Direktlänk till inlägg 14 december 2014

Rätt och fel - fortsättning

Av Camilla - 14 december 2014 08:19



Socialen har lämnat en bedömning om att föräldrarna inte ska få ha kontakt med sina barn.... BEDÖMNING.... Kan man göra det i alla fall? Det är ju inget beslut, eller de har bara gjort en bedömning för att man inte ska kunna överklaga då det inte är ett beslut? Vad fan sysslar de med?


På sidan Advokatsamfundet.se kan man läsa följande stycken:


Sverige har fällts ett antal gånger i Europadomstolen för mänskliga rättigheter för det sätt som barn har omhändertagits på. Domstolen har funnit att barn tvångsomhändertagits på otillräckliga grunder. Ghita Hadding-Wiberg tycker att det är bra att det sker en prövning av omhändertagandena. 


– Det blir en omvänd bevisbörda. Oftast lyssnar domstolen mest på socialnämnden och det blir en uppförsbacke för den enskilda parten. Det krävs oerhört mycket av en förälder för att de ska visa att förhållandena inte är på det sätt som socialtjänsten påstår, säger hon. Här kan en advokat göra mycket för den enskilde individen, till exempel begära eller själv åstadkomma kompletterande utredningar och åberopa vittnen. 


Men en viktig skillnad är att i förvaltningsdomstolarna har ledamöterna läst utredningen när förhandlingen börjar. Och det påverkar domstolen. 


– Inte sällan gör socialtjänsten det lätt för sig och placerar barnet i ett familjehem i stället för att arbeta i barnets ursprungliga hem. En del tjänstemän är sådana att om de bestämt sig för att ett barn ska omhändertas gör de nästan vad som helst för att det ska bli så utan att det blir en ordentlig dialog.

 

Kontentan hittentills: 


Vad socialen skickat till advokaten vet jag inte, men jag har advokatens svar framför mig:

För det första, enligt socialens brev ska alla tre syskon ha blivit slagna i samma omfattning. Ändå finns inga blåmärken på de andra två? Förklaring på det?


Nu börjar vårt insamlingsjobb: alla som känner föräldrarna uppmanas skriva ett intyg om att de aldrig sett föräldrarna slå sina barn. Gamla dagis i Olofström ska de ta konakt med och få en bedömning av dom ifall de anser att barnen blivit slagna, och om äldsta broderns verklighetsuppfattning.


Dessutom hade äldste sonen tid till läkare i tisdags då han har problem när han äter och sover, och de hade td till läkare för att kolla upp... den tiden avbokade socialen och sa att han blivit sjuk....??? 


Vi ger oss inte! Socialen i Bromölla och skolan i Näsum ska få betala för detta!  ALLA fel de gjort ska nu dras upp och det gäller även skolans  nonchalans.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Söndag 7 april 16:06


  Denna honan kommer att paras senare i vår. Båda hennes föräldrar ör stambokförda på 95p, pappa Jocke har 2*95. Hon har själv 2*95p.  Hon ska paras med Herr Larsson, 96p.  ...

Av Camilla - Onsdag 3 april 13:33

I går hade vi föräldrarmöte i Linus innebandyklubb. Det är flera föräldrar som klagat på tränaren och den som är med som ledare på matcherna. Det toppas i laget under matcher, Linus är en av dem som får minst spelartid, minst byte och minst passninga...

Av Camilla - Onsdag 3 april 13:09

I helgen funderade vi på att byta till sommardäck men det kom en heldag i Furuboda och en kaninutställning i vägen    När vi vaknade upp i dag kändes det helt okej. Visseligen har det mesta smält bort men vitt var det ändå. Men några bakslag ska ...

Av Camilla - Onsdag 3 april 13:00

Nu har vi varit på kaninutställning i mars månad. Först var det Örsjö 16/3. Jag ställde mina 2 sparade rex-flickor och Linus ställde Nacho och Herr Melin.  Mina flickor fick 93p vardera. Den ena för att hon hade längre vita stickelhår och den andra...

Av Camilla - Torsdag 14 mars 09:39

Ja, faktiskt det är helt okej. Det är mindre okej att vara elak och småsint för att man känner så. Jag kan vara avundsjuk på andras framgång, lycka eller tur. Det betyder inte att det är okej att börja prata illa om dem, till dem osv. Jag är avun...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards