Direktlänk till inlägg 13 oktober 2013

Släktforskning igen

Av Camilla - 13 oktober 2013 13:14

Nu börjar det rinna på lite grand. Har hittat 4-5 generationer bak, tror jag, fast ska kolla lite med äldre generationer så att det stämmer. Spännande! 

Inte bara namn och datum jag är ute efter dock. Bakom mammas morfar ska det finnas en spansk flykting som kom hit som barn, utan papper mm. Varifrån i Spanien? Vad gjorde att han kom just till Sverige? 
Likadant ska det finnas någon "oäkting" lägre bakom oss. Hur gick det livet? 
Mormor och morfar cyklade iväg och gifte sig, på "order" av kronan, då morfar riskerade att gå ut i kriget om Sverige blev riktigt inblandad på fältet under andra världskriget, hur var livet för dom under den tiden? Och om informationen jag hittat om farmor, så föddes hon också utom äktenskapet. 

Farmor föddes i Ryedal, flyttade till Gränum. Pappa föddes i Gränum och flyttade till Agerum som gränsar till Ryedal, är det inte lustigt hur det cirklar tillbaka? 

Vad gjorde de? Hur bodde de? Många barn? Jobb? 
Bakom Markus finns också emigranter. Hur gick det för honom i Kansas, Usa. Skaffade han ny familj? Varför gav han sig av från Sverige, flyttade från fru och barn? 

Det är väldigt spännande! 

Ska försöka skaffa lite bilder också, vet att mamma har en del från sin sida. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Lördag 14 okt 17:58

På grund av inplanerat födelsedagskalas var halva styrkan tvungen att åka vid 12, så vi tog en kort kaninlördag. Jag städade 8 burar, Linda 7 och Linus nästan 2. Resterande tar vi i morgon. Sedan ska vi ut till kyrkogården och lämna blommor till papp...

Av Camilla - Fredag 13 okt 12:53

Den 7 oktober var det kaninutställning i Värnamo, och vi anmälde 3 av var ras. Tyvärr fällde mina damer väldigt mycket och jag hade gjort ett typiskt nybörjarfel på hanen, anmält fel öronnummer, så jag fick inget på rexarna. Mamma och Linda hade 2x94...

Av Camilla - Fredag 13 okt 11:50

Tiden går snabbt. I dag, fredagen den 13 oktober och jag har gjort halva min LIA när jag slutar kl 17.    Lika bra att börja titta på alla uppgifter man har under perioden, samt latinprovet. Skolan sätter ju igång väldigt snabbt med prov och såda...

Av Camilla - Fredag 29 sept 14:46

Är i full gång. Sedan vi började den 14 augusti så har vi hunnit med 2 inlämningsuppgifter och 2 prov i Företagsekonomi, ett prov i Latin och ett i Anatomi, samt ett projektarbete i Svenska.  Under LIA och en tid efter ska vi lämna in en LIA-rappor...

LIA

Av Camilla - Fredag 29 sept 14:40

Så nu har höstterminens LIA satt igång, sista dagen på första veckan nu.  Jag fick frågan i somras om jag kunde tänka mig att ha min LIA på samma ställe som jag haft mitt sommarjobb, och jag tackade jag. I somras satt jag bara i receptionen, denna ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se