Direktlänk till inlägg 11 maj 2020

Trött som ett as

Av Camilla - 11 maj 2020 10:17

Konstigt ordspråk egentligen. Hur trött är ett as? Är aset ett dött djur så borde det ju inte känna trötthet längre?

Jaja, trött är jag i alla fall. I fredags cyklade vi med Linus till skolan då det var kanonfint väder, om inte så varmt ännu men med teperatur som lovades gå upp runt 20 grader under dagen, och Linus skulle ha skoljogg under dagen. Sedan fortsatte vi på cykelvägen ut mot Näsum, tänkte att vi skulle cykla 1 h ut och se hur långt vi kom.

Vi kom ut till Skånes längsta järnvägstunnel (tror jag) vid Barnakälla i Näsum. Sedan vände vi hemåt igen.

Vädret var härligt, men vägen var ganska backig, och vi hade uppförsbacke de sista kilometrarna mot tunneln, och därmed uppförsbacke nästan hela vägen hemåt efter den stigningen.

3 mil på 2 h blev resultatet och jag var ganska mör i benen och i rumpan. Sedan var det bara att cykla till skolan och hämta Linus ett par timmar senare.


I lördags var det tipsrunda på Olofströms Ridklubb. 20kr om man gick och 100kr om man lånade häst och red den. Klara och Linus skulle rida och Linda, jag, mamma och Markus gick. Linda ledde Klara på ena hästen, en stor brun vid namn Rambo, som användes i handikappridningen. Dock var Rambo ett matvrak och skrämde Klara ganska rejält i början så det tog ett tag innan hennes skräck släppte men sedan njöt hon också. Han skull smaka på allt grönt runt om oss, och rycket när han gör ett försök skrämmer skiten ur den ovane direkt.

Linus fick en annan Stallonehäst vid namn Rocky. En svartvit skäck importerad från Irland. Troligen Tinker med enormt hov och benskägg, gick nästan från knäna och ner. Snäll men ville inte stå stilla så en gång slängde han till med huvudet för att få igång oss och jag damp med rumpan ner på en sten som så påpassligt stod vid stigen och var beklädd med mjuk mossa.

Den gula ridstigen var ungefär 2,4 km lång men med mycket varierande terräng, upp och ner, över stock och sten. Vi som gick var genomsvetta när vi kom tillbaka till ridskolan.

Vi fick ta in hästarna och borsta av dem. Klaras Rambo skulle inte ut mer så han fick stanna i sin box och de fick hänga in hans sadel och träns igen. Rocky skulle ut igen så vi fick lägga hans sadel och träns utanför boxen.

Sedan var det utslagsfråga, en burk med sömmar, hur mågna trodde vi att det var?

Innan vi åkte vidare tog vi en fika som klubben bjöd på i form av saft/kaffe och kanelbulle.


Igår tog vi cyklarna och cyklade 1 mil. Imponerad av Linus som hänger på. Han var inte med i fredags men målet är att han ska med längre sträckor också, vi ska sikta på att kunna cykla ner till mamma i Agerum tidsnog.

Natten mellan i går och i dag var illa, han frös, fanns ingen pyjamas som passade, de var för vida runt magen, han hade tandkrämsfläck på underställsbyxorna, han var inte trött, kunde inte sova och så vidare. Så han fick komma in till mig. Men han trängs och buffas och är varm, så när Markus kom upp vid halvett-tiden bad jag honom bära in Linus i sin säng. Behövdes inte för Linus vaknade och gick själv, men min sömn blev mer störd än vanligt så efter denna helgen och natten är jag trött som ett as.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Torsdag 14 mars 09:39

Ja, faktiskt det är helt okej. Det är mindre okej att vara elak och småsint för att man känner så. Jag kan vara avundsjuk på andras framgång, lycka eller tur. Det betyder inte att det är okej att börja prata illa om dem, till dem osv. Jag är avun...

Av Camilla - Tisdag 12 mars 12:05

Förra veckan var ganska stressig för mig, en dag extra på jobbet, innebandymatcher på helgen (publik men det tar på krafterna med all spänning) ett extra vattenpass på söndagen. I går hade jag semester för att skjutsa mamma till sjukhuset för koll av...

Av Camilla - Måndag 4 mars 18:36

Det är mer som en fars - den vilda jakten på att komma fram på telefon till sin vårdcentral. När jag ramlat på jobbet ringde jag flera gånger till vårdcentralen när jag började få ont. Jag ramlade i november, kom fram i mitten av januari. När jag...

Av Camilla - Lördag 2 mars 16:58

I dag har jag och Lotta varit och tittat på en lokal inför kaninutställning. Det är ju inte Mörrums Folkets Park precis, men den är alldeles för dyr för att hyra numera. Så vi har hittat en mindre lokal och ett datum i september. Kanske vädret tillåt...

Av Camilla - Fredag 1 mars 20:19

Så då har man anmält kaninerna. På söndag ska samtliga kaniner ställas, Maja 3 år gammal, hennes döttrar från förra året och Linus båda hermelutter. I Örsjö ska hermelutterna och Majas döttrar ställas.  Snart dags att anmäla till Önnestad också...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards