Senaste inläggen

Av Camilla - 17 september 2016 21:15

Igår fyllde Pajas två år.

Och i onsdags fick vi besöka veterinären.

Pajas kom in i helgen och var lite svullen, som efter ett slagsmål. 

I tisdags kväll var det mer än svullet, då sprack det i pannan och var sipprade ut. Tryckte lite och det var en varklump som trycktes ut. Bara att sätta sig och ringa veterinärerna runt omkring. Näsum hade stängt. Agneta svarade inte, också stängt. 

Men fick en tid vid 10 i Bromölla, men skulle vara beredd på att vänta. Så jag bullade upp med korsord och pennor. Men fick komma in snabbt.

Jag hade tryckt ut det mesta, veterinären tvättade och rakade, men kunde inte trycka ut något mer var. Pajas fick en spruta med antibiotika och en med smärtstillande, och jag passade på att låta veterinären besiktiga honom med intyg. Så när jag kom hem gick jag in på Folksams hemsida och anmälde honom till försäkring. 

Så nu får han tablett morgon och kväll som är antibiotika, och var morgon får han en spruta smärtstillande i munnen. 


ANNONS
Av Camilla - 17 september 2016 21:03

Shit vad tiden går snabbt. Vi har redan gått fem veckor på utbildningen. Och jag stormtrivs!!

Haft ett läsförhör i svenskan, ett mindre prov på latinska glosor, och i tisdags prov i sekretess. Tror att latin och sekretess gick bra, bara att vänta och se.

Har även hunnit med ett par inlämningsuppgifter i både anatomi, it och svenska.


Första studiebesöket gjorde vi ganska snart i kursen, när vi fick träffa medicinska sekreterare. Andra studiebesöket hade vi i torsdags. Vi gick på CSK kemlabb och fick se en kedja av undersökning av blodet.  Mycket intressant vill jag lova.

Och på måndag ska vi till CSK igen, då ska vi besöka akuten och öron-näsa-hals. Säkert lika intressant det. ANNONS
Av Camilla - 7 september 2016 15:47

Linus blev sjuk lördagen efter första veckan på förskolan efter sommaruppehållet. Markus blev sjuk på söndagen.

Mitt började på måndagen, och har inte velat ge sig. Idag var det bara att bita i det sura äpplet och ringa till VC. Fick sammma sköterska i telefonen, som nekade till att jag hade halsfluss i våras, då jag inte hade feber (temp 37,0 efter x antal Alvedon 665). Tror att hon har något emot mig, för hon ljög i loggen sedan. Och klagade till läkaren att jag varit otrevlig, så jag sa som det var, att vi kommer att byta VC på grund av henne, att hon inte är sanningsenlig och har bemött mig väldigt dåligt. 


Men undersökt blev jag, bihålsinflammation var ett faktum, och K frågade flera gånger om jag hostade också, vilket jag gjorde så sent som i måndagas men det har gett sig och bara slemhosta morgonen eller när näsan rinner över. 

Har också en prick på foten som jag vaknade med en morgon, och trodde att det var ett myggbett som kommit under natten, kliade jävulskt. Stannade av men i går när jag kom hem från Yrkeshögskolan så var det alldeles svullet, ömt, kliar och en röd fläck..... som en femkrona. 

Jag trodde fortfarande att det var ett myggbett, men när jag beskrev och K undersökte så var hon först lite inne på att jag kanske hade en spricka i foten, men sedan frågade hon om jag var säker på att jag hade fått ett myggbett och inte en fästing. Kom  inte ihåg men Markus sa att jag har tagit bort en fästing där, så det kan vara borrelia. 

Som tur är så används pencillinen jag fick utskriven för bihålsinflammartionen, även till borrelia. Så om det inte avtar under tiden behadlingstiden så ska jag återkomma så kanske det krävs en röntgen annars kan det vara borrelia.


Men nu är beslutet tagit, blanketten utskriven och ifylld. På fredag går jag från Familjeläkarna i Olofström till Läkehjälpen istället. Linus likaså. 

LIA

Av Camilla - 7 september 2016 15:38

Nu är LIA platserna utdelade. Men helt oproblematiskt är det inte.


För att jobba inom Region Skåne ska du fylla i en hälsodeklaration, där en sjuksköterska ska se att du förstått frågorna, stämpla på sista sidan att hon sett, och skriva under.


Problemet är att Knappt någon VC har en aning om detta. Inte ens de skånska, trots att det är Region Skåne som kräver det. 

