Direktlänk till inlägg 9 december 2014

Rätt och fel

Av Camilla - 9 december 2014 11:17

Googlar en hel del nu, ser uppenbara fel från socialtjänstens sida, men hur ska man agera mot en myndoghet om man inte kan myndigheternas språk? 


Historien bakom:

Pojk 7 år med grav ADHD ramlar i trapan, ev  knuffad av en kompis. 

Några dagar senare följer specialläraren med honom in på toa. Varför? Han är sju år och den delen klarar han va alldeles själv utan problem. Hon ser då hans blåmärke. 

Han säger att hans mamma sår och biter honom i ansiktet. Inga märken finns. 

Hon ringer socialen meddetsamma som omhändertar honom direkt i skolan, ringer hem till föräldrarna och ger dom beslutet MUNTLIGT i telefon. Sedan tar de pojken, utan några trygga saker med sig, utan att ta reda på om han har medicin för sin ADHD.  Första natten får den lille killen (min syrsa) sova i ett främmande hem, med främmande personer, i en främmande miljö, UTAN något välbekant med sig.


Dagen efter skickar de två socialarbetare och FYRA poliser i full uniform, för att ta syskonen, pojk 5 år och flicka 4 år. Vad skickar det för signaler till barnen, att de kommer FYRA poliser, och i just uniform för att ta dom gråtande från sina förtvivlade föräldrar. 

Kunde de inte komma i civilkläder i allafall? Hur tänkte de? 


Beslutet som föräldrarna får är INTE daterat, bara en har skrivit på, och hennes namnteckning ser inte ut att stämma överens på efternamnet. 

Står bara i stöd av lagen om... inte varför de stöder sig på de lagarna, det egentliga skälet till omhöndertagandet.


Samma kväll får mormor (där de stövlade in och tog barnen) blod i avföringen och dagen efter läggs hon in på Karlskrona sjukhus med 180/108 i blodtryck (SKYHÖGT) en direkt reaktion på polisernas intrång i hemmet.


Föräldrarna får inte prata med sina barn eller hälsa på i hemmet de placerats trots att det är ett direkt brott mot lagen, socialen ska se till att de har samma umgängesrätt som o det var ett separerat föräldrarpar. 

Mormor och farmor får inte heller ringa.

http://www.advokatzz.se/fragor_svar_tvangsvard.php 

"Socialtjänsten skall se till att barnet har umgänge med sina biologiska föräldrar på samma sätt som mellan två separerade föräldrar. De skall upprätta ett umgängesschema. Om socialtjänsten säger nej till umgänge eller bara medger ett mindre umgänge än vad du vill ha så skall du begära att få ett beslut som gäller umgängesbegränsning som du sedan kan överklaga till förvaltningsrätten."


Jag har ringt socialchefen, sa det till socialarbetarna och till polisen: jag är beredd på att sitta i rätten och svära på att föräldrara ALDRIG har lyft sn hand mot någon av barnen, och tro mig, det kräver en ängels tålamod för de är verkligen överallt, på allt.

Jag har polisanmält de fyra poliserna och socialimbecillerna för kidnappning även om den trevliga tjejen på polisstationen i Kristianstad valde att rubricera det som tjänstefel. 


Rättelse 2014-12-10: i det första beslutet de fick stod att en följt med 7åringen in på toa, men i det nya som advokaten fått står det att TRE (3) följt med honom in, varför?


Skolan har ringt och bett om ett möte, men de avböjde. Dels i väntan på att få tillbaka sina barn och dels för att skolan är anmäld till skolinspektionen och deras utredning ska göras först.


Socialen har ringt och bett om ett möte angående överlämnandet, men de avböjer tills första utredningen är gjort. Många har rått att vänta, när socialen ber om att föräldrar ska skriva över sina barn, så beror det oftast på att de inte har tillräckligt på fötterna och vill ta den lätta vägen.


Sverige är fälld flera gånger i Europadomstolen för hur socialnämnder har betett sig, till och med fabricerat uppgifter i utredningar, vilket verkar vara fallet här.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Torsdag 14 mars 09:39

Ja, faktiskt det är helt okej. Det är mindre okej att vara elak och småsint för att man känner så. Jag kan vara avundsjuk på andras framgång, lycka eller tur. Det betyder inte att det är okej att börja prata illa om dem, till dem osv. Jag är avun...

Av Camilla - Tisdag 12 mars 12:05

Förra veckan var ganska stressig för mig, en dag extra på jobbet, innebandymatcher på helgen (publik men det tar på krafterna med all spänning) ett extra vattenpass på söndagen. I går hade jag semester för att skjutsa mamma till sjukhuset för koll av...

Av Camilla - Måndag 4 mars 18:36

Det är mer som en fars - den vilda jakten på att komma fram på telefon till sin vårdcentral. När jag ramlat på jobbet ringde jag flera gånger till vårdcentralen när jag började få ont. Jag ramlade i november, kom fram i mitten av januari. När jag...

Av Camilla - Lördag 2 mars 16:58

I dag har jag och Lotta varit och tittat på en lokal inför kaninutställning. Det är ju inte Mörrums Folkets Park precis, men den är alldeles för dyr för att hyra numera. Så vi har hittat en mindre lokal och ett datum i september. Kanske vädret tillåt...

Av Camilla - Fredag 1 mars 20:19

Så då har man anmält kaninerna. På söndag ska samtliga kaniner ställas, Maja 3 år gammal, hennes döttrar från förra året och Linus båda hermelutter. I Örsjö ska hermelutterna och Majas döttrar ställas.  Snart dags att anmäla till Önnestad också...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards