Direktlänk till inlägg 25 maj 2012

Fy F-N vad varmt!

Av Camilla - 25 maj 2012 21:31

Man kanske inte ska säga det, sommaren kanske inte blir något som dessa dagarna har varit, men detta kom för snabbt och tog oss på sängen. Och stackars Linus har inte haft det lätt, det är skitvarmt och jag har varit orolig för honom. Kokhett överallt, och han kan inte sova utan att ha en massa runt sig i vaggan, så han har inte haft cirkulation runt sig.


Har gett honom extra vatten mellan målen, rädd att han ska torka ut. Men hur mycket vatten vågar man ge honom utan att det ska vara farligt?


Magen är fortfarande si och så. Han är inte förstoppad och verkar inte ha kolik, men att jobba fram bajset eller gaserna genom tarmarna till "slutstationen" tar tid och är jobbigt och ser smärtsamt ut. Man känner sig hemsk när det tar tid och orsakar så mycket gråt, skrik och smärta för lille stackaren.

Jag tror att han får för mycket luft i maten, är minsta hålet i nappen MEN Lemolac är ganska skummigt och det är inte alltid så lätt att se och/eller höra när själva maten tar slut och skummet tar vid. Skummet innehåller en hel del onödig luft.


Denna veckan har vi ätit middag hos farmor och farfar två gånger. Första gången sov Linus sig igenom hela måltiden men idag var han vaken och satt i knäet. Och faktiskt - även han åt där :)

Farfar och pappa har jobbat hela veckan med att sätta upp nytt staket på tomten, ett svettigt arbete i denna värmen. Men värst är nog myggornas framfart. Inte lite myggbett som landat på dom kan jag säga, trots djungeloljan. Jag var ute i fem minuter hos dom men fick gå in, hade fullt av myggor som försökte sig på mig också.


Idag badades det också. Passade på att ta upp badbaljan och sitsen och tappa upp ett bad, när farmor kom. Och vilken uppfinning det är - sitsen som man sätter i badbaljan. Ovärderligt när man badar bebisen ensam. Man får - givetvis - inte lämna bebisen utan uppsikt där i, men det är lättare att bada honom och ta upp honom till badlakanet efteråt. Han är ju hal som en ål eftersom vi har babyolja i vattnet.

Efter badet blev han pudrad med Dialon.Hur gott luktar inte en nybadad bebis som fått puder? Mmmmm

Hittade - efter mycket om och men - en badtermometer på Eko. Har inte hittat i affärerna häromkring.


Babyolja ja, Linus har haft mjölkskorv mellan ögonbrynen redan från ungefär 2 veckors ålder, och jag började med att smörja in honom med Apotekets barnolja. Såg lite resultat men inte alls så mycket. Så tog jag fram den lilla flaskan från Natusan, som var med i en baby-väskan vi fick hem från BB, och redan samma dag kunde jag se hur skorven lossnade. Nu är det inte mycket kvar. Ska kolla över "skalpen" också och se om det är på gång där, för då är det bara att sätta igång där.


Dopet är bokat till den 5 augusti (morfars födelsedag) och farmor Lena ska bära honom, medan faster Marlene och moster Linda ska vara faddrar. Det ska ske i Olofströms kyrka, men var vi ska dricka kaffe efteråt är inte helt bestämt ännu. Är lite tid kvar innan det måste bestämmas. Och innan jag behöver göra inbjudningskorten, för det har jag tänkt pyssla ihop själv.


