Direktlänk till inlägg 17 februari 2012

Ett stick gjort på ett kick

Av Camilla - 17 februari 2012 10:42

Dags för en tur till barnmorskan igår. Och eftersom min bil inte var med i ekvationen, Emelie skulle vikariera i Högtofta och Klara till dagis så blev det lite rörigt.

Började med att jag och Klara delade säng. Och hon ville INTE sova när vi andra skulle göra det. Så hon satt bredvid mig i sängen och tittade på sin dvd med Heffaklumpen, och runt ett vaknar jag av att vinjetten spelar, Klara ligger raklång bredvid (läs: på) mig och sover, med ena armen över min hals. Kämpade nog i minst fem minuter innan jag fick in henne så långt att jag inte låg med rumpan ut över kanten.


Klockan sju ringde alarmet och det var dags att stiga upp. Trots att Pompans Musse-nalle pussade henne på kinderna och under hakan, så framkallade det ingen större reaktion, mer än att hon smilade. Men när Emelie startade filmen och Heffaklumpen och hans mamma, trumpetade så satte hon sig upp i sängen, klarvaken och utropade: Vad var det??!


Ner och påbörja påklädning och snygga till sig lite grand. Pompan hade en dag när varken mamma eller mormor fick klä på henne, men jag lyckades med bedriften, genom att "tralla" lite typisk gammal strippmusik medans jag knäppte upp knappar och letade fram händer och fötter ur rätt ställen. Jösses vad man kan :P Fast valet av musik var kanske inte det bästa ^^. Ny blöja, nya kläder och på med overall och skor. Då lyckades jag med en ny bedrift: fel sko på fel fot! Visst tittade Pompan konstigt men hon protesterade inte det minsta, lilla stackaren.

(Lika konstigt som hon tittade på  mig kvällen före när hon kom och ville ha nos, och jag inte fattade att det var juice hon ville ha. Försökte t om ge henne en bit paprika, eftersom det var det jag stod och åt när hon skuttade fram)


När vi lämnat av Emme så var det vidare till Sölvesborg, kom dit ca 10 minuter försenad. Hade inte varit så om vägarna var bättre men det var fläckvis isgata :( Och jag anser att det är bättre att komma lite sent än att inte anlända alls. In på deras lilla lab för vägning, blodtryck, hb och p-glukos- Men vadå fastande?! Det sa du inget om! Du sa bara att jag skulle undvika sött so saft, läsk, sylt, marmelad etc...

Värdet låg på 8,6 och allt jag ätit var en fralla med ost.

Så när jag kom hem, och det gått ett par timmar så tog mamma fram pappas mätare och testade igen. 6,2 efter fika, läsk och godis. Hur kan det ha varit över 8 efter en fralla? Ingen vit fralla heller. Kan det ha inverkat att hon aldrig tvättade av mitt finger innan hon stack?

Lånade med mig mätaren hem, ska kolla varje dag i några dagar, innan jag äter frukost, hur värdet ligger. I dag var det 4,6 på fastande mage och det är ju helt okej. Och jag tvättade händerna med handsprit både innan jag stack och innan jag plockade bland mätstickorna.


Skäll av Linda  - igen - för att jag inte tagit reda på könet på fröet. Tycker att det är lite onödigt att försöka få ett UL till "bara" för den saken, dessutom så är det dyrt att göra ett privat :P Om jag hittade rätt på nätet så är närmaste ställe Malmö och där kostar det mellan 1000-1700kr . Tids nog får vi det ändå.

Visst man kan få tillväxt UL, men min mage hade växt (och ja, vikten hade ökat... lite mer än jag ville) så den gubben går inte. Och visst, jag kan fejka och säga att jag känt dåligt med rörelser, men nej. Dels har jag väldigt svårt att ljuga (står lögn i pannan med neonljus känns det som) dels så ska man inte skoja/ljuga om sådana saker.

Dåliga rörelser är det absolut inte, jösses vad h*n rör på sig. Oftast ligger h*n på höger sida av magen, men absolut inte stilla på något sätt. Härligt :)


Träffade en av mina fastrar igår, har inte sett Nina på säkert 4-5 år. Roligt :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Torsdag 6 sept 18:30

Sitter här i soffan med huvudvärk och bihålesvärk, och ont i en tand, fast egentligen är det i käken. Snoriga hösten är här.   Vi har varit en dag på High Chaparall, Linda ordnade biljetter via jobbet då Södra abonnerade hela parken en lördag för...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:44

    Då lägger vi in frusna vattenflaskor i burarna, och alla, men speciellt rexarna ÄLSKAR det! Underst i denna rex-högen ligger en flska med fruset vatten. ...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:31

December 2016 köpte jag en surfplatta på HN i Kristianstad, till Linus i julklapp. Inom 6 månader åkte den in på första reparation,  laddade inte när den hade sladden kopplad, något sönder i den porten. Tog tid innan den kom tillbaka men den kom.  ...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:25

I dag har vi varit på utfärd. Jag har inte varit på Kjugekull på många år, långt innan pappa gick bort. Linus har aldrig varit där, inte heller Markus tror jag. Men i dag tog vi en tur dit, lagom temperatur trots att jag svettades floder, och den röd...

Av Camilla - Torsdag 28 juni 17:29

Japp, varit hos doktron i dag och fått diagnosen Trocanther Bursit. På vanlig svenska: inflammation i slemsäckarna i höfterna. Ont gör det i alla fall. Har haft det tidigare, även då i båda höfterna, men vi valde att bara ge kortison-spruta i ena höf...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se