Alla inlägg under november 2015

Av Camilla - 12 november 2015 20:09

Fick en kupong på mailen för en tid sedan och idag tillagade jag: Mustig Fisksoppa.


Det är bas med Hummer och vitt vin som man kokar upp med grädde. Sedan skär man lax i tärningar och låter småkoka i några minuter. 

Bara att servera. Tog inte ens en kvart att fixa och var dundergott. 

Kommer troligen att göra det igen, men nästa gång kommer vi att ha i lite krispiga grönsaker och kanske räkor. 


Rekommenderar det till den som ör sugen!

Av Camilla - 8 november 2015 18:55

Veckan innan höstlovet lossnade det. Ingen gråt när vi lämnade och knappt ens försök till fasthållning, Kändes underbart!


Sedan kom en vecka med höstlov och eftersom Linus tillhör 16h barnen, dvs de som går 16h i veckan och gratis, så hade han lov. Gruvade mig mycket för starten igen MEN det gick kanon. Lite rödögd men inget gråt och ingen fasthållning.

Har haft sådan ågren, vad kan man göra? Fröknarna också har varit villrådiga och nästa steg hade varit att ta kontalt med en barnpsykolog så vi kunde fått hjälp att bearbeta detta och få honom att acceptera.


I torsdags var det föräldrarmöte. Ingen nytt som vi inte visste, men tycker att det är nyttigt ändå att gå dit. 

Förra avdelningen lyssnade inte av sin telefonsvarare och gick inte att skicka sms till utan bara att försöka nå på telefon om det var något. Här kan vi skicka sms eller ringa svararen när barnen blir sjuka, de lyssnar av. Underbart om det varit en vaknatt och man lyckats somna framåt morgontimmen.


Vaknatt ja... I fredags började han hosta lite grand och låta som om han började att få int i halsen. I lördags förmiddag hade han feber och hostade, och i morse kräktes han upp snor och slem. Så på tisdag blir det ingen förskola i alla fall. 

Så säger han: mamma älskar du mig fast jag kräkit? OM jag gör!! Till månen och tebax älskade ongen

Av Camilla - 8 november 2015 18:51

Då anordnar Blekinge Kaninavelsförening RIKSUTSTÄLLNING i Mörrums Folkets Hus.

Man kan bland annat vinna en julskinka. 


Sedan är det redan bestämt att Kosläppet blir den 16 April. En kan spontant tycka att det är lite tidigt att släppa ut korna då, men det är inte vi i föreningen som beslutar datumet, vi bara nappar och passar på att visa upp kaninerna. 

Men kaninernas pälsar är väl kanske fortfarande i bra skick tills den 16e. 

Av Camilla - 8 november 2015 18:36

Igår var vi på Riksutställning i Boulehallen i Åstorp. En trevlig lokal, lagom varm för oss människor, bra sittplatser och lätt-tillgänglig lokal.


Jag hade Danne med mig, och han fick 94,5p, dömdes av danska Lena Andersson. Hon hade nog velat ge mer för chefsdomare Daniel kikade på honom också men det stoppade en halv-poäng under vad vi önskade. Han har redan 2*95p och en tredje till så blir han champion. MEN han var inte riktigt ute ur fällning ännu så inte helt oväntat.


Linda hade med sig 1+1 Rhink Scheck, eller Risknäck som vi kallar dom. 

Hanen född 2014 fick 94,5p och jag tror det var Louise Printzlow som dömde honom.

Honan född 2015 tror jag Lena dömde, och hon slutade på 94p, Helt okej och båda kommer att vara med till Danmark  slutet av månaden.


Mamma hade 1+1 New Zealand Red. Kullsyskon.

Hanen dömdes av Daniel och fick 94,5p med 38p på kroppen. 4,4 kg tung och såldes bara någon timme senare som avelshane till köttproduktion.

Honan dömdes av Lena, fick 95p och vägde 4,5kg. 
Även denna donnan ska med till Danmark.


Förstod av Facebook och agerande på själva utställningen, att det var en del som var missnöjda med bedömningen.

Dels klagade de på att det tog tid, men är det inte bättre att domarna går igenom ordentligt och kollar djuren än att ta mindre än en minut per djur? För den varianten finns också och HUR mycket ger man för en sådan bedömning?
Och om folket står i vägen så hindrar de bärarna att komma fram.


Sedan var det en del som klagade på bedömningen av kroppsform. Men där får man ju tänka till en del, mycket kan spela in: var de ute på utställning förra helgen också? Det tar på en kanin att ställas ut helg efter helg.
Har du långt att köra till utställningen? En kanin som är trött presenterar sig ofta sämre och det ger sämre kroppsform. 

Men framförallt: Det är en BEDÖMNINGSSPORT. Det är ju utifrån hur domaren tolkar standarden och även vilken typ av kanin hen själv tycker om. 


När jag ändå ventilerar lite så VARFÖR måste man stå nästa under näsan på domaren och kommentera när det är ens egna djur på bordet? 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards