Alla inlägg under december 2016

Av Camilla - 2 december 2016 21:44

Idag gjorde jag veckans sista prov. I organisation. Tror det gick bra.

Och när jag kom hem så hade jag fått mail från latin-läraren Johanna, hon hade redan rättat provet. 82,5p av 88 möjliga så det blev ett VG. Vad skönt. Hela tiden innan provet kändes det som att det var hopplöst, jag fick bara inte in böjningarna. Men jag lyckades och ett VG på detta också.


Får skriva om LIA rapporten då jag hade en del språkliga fel i den. Men det gör inget. 


Och nu håller jag på att öva till torsdagens anatomi-prov. 

Men snart är det jullov.

ANNONS
Av Camilla - 1 december 2016 19:47

I tisdags när vi skulle hem var det mörkt, det regnade och en hel del trafik på hem vägen från tåget i Bromölla.

Några hundra meter innan infarten till Axeltorp kom det plötsligt upp två rådjur på vägen. Det första missade vi, för det var ganska snabbt och Anne lyckades att bromsa. Nummer två hade inte så stor tur, och sprang rakt in i passagerardörren på förarsidan. Hela bilen gungade till så det hade lite fart. 

Bara att stanna så fort vi kunde och ringa polisen som skulle skicka ut eftersök, man vill ju inte att rådjuret ska ligga skadat i skogen. 

Spände oss för kollisionen och inbromsningen, och rädda att den bakomliggande bilen, som säkert kunde se mina öronhängen så nära låg den, skulle försöka att lifta den också.


Så nu har det skickats en hel del papper och anmälningar hit och dit, Annes bilförsäkring, min olycksfallsförsäkring, kammarkollegiet eftersom vi är försäkrade i skolan och till och från skolan, och så flexite som är något med Kristianstad kommun.


Och anser inte att jag behöver eller har tid att söka läkare, men nog har det blivit lite extra värktabletter...

ANNONS
Av Camilla - 1 december 2016 19:45

I måndags var det farmor-dag. 

I tisdags var det dagis men med fismärken i kallingarna hela tiden så onsdag fick han stanna hemma, och vi passade på att köra ner till mormor, städa några kaninburar och kolla över vad som ska med till Mörrum den 17 december.

Eftersom det fortsatte med fismärken hela tiden så får han vara hemma resten av veckan, och vara hos farmor om dagarna. Lika glad för det kan jag lova. Men farmor behöver kanske ha semester efter detta. Han är ganska krävande när han är där. 

Av Camilla - 1 december 2016 19:34

Japp. Idag har vi hållit tal, informativt tal, eller ett litet föredrag eller vad man vill kalla det. 

Det var på svenskan, man skulle prata om något i 3 till 5 minuter. 

Jag valde att prata om hur man ställer ut sin kanin. Surprise surprise på ett ungefär.

Berättade att förberedelserna börjar långt innan man är på utställningen, med val av kaniner, kloklipp, städa burarna flera dagar i veckan, tvätta bort gula fläckar osv.

Sedan in med kaninen i hans bur på utställningen och gå och sätt dig någonstans, typ.

Berättade att man pratar med alla, om allt och inget. Att kaninen under tiden bärs fram till vågen, sedan till domaren. Att denne kollar öronmärkningen, att det är rätt kanin som sitter där på bordet. Att könet stämmer och sedan drog jag bara tre punkter på kortet: att det alltid börjar med 5 p och bedömning för vikten. Att det alltid slutar med 5 p för Kondition, vård och sundhet. Och att poängen för kroppsform kan vara 20 eller 40. 


Hade bild på en rex och en rhinsk scheck och förklarade att de inte var så lätta eftersom risknäcken ska ha ett visst antal fläckar var sida, att kindfläckarna ska vara på ett visst sätt och att ålstrecket absolut inte får ha vitt i sig. Att rexen kanske låter enkel när den är vit men att det är viktigt att den är rent vit utan gula fläckar och slutade allt med att de gärna fick komma och kolla på kaninutställningen i Mörrum den 17 december. 


Sedan fick jag se att jag fått ett G på det så jag är nöjd.


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se