Direktlänk till inlägg 18 mars 2013

Varning för oseriösa annonser del 2

Av Camilla - 18 mars 2013 13:53

Ny annons på Blocket, denna gången är den svensk. Blandras valpar med cavalierer och tror det var cocker...

Så många sakfel och rent skitsnack i den, men tyvärr lär det vara någon som går på allt BS, och sponsrar den oärlige uppfödaren med mer pengar att fortsätta sitt lurendrejeri med.

Om ni såg Nyhetsmorgon för några veckor sedan när veterinären var där och pratade om just blandras, så kanske ni kom ihåg att han klart och tydligt fastslog att Blandraser är inte friskare än renrasiga, det är en myt. Man kan inte avla bort sjukdomarna så här,  utan ev blandraser har anlag för alla inblandade rasers sjukdomar.

Dessutom står det i annonsen att "För oss är det här den idealiska korsningen då ingen av alla våra hundar med avkommor någonsin haft någon sjukdom! Hundarna ingår i forskning och kontrolleras, följs upp, av kardiolog, redan från tre veckors ålder i moderlivet"

Hmm..... en tre veckors valp är ingen valp ännu, den är ett fosteranlag... och hur kontrollerar man hjärtan på den?? Och om man inte kan konstatera dräktighet förrän efter 4 veckor, med UL eller röntgen, hur ska man då se hjärtanen och kunna hålla koll på dom?


Dessutom så är cavalierernas typiska hjärtproblem en förslitning av klaffarna, som kommer med åldern, en valp med ett biljud är inte det samma, det är ett fel som kan finnas hos ALLA raser, och brukar oftast växa bort. 


Hoppas detta inlägget kan hjälpa någon att tänka till först och inte bara köpa med hjärtat. Vill ni ha en blandras så köp en blandras MEN gå inte automatiskt på den sk uppfödarens skitsnack, kolla upp med kunniga människor INNAN köpet, vad som är typiskt för varje ras som är inblandad, och vad gäller just skitsnacket i denna annonsen vad gäller hjärtan, ring en veterinär och fråga om det ens är möjligt. 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Torsdag 28 juni 17:29

Japp, varit hos doktron i dag och fått diagnosen Trocanther Bursit. På vanlig svenska: inflammation i slemsäckarna i höfterna. Ont gör det i alla fall. Har haft det tidigare, även då i båda höfterna, men vi valde att bara ge kortison-spruta i ena höf...

Av Camilla - Lördag 16 juni 18:51

En härlig känsla när mitt examensbevis låg i brevlådan i går. 2 års studier, där jag kämpat och ett tag funderat på om det verkligen var värt det. Tillsammans med funderingar på min vardag och hemmalivet. Men det fungerade. 17 ämnen, varav 5 med G ...

Av Camilla - Söndag 10 juni 08:36

Japp, i fredags för en vecka sedan började vi dagen i Tivoliparken med en liten champagnefrukost. Sedan var det skolavslutningsmiddag på O'Learys i Kristianstad. Därefter var skolan slut. 2 år har nu ändats, och vi har börjat jobba i det yrke vi ut...

Av Camilla - Söndag 10 juni 08:26

Det var inte John Dears sista kull    Jag var osöker på om han ens hade klarat av att para sista honan, hon var superbrunstig och fräsig oc han darrig och skakig. Men det gick. Det ligger ett gäng rödtottar i boet.   Astah fick också en kull nu...

Av Camilla - Fredag 25 maj 16:11

  En liten riskaka (Rhinsk Scheck)       Popcorn (rex)   New Zealand Red, sista kullen efter vår John Dear, en liten hona     ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se