Direktlänk till inlägg 14 januari 2016

Back to school

Av Camilla - 14 januari 2016 09:45

Hela hösten har varit krig att lämna Linus på förskolan, hans första fråga på morgonen har varit: vad ska vi göra idag? Och sedan högljudda protester när jag sagt : till dagis.


Har varit villrådiga, både vi föräldrar och förskolelärarna. På hans gamla avdelning kom vi 10 min tidigare - typ - och satt och läste i lugn och ro innan de andra ätit frukost färdigt, och det gck väl sioså. När de andra som började kl 8 kommer så blev han orolig och ville inte.


Nya avdelningen började i augusti, och det började med skrik och panik, gråt och hålla fast när det var dags att läman över. Vi provade som på gamla avdelningen, att vi kom tidigare och läste en studn men det gick INTE.  Så jag frågade vad fröknarna tyckte, tänkte att OM vi inte får det att lossna så måste jag ta kontakt med en barnpsykolog. Men vi tänkte att vi provar med att jag kommer nästan exakt åtta, så de har ätit färdigt och en fröken kan ta över direkt. Och vi lämnar över i hallen så jag inte ens kommer in riktigt i lokalen. Och de första veckorna - månaden - var likadan, sedan började det att gå bättre.

I tisdags när det var dags att gå till förskolan igen, efter 3 veckors jullov, tänkte jag att nu går det inte, han kommer att gråta, skrika, hålla fast och vi komemr att bli ledsna och må dåligt båda två... Men döm om min förvåning, det gick kanonbra! Lite gnäll först på morgonen, och ville hålla kvar lite, MEN sedan släppte han och gick till Cissi. Och igår stod en av hans flickor i dörren (han har två flickor som han leker helst med)  och då var det inga probem alls: jags ka leka med L, hejdå. 
Likadant idag, inga problem.


En sten föll från mitt hjärta, hoppas det går bra nu i fortsättningen också   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Torsdag 28 juni 17:29

Japp, varit hos doktron i dag och fått diagnosen Trocanther Bursit. På vanlig svenska: inflammation i slemsäckarna i höfterna. Ont gör det i alla fall. Har haft det tidigare, även då i båda höfterna, men vi valde att bara ge kortison-spruta i ena höf...

Av Camilla - Lördag 16 juni 18:51

En härlig känsla när mitt examensbevis låg i brevlådan i går. 2 års studier, där jag kämpat och ett tag funderat på om det verkligen var värt det. Tillsammans med funderingar på min vardag och hemmalivet. Men det fungerade. 17 ämnen, varav 5 med G ...

Av Camilla - Söndag 10 juni 08:36

Japp, i fredags för en vecka sedan började vi dagen i Tivoliparken med en liten champagnefrukost. Sedan var det skolavslutningsmiddag på O'Learys i Kristianstad. Därefter var skolan slut. 2 år har nu ändats, och vi har börjat jobba i det yrke vi ut...

Av Camilla - Söndag 10 juni 08:26

Det var inte John Dears sista kull    Jag var osöker på om han ens hade klarat av att para sista honan, hon var superbrunstig och fräsig oc han darrig och skakig. Men det gick. Det ligger ett gäng rödtottar i boet.   Astah fick också en kull nu...

Av Camilla - Fredag 25 maj 16:11

  En liten riskaka (Rhinsk Scheck)       Popcorn (rex)   New Zealand Red, sista kullen efter vår John Dear, en liten hona     ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se