Direktlänk till inlägg 13 augusti 2017

Danmark och mini semester

Av Camilla - 13 augusti 2017 08:03

I torsdags morgon gav vi oss över Öresundsbron och med siktet inställt på Legoland och Givskud Zoo.

Redan när vi körde förbi Bromölla så började Linus med: - Är vi framme snart? Är det långt kvar? Är vi i Danmark snart? Är vi fortfarande i Sverige?Är vi fortfarande i Danmark? Är vi på Öresundsbron? 

Sista biten i Danmark, typ från Stora Bält bron och till Billund klockade jag honom. Var tredje minut kom det en ramsa av det slaget. Dröjer nog LÄÄÄÄNGE innan vi gör om en sådan här sak.


Vid 11 var vi i Billund och parkerade utanför Legoland. När vi löser biljetten säger Linus till tjejen i luckan att han förstår inte danska. Det var också ett återkommande tema hela helgen. 

Vi strosade igenom minilandet och tog en tur genom Atlantis. (Linus protesterade) gick till Ninjago-world och provade Ninjago the ride. 30 min väntetid i köer och bara protester av alla de slag, så hade han sedan jätteroligt under åket där man skulle skjuta fienderna. 

Ute igen och nu var vi hungriga, Linus också men han var bestämd att han skulle ha något stort lego.... så för att inte lämna honom någonstans och springa blev det en tur till en av affärerna på området. Och låt mig säga: Lego är mycket dyrare i hemlandet, i nöjesparken än hemma i Sverige i en vanlig affär. Skitdyrt. Men ett paket med truckar, lastbil, containrar blev det i alla fall. Sedan fick vi äntligen äta.

Efter mate letade vi efter Falck brandbilar där man skulle pumpa fram en liten brandbil som man stod i, några meter fram till en vägg där man sedan skulle springa ut och pumpa upp vatten som man skulle släcka en "eld" med, och sedan in i brandbilen och tillbaka. Det var jättekul, Linus bara njöt.

Vi åkte också Lego Canoe, som våra stockar. Talade inte om för Linus att man kund ebli blöt eller att det var en bit man åkte neråt, så han visste inte vad som var att vänta. Men han tyckte att det var kul, trots att vi böev väldigt våta. 

Efter det skulle vi gå ner till Seat Driving School där Linus ville köra bil, men han var två år för liten så vi fick gå vidare. Åkte tåget runt området också sedan var vi ganska trötta och gav oss hem till hotellet. 


Bodde på Zleep Hotel i Billund, alldeles bredvid Billund Airport. Till Linus förtjusning såg vi flygplans om lyfte och landade nästan hela tiden. Och intes mycket hördes in på hotellrummet, som tur väl var. 

När vi checkade in säger Linus till tjejen i receptionen: -Jag förstår inte danska. Sedan kläcker han: Linus, snickare....


Dagen efter var det dags att ge oss av till Givskud Zoo. Man kan ha sin egen bil med in, för vissa delar får du inte gå igenom utan måste köra eller åka, som lejonhänget, savannen med zebror, giraffer och kor med jättehorn. Det fanns parkeringsplatser på olika ställen i parken där du kunde ställa bilen och gå andra slingor för att kolla djuren, köpa fika eller äta din egen medhavda matsäck. 

Man kunde också gå en dinosauriegång med flera olika sorters dinosar som var utplacerade i tidsepoker och med en del realistiska scener. Några hade sensorer coh gav ljud ifrån sig när man gick förbi. 


Legoland kunde varit bättre, info och skyltar fanns bara på danska, engelska och tyska. En del saker fick man verkligen leta efter, helt omöjliga att hitta.  Dyrt, men de flesta åkatraktioner var gratis.


Givskud Zoo hade info på svenska och var noga med att fråga var man kom ifrån. Mycket djur för pengarna. 




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Torsdag 14 mars 09:39

Ja, faktiskt det är helt okej. Det är mindre okej att vara elak och småsint för att man känner så. Jag kan vara avundsjuk på andras framgång, lycka eller tur. Det betyder inte att det är okej att börja prata illa om dem, till dem osv. Jag är avun...

Av Camilla - Tisdag 12 mars 12:05

Förra veckan var ganska stressig för mig, en dag extra på jobbet, innebandymatcher på helgen (publik men det tar på krafterna med all spänning) ett extra vattenpass på söndagen. I går hade jag semester för att skjutsa mamma till sjukhuset för koll av...

Av Camilla - Måndag 4 mars 18:36

Det är mer som en fars - den vilda jakten på att komma fram på telefon till sin vårdcentral. När jag ramlat på jobbet ringde jag flera gånger till vårdcentralen när jag började få ont. Jag ramlade i november, kom fram i mitten av januari. När jag...

Av Camilla - Lördag 2 mars 16:58

I dag har jag och Lotta varit och tittat på en lokal inför kaninutställning. Det är ju inte Mörrums Folkets Park precis, men den är alldeles för dyr för att hyra numera. Så vi har hittat en mindre lokal och ett datum i september. Kanske vädret tillåt...

Av Camilla - Fredag 1 mars 20:19

Så då har man anmält kaninerna. På söndag ska samtliga kaniner ställas, Maja 3 år gammal, hennes döttrar från förra året och Linus båda hermelutter. I Örsjö ska hermelutterna och Majas döttrar ställas.  Snart dags att anmäla till Önnestad också...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards