Direktlänk till inlägg 29 november 2012

Efter 10 med Malou

Av Camilla - 29 november 2012 11:34

Sitter och tittar på Efter tio med Malou och gäster. Coolt gäng hon har idag, bland andra Viveca Lärn och Peter Siepens.

De sa en del bra saker, bland annat om jobbcoacher osv. Bland annat om en tjej som twittrat med ena gästen och sagt att hon inte tyckte om jobbcoacher, redan efter att bara ha träffat en enda. Och att man inte skulle skriva i det offentligt för ev arbetsgivare kunde läsa det och anse att det var negativt i ens presentation.

Tja, hade verkligen jobbcoacherna varit bättre så hade man kanske haft mer positiv inställning till det.

Jag har träffat två, och har kanske haft otur för det var inget bra något av det. För det första så kände man sig bara överkörd när mötet var över, man fick inte ut något särskilt av det, och i det senaste fallet - Personalstrategerna - så blev vi ju lockade till deras verksamhet på rena lögner, inget visade sig stämma.

Jag har inte blivit bättre på att presentera mig och mina bra sidor, blev utlovad hjälp, för det är inte helt enkelt att visa dom, man kanske inte ens är medveten om dom. Men PS hade ingen sådan hjälp att ge alls, mer än stenciler som jag inte fattade ändå och som aldrig gicks igenom varken i grupp eller enskilt. 

Jag vet andra som haft kanoncoacher med bra utgång. Vet inte om jag haft otur eller fel inställning, eller kanske lite av båda. 

Jag är själv sådan att jag enklast ser det negativa och har svårt att hålla fram det positiva. Ofta tvekar jag på min egen talang eller förmåga. Har väl ganska dåligt självförtroende egentligen, men döljer det bra. Jag vet att det är sådant jag behöver ha hjälp med, men har ännu inte lyckats med det, så tips tas emot med öppna armar, och öppet sinne. 

Har börjat att fundera på fortsättningen efter min mamma ledighet. Till våren ska jag ut igen, och hamnar då i FAS 3. Men bara för att jag är hemam så betyder det inte att jag inte försöker hitat nya vägar ut. Jag letar jobb, inte bara genom t ex Arbetsförmedlingens hemsida, utan skickar hela tiden spontanansökningar till företag runt om i kommunerna.

Hade jag tänkt lite mer framåt så hade jag sökt in till Förskolelärarutbildningen, på distans, som började i Karlshamn i höst. Men sista ansökan var den 15 april i år, och då hade jag inga tankar på annat än det lilla knytet som precis anlänt i min tillvaro. För jag är fortfarande inne på spåret att bli Förskolelärare. 

Tog kontakt med Linnéuniversitetet i Kalmar/Växjö, men nästa uppstart är inte förrän hösten 2013. Och inte i Karlshamn denna gången, utan närmaste är i Ronneby.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 6 september 2018 18:30

Sitter här i soffan med huvudvärk och bihålesvärk, och ont i en tand, fast egentligen är det i käken. Snoriga hösten är här.   Vi har varit en dag på High Chaparall, Linda ordnade biljetter via jobbet då Södra abonnerade hela parken en lördag för...

Av Camilla - 20 juli 2018 21:44

    Då lägger vi in frusna vattenflaskor i burarna, och alla, men speciellt rexarna ÄLSKAR det! Underst i denna rex-högen ligger en flska med fruset vatten. ...

Av Camilla - 20 juli 2018 21:31

December 2016 köpte jag en surfplatta på HN i Kristianstad, till Linus i julklapp. Inom 6 månader åkte den in på första reparation,  laddade inte när den hade sladden kopplad, något sönder i den porten. Tog tid innan den kom tillbaka men den kom.  ...

Av Camilla - 20 juli 2018 21:25

I dag har vi varit på utfärd. Jag har inte varit på Kjugekull på många år, långt innan pappa gick bort. Linus har aldrig varit där, inte heller Markus tror jag. Men i dag tog vi en tur dit, lagom temperatur trots att jag svettades floder, och den röd...

Av Camilla - 28 juni 2018 17:29

Japp, varit hos doktron i dag och fått diagnosen Trocanther Bursit. På vanlig svenska: inflammation i slemsäckarna i höfterna. Ont gör det i alla fall. Har haft det tidigare, även då i båda höfterna, men vi valde att bara ge kortison-spruta i ena höf...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se