Allt det handlar om är en sida med 6 frågor om TBC och om man varit i kontakt med det, en sida med 2 frågor om MRSA, och så sista sidan som de ska skriva under.


Här blir det panik! Ska de vaccinera oss mot TBC? Nej, bara om de tycker att våra svar kräver det. Om man är i riskzonen så att säga.

Hur vet de om man är vaccinerad mot TBC? Det har de ingen aning om, och det behöver de inte veta heller. De ska bedöma våra svar, och intyga att vi har fyllt i svaren, inget mer.

Krävs det en hälsoundersökning? Nej, bara om svaren antyder att vi skulle behöva det på grund av exponering av TBC eller MRSA.

Det är JAG  som ska intyga att jag inte har varit utsatt för tbc, deras uppgift är bara att intyga att jag har varit där och i samråd med sjuksköterskan svarat på frågorna o att jag har förstått innebörden av frågorna.

Men de tycks tro att det deras uppgift intyga om jag HAR tbc eller inte. 

 

Kul va?? 

 

 


Av Camilla - 25 augusti 2016 18:27

I söndags var vi på IKEA och när v kör därifrån säger mamma att hon vill ha tag på en cd-hylla, typ benno eller något. Dagen efter ser jag en annons på fb, som varit ute i typ två minuter. Skriver meddetsamma att jag köper den och kan jag hämta på onsdag? 

Samtidigt ska tjejen ta nytt foto då hon tycker att det som var i annonsen såg rörigt ut, men det hann hon inte.

En halvtimme senare kommer de och lämnar hyllan här, snacka om service.


Av Camilla - 25 augusti 2016 18:12

Japp, en vecka på dagis och sedan låg vi alla tre i omgångar. Började med Linus i lördags, feber och kräks som alltid vid febern. Söndagen var det Markus tur att ligga pall, så jag och Linus följde med mamma och Linda till IKEA. 

Måndagen var jag i skolan och tisdagen vaknar jag vid fyra med feber och hosta. Så jag har varit hemma hela veckan. Tror att jag ska vara det i morgon också, ser ingen större mening med att åka iväg för en timmes IT-lektion på den nivån som det ligger just nu. 


Idag har vi varit i Agerum också, och lämnat av en cd-hylla som jag köpte på facebook-annons åt mamma och passade på att gillra en minkfälla då det varit besök i natt och en unge och hennes mamma fått sätta livet till. Så jävla onödigt, här går man och oroar sig för gulsoten så är det en minkjävel som kommer istället. Fem år sedan sist, men det är kanske tack vare gulsoten som den kommer, då vildkaninerna och hararna stryker med. Trodde att alla burarna var säkra nu, men den lyckades ändå ta sig in till denna honan. De återstående 4 ungarna ska få flytta hem till Lotta och bli adopterade av en dvärgvädur. 

Minken är inget naturligt vilt djur i svenska faunan. Den importerades från Kanada för att odlas för sitt skinns skull. Sedan smet det djur plus att några djurrättsidioter (aktivister) släppt ut från minkfarmarna runt i kommunen i omgångar, så nu stryker våra tamdjur med. Om de bara fattade vad de ställer till med för övriga djur när de släpper ut minkar     , jävla korttänkta idioter!! Skottpengar på dom!

Inget roligt att komma ut och se en unge och en hona med avätna ansikten   Av Camilla - 22 augusti 2016 17:38

Japp. Trodde knappt det gick att bli så här trött... Och att hela kroppen blir trött fast att det är huvudet som är ansträngt.

Vi har nu påbörjat andra veckan på kursen och nu börjar det äntligen att hända saker. 

Idag var det nästan hela dagen att öva tangentbordsteknik. Inget jag är direkt bra på. Man använder sin egen variant av pekfingervalsen, typ. Bara att öva.

Linus blev sjuk efter en vecka på dagis, så lördagen var det kräkspann och alvedon som gällde. I söndags vaknade Markus med feber och snuva. Och jag mår piss, huvudvärk, ont i halsen, hosta, snuva. 

Av Camilla - 19 augusti 2016 20:56

Japp, i måndags blev jag då student IGEN. 

Denna gången har jag börjat en tvåårig utbildning till Medicinsk Sekreterare. 

Ska bli roligt, stimulerande hoppas jag men även jobbigt. När till och med vaktmästaren kommer in och säger att vi ska förbereda oss på en jobbig tid då börjar man undra vad man gett sig in på.

Men det ska nog gå bra.  

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se