Direktlänk till inlägg 14 januari 2016

Back to school

Av Camilla - 14 januari 2016 09:45

Hela hösten har varit krig att lämna Linus på förskolan, hans första fråga på morgonen har varit: vad ska vi göra idag? Och sedan högljudda protester när jag sagt : till dagis.


Har varit villrådiga, både vi föräldrar och förskolelärarna. På hans gamla avdelning kom vi 10 min tidigare - typ - och satt och läste i lugn och ro innan de andra ätit frukost färdigt, och det gck väl sioså. När de andra som började kl 8 kommer så blev han orolig och ville inte.


Nya avdelningen började i augusti, och det började med skrik och panik, gråt och hålla fast när det var dags att läman över. Vi provade som på gamla avdelningen, att vi kom tidigare och läste en studn men det gick INTE.  Så jag frågade vad fröknarna tyckte, tänkte att OM vi inte får det att lossna så måste jag ta kontakt med en barnpsykolog. Men vi tänkte att vi provar med att jag kommer nästan exakt åtta, så de har ätit färdigt och en fröken kan ta över direkt. Och vi lämnar över i hallen så jag inte ens kommer in riktigt i lokalen. Och de första veckorna - månaden - var likadan, sedan började det att gå bättre.

I tisdags när det var dags att gå till förskolan igen, efter 3 veckors jullov, tänkte jag att nu går det inte, han kommer att gråta, skrika, hålla fast och vi komemr att bli ledsna och må dåligt båda två... Men döm om min förvåning, det gick kanonbra! Lite gnäll först på morgonen, och ville hålla kvar lite, MEN sedan släppte han och gick till Cissi. Och igår stod en av hans flickor i dörren (han har två flickor som han leker helst med)  och då var det inga probem alls: jags ka leka med L, hejdå. 
Likadant idag, inga problem.


En sten föll från mitt hjärta, hoppas det går bra nu i fortsättningen också   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Söndag 22 april 10:27

Årets kosläpp på Naturbruksgymnasiumet i Bräkne-Hoby är avklarat. *puh* 166 kaniner anmälda och BIS och Bästa Junior blev Alex Ahlgren, med en hermelin hona, viltgrå 96p.  BIM blev Familjen de Bie Ekström med en Fransk Vädur, chinchilla, hane 95p...

Av Camilla - Onsdag 4 april 20:26

Mina syskonbarn Malin och Anton ska delta i Toughest Family 2018, i Malmö i maj.    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/solvesborgarna-tranar-for-toughest-family ...

Av Camilla - Onsdag 4 april 20:21

Sicken otur....  Halkar på soldäcket och sträcker mig lite grand. Och bara några dagar senare får jag ett träd över mig. Inget tjockt träd, och ytetrsta delen, tack och lov, men det kom med kraft och jag fick en rejäl snärt i huvudet och på vänstra...

Av Camilla - Lördag 31 mars 07:29

I dag ska Linus, Klara och Hampus ha påskäggsjakt i Agerum. Ingen karta i år utan de får små ledtrådar som leder till nästa ledtråd och så vidare. Ska bli roligt. Jag tror att jag har precis lika roligt när jag skriver ledtrådar och gömmer som de har...

Av Camilla - Fredag 30 mars 10:03

Vi körde hem i förtid från danska LU i februari eftersom vädret blev sämre och vi var oroliga för att inte kunna köra över bron. Så vi hoppade över prisutdelningen men Bent var så snäll att ta hem våra priser nu när han och Hanne är och hälsar på hos...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se