Direktlänk till inlägg 13 oktober 2013

Släktforskning igen

Av Camilla - 13 oktober 2013 13:14

Nu börjar det rinna på lite grand. Har hittat 4-5 generationer bak, tror jag, fast ska kolla lite med äldre generationer så att det stämmer. Spännande! 

Inte bara namn och datum jag är ute efter dock. Bakom mammas morfar ska det finnas en spansk flykting som kom hit som barn, utan papper mm. Varifrån i Spanien? Vad gjorde att han kom just till Sverige? 
Likadant ska det finnas någon "oäkting" lägre bakom oss. Hur gick det livet? 
Mormor och morfar cyklade iväg och gifte sig, på "order" av kronan, då morfar riskerade att gå ut i kriget om Sverige blev riktigt inblandad på fältet under andra världskriget, hur var livet för dom under den tiden? Och om informationen jag hittat om farmor, så föddes hon också utom äktenskapet. 

Farmor föddes i Ryedal, flyttade till Gränum. Pappa föddes i Gränum och flyttade till Agerum som gränsar till Ryedal, är det inte lustigt hur det cirklar tillbaka? 

Vad gjorde de? Hur bodde de? Många barn? Jobb? 
Bakom Markus finns också emigranter. Hur gick det för honom i Kansas, Usa. Skaffade han ny familj? Varför gav han sig av från Sverige, flyttade från fru och barn? 

Det är väldigt spännande! 

Ska försöka skaffa lite bilder också, vet att mamma har en del från sin sida. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Måndag 11 dec 17:05

  Berntsson's D Charlie Fast vi kallar honom allmänt för ChalleBalle.   Turbo, vår allra första Rex ifrån Tyskland. 4,8 kg tung och enbart kärlek i hela kroppen. Han har lite för lång påls för idealet men det gör inget     Berntsson's Valle...

Av Camilla - Måndag 11 dec 16:54

Japp. Om det är en reaktion att stressen för skolan u börjar avta eller om jag bara är mer mottaglig av annan anledning får någon annan sia om. Men jag har lyckats med att för första gången någonsin i mitt liv, få inflammation i inte en utan BÅDA sto...

Av Camilla - Torsdag 7 dec 14:32


  Eller ja, 16 blir det här eftersom vi ska fira julafton den 23e då Markus går på nattjobb på julafton och behöver sova. Linus var först lite ledsen för det men har nu helt tagit det till sig, och är den som ska få dela ut julklapparna i år. Vi r...

Av Camilla - Onsdag 6 dec 13:31

Jag vet inte vad man ska säga.   På fredag har vi redovisning i Företagsekonomi, ett område om statistik. Läraren blev dock sjuk så en (1!!) genomgång har v haft och sedan är det redovisning, ingen möjlighet till drop-in och hjälp mer än via mail...

Av Camilla - Tisdag 14 nov 14:52


  Ganska nöjd med dagen    Linus och jag sov över i Agerum hos mamma så det inte skulle bli så tidigt för oss på lördagen.  Vi skulle haft släp men eftersom Lotta och Malin var ensamma i sin bil så kunde de fälla sitt baksäte och då ha 2 av vå...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se