Direktlänk till inlägg 26 juli 2014

En heldag i Danmark

Av Camilla - 26 juli 2014 19:21

Japp, idag blev det en heldag i Danmark. Vi har ganska så länge varit på jakt efter någon eller några nya avelshanar på New Zealand Red, som tillfär nytt blod till det vi har hemma. Som det ser ut annars så sitter vi ganska så fast, och visst kan man inavla/linjeavla, men det är inget vi strävar efter.

Så udner våren/sommaren har vi varit på jakt efter nytt blod. Ringde en uppfödare i Eksjö efter lovande hane men har inget hört ännu (fortfarande intresserad) och hittade två uppfödare i Danmark.


Men dagen började inte där, nej, tvärtom. Vi körde ner till Agerum och hämtade upp mamma och Linda, och gav oss av mot den skånska - och därmed även Sveriges gräns till Danmark. 

Stort äventyr för Linus att åka bil så långt, att sitta still i bilen så länge är en bedrift för han med myror i blöjan. Över bron, under vattnet i tunneln och sedan var vi där efter ett par svängar: Den Blå Planeten. Tidigt för vi kom först i kön. 

Där inne fick vi se olika sorters hajar, rockor, nordiska kallvattensfiskar, havsormar, anaconda, sill, abborre, sjöstjärnor, tetror, ciklider mm. Papegojor och fjärilar. Smolk i Linus bägare: den ena krokodilen var uppstoppad och den andra var pyttemini så han såg den knappt. 

I taket vid hajtanken hängde en uppstoppad vithaj (eller om den var konstgjord).

Man kunde gå i en tunnel genom hajtanken, där de mindre fiskarna och rockorna simmade runt om oss och kollade in alla galna människor. 


Linus gillade också att vi såg flera flygplan som lyfte från Kastrup som bara låg tvärs över motorvägen.


Efter Den Blå Planeten och en snabbfika så satte vi oss i bilen och gav oss av mot nya äventyr, närmare bestämt till familjen Arildskov-Ostermann för att kolla lite kaniner, och hämta de två hanarna vi hade tingat, en från deras uppfödning, bedömd på 94,5p förra året, och en från Inge Andersen, Eventyrrigets Kaninuppfödning, född i år.

Stamtavlor skrivna och postade till L-Å Asp för stambokföring i Sveriges Kaninavelsförening, så vi kan använda dom i avel snart. Ja, i alla fall Östermann för han har åldern inne, men Inge är lite väl ung fortfarande.


Tyvärr är min kamera och jag inte fullt  överens längre så det är ont om bilder. Kommer på grabbarna grus så fort de kommit tillrätta och vant sg vid oss och den nya miljön (de var välhanterade från början, inget snack om det) 


Linda och mamma sov en bit till Danmark, Linus i Danmark och jag och mamma på väg hem från  Malmö. Välbehövt :)


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Torsdag 6 sept 18:30

Sitter här i soffan med huvudvärk och bihålesvärk, och ont i en tand, fast egentligen är det i käken. Snoriga hösten är här.   Vi har varit en dag på High Chaparall, Linda ordnade biljetter via jobbet då Södra abonnerade hela parken en lördag för...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:44

    Då lägger vi in frusna vattenflaskor i burarna, och alla, men speciellt rexarna ÄLSKAR det! Underst i denna rex-högen ligger en flska med fruset vatten. ...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:31

December 2016 köpte jag en surfplatta på HN i Kristianstad, till Linus i julklapp. Inom 6 månader åkte den in på första reparation,  laddade inte när den hade sladden kopplad, något sönder i den porten. Tog tid innan den kom tillbaka men den kom.  ...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:25

I dag har vi varit på utfärd. Jag har inte varit på Kjugekull på många år, långt innan pappa gick bort. Linus har aldrig varit där, inte heller Markus tror jag. Men i dag tog vi en tur dit, lagom temperatur trots att jag svettades floder, och den röd...

Av Camilla - Torsdag 28 juni 17:29

Japp, varit hos doktron i dag och fått diagnosen Trocanther Bursit. På vanlig svenska: inflammation i slemsäckarna i höfterna. Ont gör det i alla fall. Har haft det tidigare, även då i båda höfterna, men vi valde att bara ge kortison-spruta i ena höf...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se