Direktlänk till inlägg 21 februari 2015

Det började bra i alla fall

Av Camilla - 21 februari 2015 17:30

Linus och jag tog bussen till Bromölla där Linda och mormor hämtade oss med dubbelhytten från hamnen. In till hamnen och fylla den med ved och så en snabb tur till Lions innan vi skulle tömma bilen och tillbaka för mera lass.

Tanken var sådan i alla fall. Tyvärr så blev det inte riktigt så. 

Vi parkerade på Lions, och gick in en snabbis. Hittade lite smått och gott, och gick ut för att packa in och åka hem. Då stod det en blå bil bredvid som öppnat sin framdörr så att den slagit emot den vita dörren på dubbelhyttarn. Linda gick dit och frågade vad de sysslade med? Det var ju märke och vi såg att den var kloss i kloss. 

Nej det var inte dom... fast v såg det och fast att deras blåa dörr hade vitt efter stöt emot.

Sedan skulle de bara gå iväg in igen. Nej sa vi, detta är en försäkringsfråga eftersom det blivit märke. 

Då kunde de ingen svenska. 

Vi ringde polisen och den ena skatan ringde sin man som snart dök upp. Han bara nonchalerade bort skadad ochvar allmän stöddig otrevlig och hade ett rent ut sagt jävla sätt. Så rätt var det är säger den yngre skatan FUCK YOU till Linda, som säger vad fans öger du. I nästa ögonblick så ger den yngre skatan Linda en flatlusing på kinden, och när Linda ska försvara sig så ger sig mannen in i det hela, håller bort Lindas armar så att hans fru ska kunna slå igen. Men där stod mamma och fick slaget på sin arm istället.

Den äldre skatan - som inte kunde svenska- säger rätt var det är ill mig: var kommer du ifrån, afrika eller??

Så kontentan blir nu att bilen ska fixas, och en anmälan om misshandel är skriven. Två poliser kom och gjorde den.

(Den manliga bad även om ursäkt till mamma för det intrång de gjorde när socialen skickade ut dom. )


Det stod även en kille och iakttog och sedan stannade kvar och lugnade situationen, som filmade. Stort tack till honom. Utan honom hade det nog urartat mer än det gjorde.


Jag fotade bilens nummerplåt, märket på bildörren, på Lindas kind efter skatans slag och hur det var parkerat. Innan polisen kom så fotade jag även tjejen ifall de skulle smita. När polisen kom krävde de (skatorna och pungskrället)  att jag skulle ta bort fotot men det på hur det var parkerat fick jag behålla oavsett att de var med på fotot eftersom det bevisade hur det var parkerat inför ev försäkringsfråga. 


Hade  de bara haft en bättre attityd, inte varit så nonchalanta, inte neka till vad VI SÅG och vad som var så hade detta aldrig hänt, då hade vi fixa det i lugn och ro, men man kan bara inte komma till ett annat land och ro att man är bossen och inte behöver leva efter det landets lagar. 

Jag menar, först nekade de till att de hade försäkring, de fanns i Polen, men när polisen kom så hade de hux flux parkering. De var otrevliga, stöddiga och ville inte ta ansvar för de konsekvenser deras handlingar orsakat. Avskyr sådana PACK oavsett om de är svenska eller turister/nysvenskar/invandrare eller vad!! 


Stort plus till polisen, oerhört trevliga, lugna och sakliga. Den manliga hoppade helt sonika in och pratade med mig när jag och Linus satt i värmen. Närmare två meter lång så knycklar han ihop sina ben och skojar med oss. 


Linus tyckte också att detta spännande att se och träffa poliserna. 


Tyvärr så råkade också stackars K illa ut. Hon kom dit enbart för att vi bad henne, då hon är polska och kan tolka. Och då backar en annan tjej innan in i hennes framdörr.... Men de löste det mera fredligt än skatorna och pungskrället ville göra. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Torsdag 6 sept 18:30

Sitter här i soffan med huvudvärk och bihålesvärk, och ont i en tand, fast egentligen är det i käken. Snoriga hösten är här.   Vi har varit en dag på High Chaparall, Linda ordnade biljetter via jobbet då Södra abonnerade hela parken en lördag för...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:44

    Då lägger vi in frusna vattenflaskor i burarna, och alla, men speciellt rexarna ÄLSKAR det! Underst i denna rex-högen ligger en flska med fruset vatten. ...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:31

December 2016 köpte jag en surfplatta på HN i Kristianstad, till Linus i julklapp. Inom 6 månader åkte den in på första reparation,  laddade inte när den hade sladden kopplad, något sönder i den porten. Tog tid innan den kom tillbaka men den kom.  ...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:25

I dag har vi varit på utfärd. Jag har inte varit på Kjugekull på många år, långt innan pappa gick bort. Linus har aldrig varit där, inte heller Markus tror jag. Men i dag tog vi en tur dit, lagom temperatur trots att jag svettades floder, och den röd...

Av Camilla - Torsdag 28 juni 17:29

Japp, varit hos doktron i dag och fått diagnosen Trocanther Bursit. På vanlig svenska: inflammation i slemsäckarna i höfterna. Ont gör det i alla fall. Har haft det tidigare, även då i båda höfterna, men vi valde att bara ge kortison-spruta i ena höf...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se