONINFLAMMATION..... inte konstigt att han hade så ont.

Men efter en vecka med hostande, snorande och kulminerande med öroninflammationen så var jag lika trött som han, om inte mer. Och ont efter bilresan och all spänning, ont överallt.

I morgon är det nytt läkarbesök, så de ska kolla så att det lagt sig. Sedan startar skolan igen för mig, mycket att ta igen.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se