Direktlänk till inlägg 18 mars 2013

Varning för oseriösa annonser del 2

Av Camilla - 18 mars 2013 13:53

Ny annons på Blocket, denna gången är den svensk. Blandras valpar med cavalierer och tror det var cocker...

Så många sakfel och rent skitsnack i den, men tyvärr lär det vara någon som går på allt BS, och sponsrar den oärlige uppfödaren med mer pengar att fortsätta sitt lurendrejeri med.

Om ni såg Nyhetsmorgon för några veckor sedan när veterinären var där och pratade om just blandras, så kanske ni kom ihåg att han klart och tydligt fastslog att Blandraser är inte friskare än renrasiga, det är en myt. Man kan inte avla bort sjukdomarna så här,  utan ev blandraser har anlag för alla inblandade rasers sjukdomar.

Dessutom står det i annonsen att "För oss är det här den idealiska korsningen då ingen av alla våra hundar med avkommor någonsin haft någon sjukdom! Hundarna ingår i forskning och kontrolleras, följs upp, av kardiolog, redan från tre veckors ålder i moderlivet"

Hmm..... en tre veckors valp är ingen valp ännu, den är ett fosteranlag... och hur kontrollerar man hjärtan på den?? Och om man inte kan konstatera dräktighet förrän efter 4 veckor, med UL eller röntgen, hur ska man då se hjärtanen och kunna hålla koll på dom?


Dessutom så är cavalierernas typiska hjärtproblem en förslitning av klaffarna, som kommer med åldern, en valp med ett biljud är inte det samma, det är ett fel som kan finnas hos ALLA raser, och brukar oftast växa bort. 


Hoppas detta inlägget kan hjälpa någon att tänka till först och inte bara köpa med hjärtat. Vill ni ha en blandras så köp en blandras MEN gå inte automatiskt på den sk uppfödarens skitsnack, kolla upp med kunniga människor INNAN köpet, vad som är typiskt för varje ras som är inblandad, och vad gäller just skitsnacket i denna annonsen vad gäller hjärtan, ring en veterinär och fråga om det ens är möjligt. 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Onsdag 4 april 20:26

Mina syskonbarn Malin och Anton ska delta i Toughest Family 2018, i Malmö i maj.    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/solvesborgarna-tranar-for-toughest-family ...

Av Camilla - Onsdag 4 april 20:21

Sicken otur....  Halkar på soldäcket och sträcker mig lite grand. Och bara några dagar senare får jag ett träd över mig. Inget tjockt träd, och ytetrsta delen, tack och lov, men det kom med kraft och jag fick en rejäl snärt i huvudet och på vänstra...

Av Camilla - Lördag 31 mars 07:29

I dag ska Linus, Klara och Hampus ha påskäggsjakt i Agerum. Ingen karta i år utan de får små ledtrådar som leder till nästa ledtråd och så vidare. Ska bli roligt. Jag tror att jag har precis lika roligt när jag skriver ledtrådar och gömmer som de har...

Av Camilla - Fredag 30 mars 10:03

Vi körde hem i förtid från danska LU i februari eftersom vädret blev sämre och vi var oroliga för att inte kunna köra över bron. Så vi hoppade över prisutdelningen men Bent var så snäll att ta hem våra priser nu när han och Hanne är och hälsar på hos...

Av Camilla - Fredag 30 mars 10:00

Livet går upp och ner som en bergochdalbana och jag vill bara hoppa av.....   Små saker kan såra så mycket mer än vad man tror. Och såren tar längre och längre tid för att läka. ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se