Direktlänk till inlägg 8 september 2012

5 månaders koll, vaccinering och mammaträff

Av Camilla - 8 september 2012 10:25

Stor dag för Plinus-mannen igår. Började med en tur till MAXI för snabb inhandling av det som skulle köpas på ICA. Inte mycket egentligen, men nödvändiga saker, och eftersom det blev billigare kaffe om man köpte annat för två hundra så blev det så. Ekonomisk får man vara, handlade ju inget onödigt bara för att komma upp till den summan.

Vidare till Familjeläkarna för sedvanliga mät och väg. Lill-plutten klockade in på 6,9 kg (och varenda kilo känns när man bär på honom vill jag lova!) 66 cm (give or take, han sprattlade till så han var nog inte riktigt mot kanten med huvudet) och 42 i huvudmått. Skrattade högt åt Anneli när hon kom in, och förevisade sina talanger i att snurra, använda händerna, ta med ena handen och lägga över i andra osv.  Fick sedan en spruta i vart ben och då var Anneli inte lika rolig längre, ja, inte något var riktigt lika roligt längre. Men han tystnade ganska snabbt.

Efter mät-och väg sessionen var det dags för en mamma-träff. Det var bara jag och en annan mamma med en 2½ mån pojk. Och i sann anda började Linus sympatigråta när jack grät, så pass att Jack förvånat tystnade.

Efter några minuter somnade då lilla grynet i min famn, och vi hann faktiskt med lite allmänt prat, och jämnförde. Eller ja, vi hade ju kommit förbi jacks stadie, men som hans mamma sa, nu hade ju hon lite att se framåt emot, när det var deras tur att gå igenom vad vi går igenom nu med Linus.

Efter mötet, en snabbis in till Apoteket, dit där det alltid är kö, så ock denna gången. Inhandlade vitaminer åt mig, förkylningsmedikamenter åt Markus (och mig vid behov) och så lämna in Linus livsmedelsanvisning för beställning av välling.

När jag stod i receptkassan så kom det fram en dam, hennes barnbarn var 2½ mån och hade precis börjat att smila åt mormor. Linus smilade åt henne och blinkade med sina stora blå ögon. Är han alltid så här solig och go frågade hon, men jag fick flytta lite på Linus gloria, nej han har sina stunder, men just där och då var han en goding (oftast en goding i och för sig).

Efter Apoteket så var det en tur över till Netto, planen var att panta alla flaskor men tji fick jag, efter 17 flaskor gick apparaten sönder så jag fick vandra igenom Netto med två kassar som fortfarande var fulla av pantflaskor. Handlade det vi skulle ha minus fläsket som jag inte hittade. Måste säga att det är STOR skillnad på Netto och Netto. Det i Olofström är rörigt, varorna i reklambladen saknas ofta   och det är kö. Tacka vet jag Sölvesborg, eller Karlshamn med för den delen.

När vi stod på Netto vid pantmaskinen så kom en farbror och pratade. Han var på jakt efter en särskild sorts skorpor men kom inte på om det var på Netto, Ica eller Willys han köpt dom. Han kallade Linus för en liten ängel (klart han är, speciellt när han ligger lojt i bilstolen på gränsen till att somna!) och berättade att hans dotter bodde i USA så han träffade aldrig sina barnbarn, det var för dyrt att åka över dit.

Hem där Markus höll på med middagen YES!! Bara att bli serverad, hamburgare och pommes frittes är inte helt fel :)

Idag skulle Joel kommit hit, vi skulle gått på bio i kväll och sett Modig, men Linus har reagerat på sprutorna med lite feber och är gnällig så vi skjuter på det till nästa helg, då ska förhoppningsvis inte Markus jobba heller, i alla fall inte så länge. Då blir det bio i 3D, god mat kanske någon film här hemma.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Söndag 7 april 16:06


  Denna honan kommer att paras senare i vår. Båda hennes föräldrar ör stambokförda på 95p, pappa Jocke har 2*95. Hon har själv 2*95p.  Hon ska paras med Herr Larsson, 96p.  ...

Av Camilla - Onsdag 3 april 13:33

I går hade vi föräldrarmöte i Linus innebandyklubb. Det är flera föräldrar som klagat på tränaren och den som är med som ledare på matcherna. Det toppas i laget under matcher, Linus är en av dem som får minst spelartid, minst byte och minst passninga...

Av Camilla - Onsdag 3 april 13:09

I helgen funderade vi på att byta till sommardäck men det kom en heldag i Furuboda och en kaninutställning i vägen    När vi vaknade upp i dag kändes det helt okej. Visseligen har det mesta smält bort men vitt var det ändå. Men några bakslag ska ...

Av Camilla - Onsdag 3 april 13:00

Nu har vi varit på kaninutställning i mars månad. Först var det Örsjö 16/3. Jag ställde mina 2 sparade rex-flickor och Linus ställde Nacho och Herr Melin.  Mina flickor fick 93p vardera. Den ena för att hon hade längre vita stickelhår och den andra...

Av Camilla - Torsdag 14 mars 09:39

Ja, faktiskt det är helt okej. Det är mindre okej att vara elak och småsint för att man känner så. Jag kan vara avundsjuk på andras framgång, lycka eller tur. Det betyder inte att det är okej att börja prata illa om dem, till dem osv. Jag är avun...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards