Direktlänk till inlägg 16 april 2012

Snart en vecka gammal

Av Camilla - 16 april 2012 20:59

Inlägget om när Linus kom till världen var lite kort så jag tänkte berätta lite mer om mina upplevelser, förlossningen kanske och hur det har varit denna första veckan.

Blir pekfingervalsen när jag skriver, för huvudpersonen tror att han är hungrig igen.

Kl 22,28 skrevs vi alltså in, kopplades till CTG och kollade värkar etc. Därefter ganska så snart in i själva förlossningssalen. Värkarna kom och gick, och jag fick lustgas. Ingen trevlig känsla alls, men ingen tid till annat. Barnmorskan tog hinnorna, och ganska så snabbt därefter satte de riktiga värkarna fart. Som en flod - omöjlig att stoppa. Från första värken tog det bara 14 minuter innan han landade på min mage.

På grund av farten ut sprack jag ganska så ordentligt och fick åka ner till OP för sutur både invändigt och utvändigt.

Vid sju kom jag äntligen upp till rummet, där mina grabbar väntade på mig.

Nu var det meningen att jag skulle få igång kisseriet igen, men det var inte så lätt. Främst eftersom jag svimmade på toa. Som tur väl var så satt jag ner på toastolen med en sköterska hos mig. Så jag fick tappas på urin två gånger under dagen för det var risk för svimninge vid varenda försök att gå på toa själv. Dessutom - fy fasen vad det sved i underlivet. Inte bara den normala svedan att vänta efter en förlossning förstår jag, utan även den efter stygnen. Och gissa att det var nervöst när jag under torsdags natten kände att det var dags att göra the big thing... Får inte krysta på grund av stygnen, så jag dricker laktulos och parafinolja varenda morgon. Nervöst värre kan jag lova!

Blekinge Landsting erbjuder gratis höftledsscreaning på nyfödda, och det ska göras under de första två levnadsveckorna. Så även om jag var trött och fortfarande virrig efter OP mm så pratade jag med sköterskorna, och redan kl 8 på onsdags morgonen beställde jag tid för Linus. Så slapp vi åka tillbaka bara för en sådan sak. Det blev ju lite resor för Markus i alla fall fram och tillbaka.

Sov en stund runt tre tiden något och när jag vaknade så var det som om någon hade bytt kanal, ingen yrsel direkt och kunde ta mig upp utan problem. Lyckades också få igång kisseriet. Skönt.

På torsdagen var det stor dag för lillkillen. Först läkarundersökning, sedan ner och screana höfterna och som grädde på moset hans första bad. Inte så uppskattat. Men jag fick bevis på att hans kisseri funkar för det stod en stråle över hela skötbordet när hab protesterade. Barnbäcket hade redan satt igång.

På fredagen var det dags igen, först PKU-provet (blodprov från ådra på skallen) hörseltest och vikt. Sedan kom moster Linda och kusin Emil och hämtade oss. Gissa att det var skönt att äntligen få komma hem, till sin egen säng, sin egen miljö och till Markus förstås!

Mamma skjutsade sista biten så jag passade på att ta en dusch innan hon åkte igen.


Idag kom då äntligen hans mage igång. Det måste nog vara en nybliven förälder till det, men gissa om det var skönt att se hans fullsketna blöja! Sista bajsblöjan kom annars på lördagsmorgonen. Och i morse när jag bytte hans kissseblöja så var även navelstumpen borta.

I morgon kommer sköterskan från BVC hit, då blir det en ny vikt. Spännande. Han ligger ofta vid bröstet så det borde synas på vikten :)


Meningen är att han ska sova i vaggan, men det är inte alltid det funkar, han sover nätterna hos oss. Men i lördags sov han tre timmar i vaggan och då var vi istället där och kollade så allt var okej med honom. Idag har han sovit där två gånger och då passade jag på att ta en dusch och byta i tvättmaskinen under tiden. Skulle bakat kladdkakemuffins också, men de blev kassa, har gjort något fel när jag vispade ihop smeten och så ville han ha mat och ren blöja mellan två plåtar.


På onsdag kommer moster Ida med familj och hälsar på, och på torsdag ska han fotas till BLT. Vet inte om det bara blir foto på honom, eller på hononm och mig. Pappa jobbar samtidigt.


Apropå foto, lyckades ta ett foto igår när han ligger hos sin pappa och kikar på sin egen spegelbild i garderobsdörren. Man ser hur han har ögonkontakt med sig själv ^^

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Torsdag 6 sept 18:30

Sitter här i soffan med huvudvärk och bihålesvärk, och ont i en tand, fast egentligen är det i käken. Snoriga hösten är här.   Vi har varit en dag på High Chaparall, Linda ordnade biljetter via jobbet då Södra abonnerade hela parken en lördag för...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:44

    Då lägger vi in frusna vattenflaskor i burarna, och alla, men speciellt rexarna ÄLSKAR det! Underst i denna rex-högen ligger en flska med fruset vatten. ...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:31

December 2016 köpte jag en surfplatta på HN i Kristianstad, till Linus i julklapp. Inom 6 månader åkte den in på första reparation,  laddade inte när den hade sladden kopplad, något sönder i den porten. Tog tid innan den kom tillbaka men den kom.  ...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:25

I dag har vi varit på utfärd. Jag har inte varit på Kjugekull på många år, långt innan pappa gick bort. Linus har aldrig varit där, inte heller Markus tror jag. Men i dag tog vi en tur dit, lagom temperatur trots att jag svettades floder, och den röd...

Av Camilla - Torsdag 28 juni 17:29

Japp, varit hos doktron i dag och fått diagnosen Trocanther Bursit. På vanlig svenska: inflammation i slemsäckarna i höfterna. Ont gör det i alla fall. Har haft det tidigare, även då i båda höfterna, men vi valde att bara ge kortison-spruta i ena höf...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se