Alla inlägg under februari 2015

Av Camilla - 15 februari 2015 20:58

Linus har haft problem med att bajsa sedan den dagen han föddes. Det har varit mycket strul och jobb de två senaste åren med lactulos, laxoberal, messmör, morötter, lavemang, katrinplommonpuré. 

De senaste två månaderna har det gått ganska bra men så blev han sjuk för två veckor sedan och då blev det rejält bakslag. Samma dag hade han bajsat på pottan, men så började han att kräka och fick feber. Så då blev det ett litet uppehåll med lactulos och messmör och till slut fick det bli ett nytt lavemang.

Han hatar lavemang, han skriker och gråter och vill absolut inte.

Jag avskyr lavemang, att tvinga det på min son, en oskyldig liten unge som inte ska behöva få ett sådant övergrepp, för ja, det är vad det är när man får tvinga honom. 

Så nu har jag ringt och pratat med läkare igen, och vi träffade ju vår doktor för några dagar sedan. Så denna veckan ska vi in och ta blodprover i armen på honom, för att testa för lactosintolerans, glutenintolerans och mjölkprotein. 

Efter fyra dagar igen så fick det bli laxoberal iförgår. Tog lite tid men sedan bajsade han. Men frågan är tömde han tarmen ordentligt? Är hans matvägran (nej inte vägran, han åt lite hör och där) ett tecken på att han inte har tömt den?

Han är otroligt kräsen på mat. 

ANNONS
Av Camilla - 12 februari 2015 17:20

Så har vi varit hos doktorn, jag och Linus.

Han för att han har haft feber lörd - till onsdag. Men allt såg bra ut, vi ska dit igen och ta blodprover för att testa om han är allergisk mot gluten, mjölk eller lactos. Blir nog inte så lätt att ta de proverna, även om vi emblar


Men tiden var egentligen för mig, då jag tycker att jag har mer ont än tidigare och gabapentinen hjälper inte.

Så för en vecka sedan tog jag 9 rör blod, och allt såg bra ut utom sköldkörtelhormonet som låg lite i överkant så nu ska vi dra ner på det för att se om jag behöver mindre dos. 

Ska även dra ner på Gabapentinen från 3+2+3 till 2+2+2 eftersom jag inte tycker att det ger någon smärtlindring. 

Ska prova att ta Paraflex vid behov (muskelavslappnande)

Läkaren vände, bände och vred på diverse kroppsdelar och nu har jag mer ont än någonsin. När hon skulle känna på mina höfter så höll jag på att hoppa av bänken så ont hade jag Och det var i muskelfästena. Så hon rekommenderar kortisonsprutor, men inte i båda samtidigt så att i alla fall den ena ska fubnka om den andra inte gör det. 

Kollade blodtrycket och det ligger i gränsen av att vara för högt. Ska kolla om en gång nästa vecka och en gång veckan därpå innan vi pratar igen. 

Lever du med stress?

Eh... jo det kan man ju kalla det, att inte vara återinskriven i FAS3/JOBen då INGEN sa att man skulle hålla koll på det samtidigt samtidigt som man läser på heltid, dvs du läser 100% men EN dag är förlagd i skolan, de andra 4 ska du FÖRST jobba heltid på din lärlingsplats 4 dagar i veckan och när du kommer hem så ska du sitta och plugga motsvarande heltid efter jobbet. Så efter studierna hade jag semestervikariat till och med den 24 augusti så den 25e var jag på arbetsförmedlingen och satte upp mig som arbetssökanden och får veta att jag jobbat en vecka för länge??? 

Skulle ha anmält mig som arbetssökanden den 19 augusti för att bli återinskriven och ha min ersättning där, trots att jag hade jobb den veckan. Ingen info.

Har överklagat nekandet med en hel del sakfel och rena lögner i af's papper. Jag ska ha velat bli inskriven i november när jag inte fick tag på någon handläggare, men jag visste ju inte om jag var inskriven eller ej eftersom han som hade hand om det i Olofström inte ens sett meddelandet som handläggaren skrev till honom den 25/8. 

De skrev också att mitt jobb fungerade bra på Lidl, men i handlingsplanen de skrev ut till mig efter  att jag ÄNTLIGEN fick en tid där min handläggare inte ens behagade dyka upp utan jag fick en annan, står det bara att jag har jobb där då och då, men att jag har smärtproblematik. 

Så stress... ja lite grand eller så, 41 år och ska be min sambo om fickpengar.

Dessutom så är socialen i Bromölla helt inkompetenta och har kostat en familk nära mig tre månader utan sina barn, där till och med polisens utredning om misshandel är nerlagd. 

Så ja lite stressad är jag nog allt. Och med det allt mer deprimerad. Blir mycket vak och tårar under nätterna- 

inte har det underlättat av att Linus varit sjuk hela veckan, för vem är det som stiger upp flera gånger om natten för kolla, trösta, stoppa nappen rätt, eller som har honom klistrad på sig?? 

