Direktlänk till inlägg 18 februari 2018

Oksbøl 2018

Av Camilla - Söndag 18 feb 12:36

Kvart efter beräknad avfärd lämnade vi Edenryd. 9 människor och ca 40 kaniner fördelade i en Renault Traffic. Gott om plats och flaskor med fruset vatten mellan kaninfacken i fall det skulle bli varmt. Linda körde. Första stoppet var nere i Svågetorp där vi passade på att lufta kaninerna lite, köpa lite kaffe och gå på toa. Och träffade på vårt resesällskap, Louise Printzlow som skulle över och döma.  Sedan förtsatte resan över broar och nästa stopp passade vi på att äta lite också.  Vi kom ner på torsdagen som beräknat vid 16-tiden, och kunde efter ett tag sätta in våra kaniner i sina fack.  Passade på att putsa dom lite innan så att det värsta var borta i fall de suttit på sina pluttar under resan. Vattnade våra egna och hjälpte sedan till att fodra alla kaniner som var på plats. I Danmark blir alla kaniner fodrade av arrangörerna om man inte valt att fodra själv med egen mat. 


Mamma hade suttit i AC-draget på vägen ner och hade feber på natten, men det var nog inte det ända då alla utom jag hostade på vägen hem, och Linda har varit hemma en vecka på grund av feber och en hosta som inte vill ge sig.

Men tillbaka till Danmark nu. På fredagen vaknade vi tidigt och åt gemensam frukost i boendet, innan jag och Linda gick över och putsade kaninerna. Eftersom både mina och Lindas ska ha vita tassar så blev det lite puts. Mammas är inte samma sak eftersom de är gulröda i färgen under tassarna, där tar man bara och tvättar bort eventuell smuts/bajs.


Det gick bra, väldigt bra. I år igen blev jag BIR av alla Rex, vit rödögda med en hona 95,5p. Av mina 8 hade jag en 1x93,5, 1x95, 3x94,5, 2x94 och 1x93,5. Detta gav mig förutom mitt BIR även plats 11 av alla 132 prisberättigade. Frågan är om jag blev bästa svensk eller inte, då Mattias Gustafsson som kom 6a, egentligen bor i Vara men är medlem och tävlar för Bornholm. 


Mamma fick på sina fyra 94,5-94-94-93,5 och plats 119. Linda hade 90,5-91-94,5-94,5-95p och plats 63. 

Jag sålde en hona och den honan jag blev BIR med bytte jag bort mot en annan hona som fått 95p, uppf/ög Kristian Mose Kristensen. Hon har inte lika bra kropp som mina, en smalare variant men mycket bättre päls. Och jag har en tendens till lite lång päls så jag behövde få in något bättre.


På lördagen var det inofficiell europabedömning. Jag, mamma och Linda hade anmält varsin kanin dit. Det var en österrikisk domare som gick igenom de anmälda och förklarade på tyska och engelska vad han letade efter. Han var väldigt noga med hakpåse, enbart antydan till hakpåse gav anmärkning. 4 kaniner fick 96,5p som mest och det var intressant för ingen av dom var bland gårdagens 96or.

Kaninen som blev BIS på fredagen, en stora silver på 96p, fick på europabedömningen enbart 95,5p. Wiener svart som fick 95,5p på fredagen fick 96,5p på lördagen osv.

Mammas Jähkel som fick 94p p LU-bedömningen fick av österrikaren 96p, och hade fått mer om vi hade plockat hans 4-5 vita hårstrån.  Min Enya fick 95p på båda bedömningarna, och Lindas rhinsk fick 94,5p på LU och 94p på europanbedömningen.


Med oss hem hade vi även en tysk new zealand red som Bent köpt åt oss. En underbar herre, som fått 97p i Tyskland, och som nu fått para vår tyska hona och en egenuppfödd hona. Vill inte para alla med honom i år, utan tar kanske en kull till för att ha något att utvärdera. Kullen tysk-tysk blir totalt obesläktat med ALLT vi redan sålt under åren då tyskans förra kull bor kvar hos oss. 


Prisutdelningen hoppade vi över då blåsten tog i och det snöade. Vi körde vi dlunch på söndagen och det var nog tur, för även om broarna fortfarande var öppna så var det inte helt enkelt att köra över dom, bilen var ganska vindkänslig. 15-16 m/s och så byar på det. Hujja....!


     


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Tisdag 20 mars 20:40

  I morgon är det dags att rocka sockorna igen. För att alla är olika. Alla har rätt att vara olika, alla räknas och alla har lika värde!   ...

Av Camilla - Lördag 17 mars 15:16

Tittar ut och det ser jättehärligt ut. Solen värmer ganska bra MEN med jämna mellanrum kommer det en snöby och trots solskenet så är det svinkallt i blåsten. Jag vill ha vår nu. Jag behöver ha vår nu. D-vitamin och värme från solen.  ...

Av Camilla - Torsdag 15 mars 17:59

I dag har det varit en hektisk dag. Började med att jag skulle till min blivande arbetsplats och skriva på anställningsavtalet. Den 4 juni börjar jag att jobba på Thorax Levnadsvanemottagning i Karlshamn. Efter det var det vidare till operation. Ja...

Av Camilla - Torsdag 15 mars 07:03


      Först blev Challeballebus champion i januari och på Danska LU blev Enya champion. På samma poäng 285,5p Challes mamma och Enyas mamma är halvsyskon. Mina 2a och 3e champions i rasen för först ut var Challes mammas kullbror på 285p.  ...

Av Camilla - Måndag 12 mars 06:25


I går var det klubbmästerskap i Bjäraryds Skyttelokal. Familjen Berntsson ställde ut 3 st lilla wiener, blå och 7 st rex, vit rödögd.   Bästa senior på klubbmästerskapet 2018: Familjen Berntsson, 1+2 Rex vit rödögd 285p Detta var för andr...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se