Senaste inläggen

Av Camilla - 22 december 2016 21:58

Den 22 april är det kosläpp i Bräkne Hoby och vi har kaninutställning. SPika datumet, så ses vi där!

ANNONS
Av Camilla - 22 december 2016 21:56

Vi har några new zeland red hanar och honor med eller utan stamtavla till salu, Födda i mars

300-500kr styck beroende på om vi anser att de ska ha stamtavla eller inte.


Även en rex hane, vit rödögd till salu. 400:- med stamtavla. Ställd på 93,5p i klass A. 

ANNONS
Av Camilla - 22 december 2016 21:51

Fyra domare ledda av Daniel Lindbergh som chefsdomare, Tove Corneliusson, Maria Ottosson och Markus Hagström.

287 kaniner anmälda.

BIS blev Markus med en snygg hermelin-hane på 96p. BIM blev han med en lilla havanna hona på 95,5p den enda honan med så höga points. Bara att gratulera!


Jessica Lindahl Nilsson blev bästa Junior med en Alaska på 95,5p. När en alaska är snygg så är den verkligen snygg så grattis!!


Inom klubben delades det ut rosett till Årets nbästa Blekinge senior som blev Ziv och Zoo-Erik med sina poäng från LU där de blev svenska mästare i klass A, och Årets Junior blev Julia Ahlgren som även blev årets bästa junior i hela Sverige - hipp hipp!!


Vi ställde new zealand red, där de båda unghonorna fick 95p vardera, och tre vuxna nzr honor med 94,5p som bäst. 

Rexarna hade 94,5p som bäst och likadant på risknäcken. Så av fem möjliga pris blev det fem. 

Av Camilla - 22 december 2016 21:45

Så har hela höstterminen gått. Snabbt som sjutton och jag stortrivs men det har varit påfrestande.


Inte så svårt som jag trodde efter att alla kom in och varnade för den. Men ingen lättviktsutbildning heller.

En del lärare tycker att jag skulle anstränga mig mer, eller ja, skriva mer på proven och tänka på lite mer. Men sanningen är den att jag siktar bara på ett G, jag vill inte kämpa för mer. Och jag är inte så stark att jag orkar det.


Det är svårt nog att klara veckorna som det är, att få tid att plugga och slippa stressa, att inte alltid vara trött och sur.  Jag är full av beundran för de som är ensamstående och läser detta. 


Jag har minst G i alla ämnen, inte ännu behövt omtenta och inte lämnat in något för sent. Men jag har lite svårt för att läsa en massa paragrafer och sedan skriva om det. Blir för mycket och det blir kaos. 


Och det känns som om livet går bergochdalbana med mitt inre. Svårt att balansera allt. 


Av Camilla - 22 december 2016 21:38

Tror minsann att Linus är bortskämd. Ordentligt så. Kanske det blir så när man vet att det inte blir fler. Och man vill att han ska ha allt som man själv inte hade tillgång till som barn. Men så länge han blir lika glad för en tröja som en leksak så är det okej.


Har börjat att lägga fram julklappar under granen. En var kväll nu denna veckan. De två första var till Linus. Och det var spännande vll jag lova. Så när han steg upp idag och det låg nya paket, fast till farmor, mormor, Linda, Mimmi och pappa, ja då var det inte lika kul längre.


Ikväll åkte det upp två till, ett till pappa och ett till Linda. Det är tre kvar i källaren, alla tre till Linus, men de kommer inte upp förrän han somnat i morgon kvälll.


Hittentills får han en pyjamas med Paw Patrol, en bok och en video med Pettson och Findus. Lego polis-station, en surfplatta och fodral till den. Och så bilar. Pappa kunde inte låta bli på de sista. Tror surfplattan och legot slår allt. 


Jag har tre julklappar till Markus. En som han behöver, en som är för skojs skull och en som han kan använda. Men han säger att han har problem med att köpa åt mig. Egentligen inte, jag har hintat om saker hela hösten men vad hjälper det när han inte fattar eller lyssnar. Och det jag helst vill ha är han inte villig att ge. Nu vägrar jag att ge fler hintar, han får fundera. Av Camilla - 5 december 2016 21:04

Sisådär med värken efter närkontakten med rådjur. Igår skulle vi hämta ved åt mamma och jag kunde inte bära mer än några brädor innan jag fick ge tappt. Och sedan dess är värken i armar, rygg, nacke hemsk. 

Undrar om jag inte får ta en tur till läkare igen då. Mina alvedon hjälper inte mycket och jag har ONT!


Förfasar mig lite inför vår utställning. För om jag sätter upp burar på fredag kan jag nog inte hjälpa till att riva på söndag.  Jag låg i tre dagar efter Ko-släppet, kroppen gav upp helt. Yr och svimfärdig och kunde inte göra mycket mer än att sova. 
Förra året var det en del som packade in sina kaniner och åkte hem direkt efter prisutdelning. Ja någon satt och TITTADE på när vi plockade ihop och slet, och tog sitt pick och pack och körde hem ändå.  När vi skulle lämna burarna i Elleholm var det inte många kvar. 


Av Camilla - 2 december 2016 21:44

Idag gjorde jag veckans sista prov. I organisation. Tror det gick bra.

Och när jag kom hem så hade jag fått mail från latin-läraren Johanna, hon hade redan rättat provet. 82,5p av 88 möjliga så det blev ett VG. Vad skönt. Hela tiden innan provet kändes det som att det var hopplöst, jag fick bara inte in böjningarna. Men jag lyckades och ett VG på detta också.


Får skriva om LIA rapporten då jag hade en del språkliga fel i den. Men det gör inget. 


Och nu håller jag på att öva till torsdagens anatomi-prov. 

Men snart är det jullov.

Av Camilla - 1 december 2016 19:47

I tisdags när vi skulle hem var det mörkt, det regnade och en hel del trafik på hem vägen från tåget i Bromölla.

Några hundra meter innan infarten till Axeltorp kom det plötsligt upp två rådjur på vägen. Det första missade vi, för det var ganska snabbt och Anne lyckades att bromsa. Nummer två hade inte så stor tur, och sprang rakt in i passagerardörren på förarsidan. Hela bilen gungade till så det hade lite fart. 

Bara att stanna så fort vi kunde och ringa polisen som skulle skicka ut eftersök, man vill ju inte att rådjuret ska ligga skadat i skogen. 

Spände oss för kollisionen och inbromsningen, och rädda att den bakomliggande bilen, som säkert kunde se mina öronhängen så nära låg den, skulle försöka att lifta den också.


Så nu har det skickats en hel del papper och anmälningar hit och dit, Annes bilförsäkring, min olycksfallsförsäkring, kammarkollegiet eftersom vi är försäkrade i skolan och till och från skolan, och så flexite som är något med Kristianstad kommun.


Och anser inte att jag behöver eller har tid att söka läkare, men nog har det blivit lite extra värktabletter...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se