Alla inlägg under december 2011

Av Camilla - 12 december 2011 09:54

Flera i vår grupp framförde klagomål angående PS och hur det var i Karlshamn... AF skulle ta i och ändra det som var felaktigt, dvs vi ska INTE vara tvungna att skicka in Jobbsökardagboken, hon som lovat guld och gröna skogar nekar nu till att ha ljugit oss rakt upp i ansiktet MEN samtidigt söker PS folk som har det vi blev lovade skulle vara här på plats.

Vid personligt samtal med ena handledaren påtalade jag att jag på grund av fibromyalgin, foglossning, ryggvärk inte orkar sitta heldagar, ändå har jag en heldag inplanerad i veckan. Och jag lovar, det är mycket mer vi är missnöjda med.
Vi var i vår grupp 7-10 personer och det finns inte datorer till var och en, vilket betyder att vi ska sitta och söka jobb 2 och 2 typ. Samtidigt säger de att vi är den mest osammansatta gruppen av alla i Blekinge, dvs vi är så skilda personer i den, att vi inte finns i samma sökkategorier.

Vid personliga samtal med de kvinnliga handledarna så var det två i gruppen som gick därifrån gråtande. På grund av handledarnas attityd etc.

Jag har flera gånger efterlyst mer tester och hjälp för att hitta mina starka sidor, och vad jag är bra på, men allt jag får är standardpapper, stenciler i princip som i slutändan inte ger mig något alls. Jag har svårt att hitta mina starka sidor, att beskriva i cv och personligt brev vad jag är bra på och vad jag kan. De negativa kan jag hitta lättare men de ska man inte nämna. Jag behöver hjälp med det.


En handledare sitter och säger vid personligt samtal att det finns mycket där som är fel, h*n gillar inte heller själva jobbet MEN om någon av oss som går där skulle säga att h*n sagt något, så det kommer fram till cheferna, då blånekar h*n till att ha sagt så.


En annan sak: det är lite skola och pekpinne över det: om jag skulle behöva ta ledigt en timme för läkarbesök, barnmorska etc så måste jag ha en lapp från dom att ge till handledaren som bevis för mina läkarbesök....


Det enda i kritiken som PS tagit åt sig, var det där med att vi skulle sitta 10h i veckan nu, men det har det inte varit, och jag fattar inte vilket pucko som uttalat sig om det för det betyder bara att vi har fler timmar att lida i bygget. Till ingen nytta.


Jag tycker iofs att själva idén med att skriva ner i jobbsökardagaboken vad man gjort är rätt bra så man kommer ihåg, men tanken att vi ska sitta och söka ett jobb om dagen i sex månader, är befängt och det är just det som AF retat upp sig på.


Visst, man ska leva på hoppet MEN vilken arbetsgivare skulle anställa mig i dagsläget:


*Gravid och ska gå mammaledig från april

*Fibromyalgi, så jag är full av värk och det gör att de flesta arbetsmoment är en pina. Extra mycket nu eftersom jag inte kan ta mina värktabletter

*saknar utbildning

*saknar arbetslivserfarenhet, referenser.


Visst är jag den bäst kvalificerade för jobbet så får de inte tacka nej pga min graviditet, men jag är ju inte ens det.


Några länkar till folks uppfattning och erfarenheter inom just Personalstrategerna:


http://www.jobinside.se/view_employer.php?company_id=486


http://folket.se/nyheter/eskilstuna/1.1219662


http://folket.se/nyheter/eskilstuna/1.1220969


http://folket.se/nyheter/eskilstuna/1.1219660


ANNONS
Av Camilla - 12 december 2011 09:47

Har varit med om detta en gång innan, den gången satt jag ner i soffan och gjorde typ ingenting. Igår stod jag upp i köket och diskade, och sådant som kommer runt omkring disken..

Börjar med att hjärtat börjar bulta, pulsen skenar och jag mår lite illa, kallsvettas. Fortsätter med att det dånar i öronen och rummet börjar gå i vågor.

Fick sätta mig ner, och fast att det kändes som om det var över så återkom det tre gånger. Hade ju varit snyggt om jag segnat ner i en hög på golvet  hos   .


Båda gångerna har det gått över ganska så snabbt, men det är ju så otäckt.


Kan det vara blodtrycksfall? Och vad beror det på i så fall?


Var ju inne hos barnmorskan i torsdags och allt såg bra ut. Fick iofs ta nya blodprover, men de kollade hB innan jag gick in och det såg bra ut. Blodtrycket låg på 120/82, tror jag det var.


Och förra gången det hände var typ 1 år sedan och då var jag inte gravid.


