Direktlänk till inlägg 3 maj 2013

Dödsruna

Av Camilla - 3 maj 2013 21:15

Egentligen ett förskräckligt ord, det där... dödsruna. Men vad säger man annars?

Idag var pappas dödsruna i BLT. Hade kunnat scanna in den och sätta här men gör det inte.

Kort sagt:

Pappa Arne föddes den 5 augusti 1946, och avled hastigt den 27 april 2013. 

Begravning sker den 17 aj kl 10,30 i Gammalstorps kyrka. Upplösning i kyrkan.

Tänk på Hjärt- och Lungfonden.

Pappa fick sin första hjärtinfarkt i augusti/sept 2003. Den hösten hade han först en hjärtinfarkt, en månad senare andnöd och ytterliggare en månad senare propp i lungorna. De försökte att göra en ballongsprängning men fick inget tillfredsställande resultat så i april året efter gjorde en bypass. Kommer inte ihåg hur många kärl som byttes ut men det var minst två stycken. 

Därefter har han haft flera proppar, lunginflammationer och svårt att andas.

I höstas började han att hosta och svimmade flera gånger men inget gjordes av läkarna. Nu i vår fick han byta läkare då hans gamla skulle gå i pension. Den första förändrade ingenting, medan den andra (sista) satte in fem (5) urindrivande. Och ringde en dag för att tala om att pappas hjärta var förstorat och att han var mycket bekymrad, skulle något hända så var det akuten som gällde. Dessutom fick pappa en tid för att spola öronen då han hade vaxpropp som kunde vara en bov i svimningsdramat, samt skulle träffa läkaren igen. Tja när tisdagen kom så var inte ens den läkaren där, och mer hann inte hända innan den sista dagen.

På kosläppet i Bräkne Hoby, har Blekinge KAF kaninutställning, och vi var oroade om pappa verkligen skulle med, men han ville. Så mamma var och hämtade rullstol då han inte orkade gå några längre sträckor. Han var med nästan hela dagen, skrattade skämtade och pratade med alla som kom fram, stortrivdes. När själva utställningen var över ville han hem så mamma körde. Någonstans mellan B-H och Karlshamn tar han av sig glasögonen och säger att han inte kan se riktigt klart längre. 

Hemma i Agerum kör mamma fram bilen så att han bara ska kunna gå enstaka steg för att komma fram till trappen och in, men han hann inte ens så långt. Han säger: det här står inte rätt till... och sedan får han inte fram fler ord. Han dör i mammas armar där hemma på trappen. 


Nu kanske många tycker att detta är inget jag ska skriva om, men för mig är detta en del av mitt sorgearbete, min bearbetning. Tycker ni att det är privat så strunta i att läsa det då, valet är ert! 


Vilket är bäst? Att dö så här snabbt hemma med sin fru ( vi andra hann inte hem) eller ligga sjuk en längre tid, kanske kopplad till en maskin och sakta tyna bort? Hur man än ser det så är man aldrig tillräckligt förberedd.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Torsdag 6 sept 18:30

Sitter här i soffan med huvudvärk och bihålesvärk, och ont i en tand, fast egentligen är det i käken. Snoriga hösten är här.   Vi har varit en dag på High Chaparall, Linda ordnade biljetter via jobbet då Södra abonnerade hela parken en lördag för...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:44

    Då lägger vi in frusna vattenflaskor i burarna, och alla, men speciellt rexarna ÄLSKAR det! Underst i denna rex-högen ligger en flska med fruset vatten. ...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:31

December 2016 köpte jag en surfplatta på HN i Kristianstad, till Linus i julklapp. Inom 6 månader åkte den in på första reparation,  laddade inte när den hade sladden kopplad, något sönder i den porten. Tog tid innan den kom tillbaka men den kom.  ...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:25

I dag har vi varit på utfärd. Jag har inte varit på Kjugekull på många år, långt innan pappa gick bort. Linus har aldrig varit där, inte heller Markus tror jag. Men i dag tog vi en tur dit, lagom temperatur trots att jag svettades floder, och den röd...

Av Camilla - Torsdag 28 juni 17:29

Japp, varit hos doktron i dag och fått diagnosen Trocanther Bursit. På vanlig svenska: inflammation i slemsäckarna i höfterna. Ont gör det i alla fall. Har haft det tidigare, även då i båda höfterna, men vi valde att bara ge kortison-spruta i ena höf...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se