Igår var Ida och Erol här några timmar, de hjälpte mig med Linus medan jag bakade kanelbullar, och så blev det en del prat. Skönt att få hjälp och SÄLLSKAP. Erol masserade magen och det kom ett JÄTTERAP :) Tack för hjälpen säger en nöjd linus :)


Idag var vi en runda till Maxi i Olofström på förmiddagen. Träffade Lotta och Emma där, och Linus fick lite kläder av Emma och familj. Lite weird kanske att han, 2 mån gammal snart, fick present av sin 27 åriga kusin :) Det är några års skillnad i vår familj ^^

Träffade även på Ida och Linus smajlade och pratade glatt med dom alla, ja han var på bra humör även när vi stod i kassakön och mannen bakom oss tyckte att han var en liten söting :) vilket han givetvis är ;) Fick även en komplimang för vilken ögonkontakt vi hade. Fast ´jag vet inte om vi har bättre än andra barn-mammor egentligen.


Han har inte lärt sig att snurra på underlaget ännu, men det kommer nog. Denna veckan har det inte varit så mycket övning på täcket, för varmt, en lite småirriterad Linus och inte så mycket ork. Men en sak har han börjat med. Han avskyr att ligag för länge i famnen, han vill sitta upp eller ännu bättre - stå upp. Benen bär kanske inte så länge åt gången men man måste ju öva sig. Det nya är att om man håller i hans händer och ger lite mostånd så spänner han benen och resten av kroppen och drar sig upp till stående. Snart en stor grabb <3.

Har även fått lägga undan lite kläder som blivit för små, och ökat en blöjstorlek. Härligt!

Och vilken skillnad det är nu. Om man jämnför foton från första och andra veckan hemma, med bara tre veckor senare så är det som att se två olika bebisar.


I morgon ska han bevista sin första kaninutställning, då mormor, moster Emme och kusin Klara ska hämta oss för en tripp till kaninutställningen i Önnestad :)

 
ANNONS
 
Emma Lannebrink

Emma Lannebrink

26 maj 2012 19:19

Hej! Vill du göra bloglovinbyte eller blogkeen byte, båda om du har och vill :)
Kan berätta lite kort vad min blogg handlar om.
Jag bloggar öppet om mitt liv med adhd och depression, och nej jag söker inte sympati från folk som du kanske tänker nu. Jag vill att folk ska förstå att vi bokstavsbarn är precis lika mycket värda etc. men lite speciella från andra.
Dvs, jag skriver hur mitt liv går. Framsteg, möten, mediciner osv.

kram!

http://adhdochfoto.blogg.se

Camilla

27 maj 2012 17:30

Gärna!
Har syskonbarn med diagnoser och ser gärna att fler kan läsa om hur det är, så mycket fördomar och missförstånd kan undvikas då!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 6 september 2018 18:30

Sitter här i soffan med huvudvärk och bihålesvärk, och ont i en tand, fast egentligen är det i käken. Snoriga hösten är här.   Vi har varit en dag på High Chaparall, Linda ordnade biljetter via jobbet då Södra abonnerade hela parken en lördag för...

Av Camilla - 20 juli 2018 21:44

    Då lägger vi in frusna vattenflaskor i burarna, och alla, men speciellt rexarna ÄLSKAR det! Underst i denna rex-högen ligger en flska med fruset vatten. ...

Av Camilla - 20 juli 2018 21:31

December 2016 köpte jag en surfplatta på HN i Kristianstad, till Linus i julklapp. Inom 6 månader åkte den in på första reparation,  laddade inte när den hade sladden kopplad, något sönder i den porten. Tog tid innan den kom tillbaka men den kom.  ...

Av Camilla - 20 juli 2018 21:25

I dag har vi varit på utfärd. Jag har inte varit på Kjugekull på många år, långt innan pappa gick bort. Linus har aldrig varit där, inte heller Markus tror jag. Men i dag tog vi en tur dit, lagom temperatur trots att jag svettades floder, och den röd...

Av Camilla - 28 juni 2018 17:29

Japp, varit hos doktron i dag och fått diagnosen Trocanther Bursit. På vanlig svenska: inflammation i slemsäckarna i höfterna. Ont gör det i alla fall. Har haft det tidigare, även då i båda höfterna, men vi valde att bara ge kortison-spruta i ena höf...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se