Direktlänk till inlägg 14 januari 2016

Back to school

Av Camilla - 14 januari 2016 09:45

Hela hösten har varit krig att lämna Linus på förskolan, hans första fråga på morgonen har varit: vad ska vi göra idag? Och sedan högljudda protester när jag sagt : till dagis.


Har varit villrådiga, både vi föräldrar och förskolelärarna. På hans gamla avdelning kom vi 10 min tidigare - typ - och satt och läste i lugn och ro innan de andra ätit frukost färdigt, och det gck väl sioså. När de andra som började kl 8 kommer så blev han orolig och ville inte.


Nya avdelningen började i augusti, och det började med skrik och panik, gråt och hålla fast när det var dags att läman över. Vi provade som på gamla avdelningen, att vi kom tidigare och läste en studn men det gick INTE.  Så jag frågade vad fröknarna tyckte, tänkte att OM vi inte får det att lossna så måste jag ta kontakt med en barnpsykolog. Men vi tänkte att vi provar med att jag kommer nästan exakt åtta, så de har ätit färdigt och en fröken kan ta över direkt. Och vi lämnar över i hallen så jag inte ens kommer in riktigt i lokalen. Och de första veckorna - månaden - var likadan, sedan började det att gå bättre.

I tisdags när det var dags att gå till förskolan igen, efter 3 veckors jullov, tänkte jag att nu går det inte, han kommer att gråta, skrika, hålla fast och vi komemr att bli ledsna och må dåligt båda två... Men döm om min förvåning, det gick kanonbra! Lite gnäll först på morgonen, och ville hålla kvar lite, MEN sedan släppte han och gick till Cissi. Och igår stod en av hans flickor i dörren (han har två flickor som han leker helst med)  och då var det inga probem alls: jags ka leka med L, hejdå. 
Likadant idag, inga problem.


En sten föll från mitt hjärta, hoppas det går bra nu i fortsättningen också   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Söndag 14 jan 08:46

Grattis till Siv och Zoo-Erik som blev BestInShow med en liten järngrå hermelin hane. En liten kille som bara satt och satt och såg ut som en mindre staty. 96p i klass B. GRATTIS!!   BIM blev en urcool vit Angora på 95,5p. Imponerande päls, och h...

Av Camilla - 26 december 2017 21:22

Bedömd med 95p i klass A.       Bedömd med 94,5p i klass A.   Båda damer ska troligen med till Danmark i feburari: http://www.dm2018.kaniner.dk ...

Av Camilla - 26 december 2017 21:17

  I år fck jag Markus till att inte bara ha en jultröja utan även ställa upp på ett foto. Ingem vanlighet något av det. Tröjan enbart för att vi skämtat om att gå all-in denna julen och fotot för att vi faktiskt är en familj, och familjer brukar t...

Av Camilla - 18 december 2017 08:23

Nu startar snart den sista terminen på utbildningen och sedna är det skarpt läge som gäller.  Så nu i december avslutades svenska, anatomi, latin, it och företagsekonomi. I våras avslutades administration och journaldokumentation och så hade vi ett...

Av Camilla - 18 december 2017 08:17

Nu börjar det bli brått med det sista julpysslet. Det ska målas ett par gånger till innan det kan sättas fram till allmän beskådan. Mamma och Linda vet vad det ska bli, ska bli spännande att se vad andra tycker om det. Jag lovar att sätta ut bilder h...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se