Alla inlägg under april 2013

Av Camilla - 21 april 2013 09:01

Mamma fyller 60 på tisdag, så igår samlades vi allihop hemma i Agerum och firade henne. Åt en härligt god smörgåstårta som mamma gjort själv, och skrattade och pratade. Linus blir alltid lite stel och liksom överväldigad när vi samlas allihop. Och inte så konstigt det, han är ju inte van vid så många, det brukar ju bara vara han och jag om dagarna, och så hans pappa förstås.

På tal om pappa, jag blir orolig när jag ser honom   . Han har tacklat av och bara det senaste året krympt. Svagare röst, blekare, och mindre. Han orkar inget. Denna veckan som gått har han varit hos doktorn tre dagar i sträck. Tagit prover varje dag, bland annat fyra rör blod varje gång. Han svimmar ofta, och eftersom han haft så många blodproppar äter han waran, och så många lunginflammationer så har han övat sina lungor genom att blåsa igenom ett sugrör ner i en flaska med vatten, men nu har han så tunt blod och har svimmat så många gånger att han fick avstå waran några dagar och strängt förbjuden att blåsa i flaskan. Nästa vecka ska han till doktorn igen. Han har även tappat i vikt. Fortfarande sin stora mage men armarna är så tunna. Och ansiktet så tärt vilket syns så mycket nu när han rakat av allt skägg.

Det är svårt att se hur gammal han blivit, man vill ju alltid att det ska vara samma gamla pappa, men nu är det verkligen betoning på gamla. 

Han har fått byta doktor också, och det tycler jag är bra. Han har varit nöjd med sin läkare, men jag anser att om den läkaren varit bra på sitt jobb så hade pappa inte stagnerat så snabbt efter sin bypass. Anser att den läkaren är jävligt nonchalant och vet andra som vägrar att gå till honom efter felmedicinering och annat. Men eftersom jag inte har honom, aldrig har haft honom och inte har klara bevis så kan man ju inte agera. Men jag tackar gudarna (helgardering) för att han ska gå i pension. 

Tillbaka till mamma: 

Hon fick en mangelduk av mig, som hon verkligen längtat efter eftersom den gamla gick sönder och hon har saknat sin mangel. Guldöronhänge och en fin blomställning var andra presenter. 

ANNONS
Av Camilla - 19 april 2013 12:52

 I förra veckan, innan snön hade försvunnit, skulle jag gå ut och hämta in posten och slänga skräp. Efter att ha stängt soptunnan efter mig skulle jag gena över rabatten till brevlådan, och trampade snett, foten gled och jag ramlade med höger knä rakt ner på en sten. Halt och öm i flera dagar, och ett ganska så färgrikt blåmärke pryder mitt ben.

Dagen efter missade jag i trappen ner till ena ytterdörren, gick den smala delen och höll på att ramla igen, men klarade mig med bara lite extra hjärtklappning.

Inatt vaknade jag och var kissnödig, och på väg ner för trappen missar jag ett eller två av de nedersta trappstegen, platt fall i golvet   . Nytt blåmärke på samma ben, lite svullen i trampdynan som är precis bakom tårna,och öm. 


Saken är den att när man har fibromyalgi så har man (jag) ständigt ont i min kropp. Jag vågar aldrig riktigt slappna av för då känner jag av allt. Och nu ordnar jag mer smärta efter hand, helt i onödan.

Samtidigt är allt jag tänker: vilken tur att det inte hände på morgonen när jag bär ner Linus... 


Jag är så trött på att alltid ha ont, alltid behöva ta tabletter och inte orka, klara av det jag vill göra! Fibro är en sjukdom som inte syns men jag lovar - den känns   


ANNONS
Av Camilla - 17 april 2013 07:19

Ja, det känns som om våren är på allvar   

 Har ett par dagar bestigit berget. Ser kanske inte så jobbigt ut på bilden, men jag har INTE vinklat kameran utan detta är rät linje från där jag står OCH om ni ser den vita bilen uppe på knallen med öppnad balöucka, så kan jag tala om att bakom den fortsätter backen, visseligen en kortare bit MEN mycket brantare och så svänger den lite.

Uppe på krönet såg vi dagens första hund, ja faktiskt den enda på hela promenaden:

Lite före och efter foto på Snuttrik:

Dags att gå    Nu kommer vi hem   

När sedan Markus kom från jobbet och hade ätit så tog vi en liten runda i trädgården, sågade lite äppelgrenar, krattade lite björkgrenar och löv och bara njöt i solen och värmen. Linus fick på sig sina överdragsbyxor och kröp och knäade runt i sin egen lilla stil, så lycklig. 

Här är ett foto från i söndags då han skulle sopa gräsmattan:

 

Lekte Karlsson på taket med farfar

   

Promenixade på plattorna med farmor

   Av Camilla - 15 april 2013 12:44

Ganska varmt ute men det blåser attan!