En annan sak jag funderat på och som jag får ta upp med Kerstin näst jag träffar henne: resultatet på blodproppsutredningen, där de kollade om jag hade anlag för... det var normalt. Betyder det att jag aldrig kan få blodpropp då eller måste jag göra om det senare i livet?

ANNONS
Av Camilla - 8 december 2011 12:38

Och både den inneboende och jag mår okej. Tydligen var min foglossning inte så allvarlig. Jaja...

Blodvärde 127, hon ville egentligen att jag skulle byta till Neferix (?) men så länge jag klarar mig på mina Hemofer så byter jag inte. Har alltid haft problem med trög mage, men nu, när det ska vara risk för förstoppning, så sköter sig min exemplariskt.

Vikt 81,9, vilket betyder 2 kg plus sedan i september, helt okej enligt henne. Och jag som var orolig för att jag skulle ha gått upp för mycket. Där ser man. Då hade jag ju ioch för sig inte vägt mig, bara räknat hur kläderna sitter åt.

Blodtryck 120/85, jäkla skillnad mot de 147/82 jag hade i september.

Hjärtljuden helt okej, och en liten box eller karatespark mot mikrofonen bara för den goda sakens skull. Mitt frö sköter sig   


Men hon ville haft blodprover som jag inte kunde lämna... när man tar ämnesomsättningsprovet så ska man vara på fastande mage och inte tagit tabletterna, så i morgon ska jag in igen vid 9 och lämna dom.


Nästa träff den 3 januari, då ska fröets storlek mätas.

Nya erfarenheter hela tiden.


Och halva tiden har gått, är idag i v 22 (21+1)   

Av Camilla - 7 december 2011 18:58

Har ju glömt att berätta. Igår fick jag svar - ÄNTLIGEN från AllTele, där de behövde en kod som står på undersidan av min tele-dosa, och mindre än en timme senare var ordningen återställd.


Ekonomisk kompensation får vi också, 250kr på nästa faktura ska dras av.

Av Camilla - 7 december 2011 18:50

När jag tittar på foton på andras magar i samma vecka som jag är i, tänker jag att något måste vara fel. Har sett en hel del magar som är större. Samtidigt har jag även sett mindre magar men de lägger man inte märke till på riktigt samma sätt.


Tycker min mage har "exploderat" i storlek de sista 3-4 veckorna. Samtidigt som jag hoppas att det stämmer så är jag livrädd att det ska betyda en himla massa övervikt som jag inte får bort, nu när jag hade fått ner min storlek till trivselvikten...


I morgon är det dags för ett besök på MVC, väga, mäta, blodtryck, Hb etc. Då vet jag "domen" ligger vi som vi ska, är vi friska och har vuxit det man ska.


Det är säkert tankar som alla gravida drabbas av emellan åt.

Av Camilla - 6 december 2011 09:22

Har precis anmält mig som testpilot på http://smartsontestpilot.se/ekstroms-desserter/bli-testpilot/ för att testa Ekströms kylda färdiga desserter.

Man kunde välja mellan crème brûlé, Pannacotta och gammal hederlig chokladmousse, och jag valde det sistnämnda.

Nu är det bara att vänta och se om man blir uttagen.

Tidigare har jag testat b la Dr Oetkers Pizza här.


 

Av Camilla - 6 december 2011 09:17

Dagligen har jag ringt eller felanmält telefonen direkt till ALLTELE på deras webb.... de svarar inte ens på mailen.

När man ringer till mitt hemnummer så hamnar man i Uppsala och när man ringer den damens nummer hamnar man här hos mig. Har pratat med en del av hennes vänner, släktingar.


Dålig stil att de inte ens svarar på mailen att de fått in ärendet och jobbar på det.


Och hit har man erlagt deposition för att få bli kund.... rimmar liiiite illa.

Av Camilla - 3 december 2011 13:55

Idag åkte jag in till Lions i Sölvesborg, med fyra lådor fyra lådor fulla med porslin, prydnadssaker, bestick och köksgeråd av allehanda typer. Skönt att jag slipper grubbla på vad det ska vara, och någon annan kanske behöver precis vad jag skänkt.

Dessutom - Lions gör mycket bra, både i Sverige och utomlands. Känns gott att kunna hjälap till, om än indirekt.


Med mig hem kom också ett hörnskrivbord som är mycket mindre än det jag har, och efter en runda till Norreboden också, så har jag numera lyse i hallen :)


Inom en runda i Agerum också, så nu har jag fått hem min dammsugare och en hel del blommor till...Kanske inte så mycket kvar nu... kanske

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se