Är det konstigt om man har högt blodtryck eller känner sig redo att bara gå ut, stänga dörren efter sig och bara fortsätta gå tills inget annat återstår?

ANNONS

VAB

Av Camilla - 10 februari 2015 09:09

Idag är det vab igen, gårdagen också

Linus har 38 grader feber och snuva.


Jag börjar känna mig lite dålig också, men vet inte om det är sjuk eller nätterna med en sjuk, Linus i sängen som tar ut sin rätt.

Av Camilla - 8 februari 2015 15:47

Igår tog jag bilen upp tll affären och skulle köpa ägg, och när jag kommer upp så ser jag att det bolmar mörk rök från ett av husen mittemot kyrkan. 

På bara någon timme brann det så att allt som återstod var den gjutna grunden och skorstenen. 

Ingen ska ha kommit till skada som tur väl är, men man ryser till lite grand.

Alla minnessaker, alla foton, viktiga papper som inte förvarats i bankfack. Av Camilla - 6 februari 2015 20:25

Köpte två böcker på Tradera om att sy kläder till sina barn, och ja lite till vuxna också. Med dom följde det mönsterark. Och idag kom det också en bok på danska, av Hanne och Sofie Meedom, också med mönster. 

Så när vi körde hem från Åhus/Furuboda, så körde vi inom Gittes Tygkällare och köpte tyg till två tröjor åt Linus, han fick själv välja med oss.

Han är mäkta impad av den lilla fickan mina Lidl-jobbtröjor har så nu vill han ha en sådan på någon av tröjorna.


Tyget hänger på tork så nästa vecka ska det väl bli något sytt tror jag.

Av Camilla - 6 februari 2015 20:14

Överklagade Af's beslut om att inte skriva in mig på JOBen igen.

Hittade handlingsplanen jag fick efter besöket den 15/12-2014. 

I AF's papper till Omprövningsenheten skrev de att mitt jobb på Lidl fungerade bra, i handlingsplanen står INGET sådant, så jag kopierade det och postade till O. 


Undrar VARFÖR myndigheter och sådana instanser kan vända och vrida på sanningen utan att det händer något, medan vi arbetssökanden eller bara vanliga människor blir straffade om vi tänjer på sanningen till tex Arbetsförmedlingen eller Försäkringskassan. Har de inte samma regler som oss?


Och VARFÖR är de så emot att göra utredningar som kan hjälpa oss arbetslösa? Jag behöver ju få mina begränsningar på papper så jag inte råkar ut för samma igen, som när Åke Petersson och den jobbcoach jag hade sommaren 2011, tyckte att jag som har fibromyalgi, förskjutningar i nacken och smärta dygnet runt, skulle ta Truckkort. Som jobbcoachen sa: även en med klumpfot kan köra truck... Jo men det är ju inte mina fötter som är problemet, det är ju nacken och axlarna. Till och med truckförar-läraren bara skakade på huvudet och sa att det var löjligt, jag skulle ju inte kunna jobba som det ändå. 


Av Camilla - 6 februari 2015 20:04

Sista skiftet gjort som datainsamlare. 

Denna veckan har jag varit på Wachtmeister i Karlskrona, Amiralen i Lyckeby, Sölvesborg, Karlshamn och sist idag tog jag Kristianstad och Åhus.

Blev även tillfrågad om att jobba lite på Lidl så i onsdags efter Systembolaget i Karlshamn så jobbade jag till stängning på Lidl i Olofström, och i torsdags jobbade jag morgonskift på Lidl och eftermiddagen på Systembolaget i Sölvesborg. 

Egentligen ville jag sjukanmäla mig på torsdagen då Linus sovit inne hos oss, och legat och trängts, pratat i sömnen och vänt och vridit på sig. Han hade ont i magen eftersom det gått 3 dagar sedan sist han bajsade. Så efter att haft svårt att somna ordentligt först så blev det minimalt med sömn resten av natten och klockan sex när min klocka ringde så hade jag så ont i huvudet så jag var kräkfärdig. Men jag kunde bara inte sjukanmäla mig, jag har ju ingen inkomst nu, och behöver alla timmar jag klarar av och kan få, och dessutom så var de ganska desperata på Lidl, VABande personal så de andra hade jobbat allt de kunde, men om de skulle få sina 16 timmars vila inför helgen så fick jag hoppa in -thank you!! Kändes som att jag inte kunde svika dom heller.


Har varit ganska roligt ändå att åka runt fast jag inte tycker om att köra bil där jag inte brukar köra. Jag har träffat ganska många trevliga människor, roliga kunder och lite känningar. Som läkaren som opererade mig 2008 (GBP) och idag min kusin.

Måste skryta med personalen på Systembolaget. Så jäkla trevliga, insatta, vänliga, bara plus!  

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se