Tog Linus i sittkärran och vandrade Bengt Nordenbergsvägen runt. Tog ungefär 45 min i motvind och mesta delan av vägen i uppförsbacke.  Och nör jag väl kom hem tog det ett tag att hämta andan. men skönt var det ändå!

Väl hemma upptäcker jag att lille Snuttriken somnat någongång under den senare delen av vägen. 

Passade på att dricka lunch och duscha innan han vaknar igen. 

Av Camilla - 14 april 2013 16:37

Tänk vad tiden går, i onsdags fyllde Linus 1 år. Och jag glömde att skriva det här!

På eftermiddagen kom farmor och farfar hit, och faster Mimmi efter jobbet. Linus härjade med farfar, och blev nog lika glad åt paketet från faster Mimmi, som själva innehållet. 

Han fick en ryggsäck: superfräck, inte så stor, med hajfena på ryggen, en liten mössa man kan ta fram som har hajtänder och ögon, och ett koppel. Praktiskt, charmigt och roligt! Dessutom fick han spade, hink och formar till sandlådan som farfar ska bygga åt honom :)

Egna bestick fick han av farmor och farfar. 

Vi åt tårta och fikade och han var nog nöjd med sin dag.

I lördags var det dags igen,  då kom alla mostrar, kusiner och ingifta "morbröder". 20 personer var vi, pappa och Niklas fattades. Mycket stoj och stim, mycket lek med sex barn under 6 år, skratt, fika, tårta och prat. Galet roligt! 

Senare på kvällen kom Lotta, Ingmar, Malin och Anton. 

Han fick Stora Emilboken (som jag la undan eftersom han är mer dokumentförstörare än bokslukare) pengar, presentkort och kläder. 


Själva har vi inte köpt present åt honom. Han får/fick så mycket av alla, och är så ung så han frågar inte efter det. Istället sätter vi in en slant på hans konto. Det kommer kanske väl till pass när han är äldre.

Av Camilla - 14 april 2013 16:29

Idag har Linus, jag och svärmor varit på bytardag i Mjällby. Kan verkligen rekomendera det. Köpte cykelhjälm, två par skor, överdragsbyxor, vanliga byxor 4-5 par, en body, ett "pussel" och en tre pack med böcker. Allt för 360kr. Så jag är verkligen nöjd!! 

Träffade Linda och Pompan där, och lilla Pompan gick omkring hur glad som helst med en liten sulky med en docka i. 

Väl hemma tog vi på Linus hans överdragsbyxor och ett par skor och lät honom få testa på att tulta omkring på gräsmattan ett slag. Eller ja tulta och tulta.... Ett par varv hållandes i mina eller farmors händer, sedan ner och sitt sedvanliga hoppandes på knäna. 


Innan vi körde till Mjällby tillbringade han och jag en god stund ute, han satt i vagnen och kikade medans jag räfsade ihop döda grenar och kvistar, lite löv och en hel del mossa. När jag förflyttade hans vagn eller gick och tömde skottkärran så fick han hålla räfsan, en liten stolt grabb det där :)


Så dte är nog trötta familjen som går och lägger sig ikväll.


Av Camilla - 9 april 2013 14:43

Idag tycks inget passa lille herren och dessutom vill inte pannkaksgräddningen funka, och hur jobbigt är det inte att en sådan kombination kan få mig att bryta ihop totalt?? 

Det är sådana tillfällen som jag bara skulle vilja stänga en dörr om allt och bara gå.....

Jag hatar att gråta, ännu värre att gråta inför någon annan, men i sådana här stunder räcker det med ett enkelt hej för att jag ska bryta alldeles.

Av Camilla - 9 april 2013 08:40

I dagens BLT, under spalten (helsidan) Husdjur finns följande tips angående id-märkning och djuren, hundar och katter.

  1. Se altid till att id-märka hunden eller katten
  2. Enligt lag ska alla hundar id-märkas och registreras i det centrala hundregistret hos Jordbrukaverket (uppfödarens ansvar, den som ska fixa)
  3. Registrera också hunden på Djurid.se. Registret nås via SKK.se Kostnaden är en engångsavgift: 80 kr för hund och 130kr för katt. 
  4. Fäst en bricka med ditt telefonnummer och namn på djurets halsband.
  5. Träna inkallning. Även katter kan lära sig att komma på kommando.
  6. Om djuret försvinner, återvänd till platsen. Ropa, let aoch vänta.Lägg ut en jacka eller något som den kan känna igen på lukten.
  7. Samla bekanta och ordna en skallgångskedja. 
  8. Anäl att djuret är försvunnet hos ägarregistret och till polisen.
  9. Sprid informationen om ditt djur bland grannar, på lappar eller på nätet. (Många har återfunnits tack vare efterlysningar på facebook.)
  10. Det finns flera organisationer som kan hjälpa till att sprida information om ditt husdjur, baldn annat Bosses Hundhjälp, Missing dog Sweden, Djurefterlysningen, Jägarförbundet med flera.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se