Alla inlägg under november 2011

Av Camilla - 10 november 2011 10:28

Precis gjort ultraljud. Vilken känsla att få se sitt lilla Pyre på bild. Kunde nästan räkna tårna på foten och fingrarna på handen   .  Det mättes både kors och tvärs, och allt såg bra ut.

Fick några fina foton med mig hem, ett jättegulligt där man ser huvudet i profil.

Frågade inte efter kön, och det är kanske lite tidigt, så det får bli en hemlis än så länge.


Och ja, justerad. Idag är jag 17+1, och beräknad till den 17 april.

Så det är bara till att vänta och se. Spännande!

Av Camilla - 8 november 2011 10:11

Vilken djungel!!


Igår satt jag ett par timmar och jämnförde elbolag och försäkringsbolag.

Bilen och Molly flyttar jag inte, jag är nöjd med båda.

Men hemförsäkring, gravidförsäkring, elbolag etc.... huvva huvva!


Slutade i alla fall med att IF fick försäkringarna, har rabatt genom facket, och deras gravid-försäkring hade bästa ersättningarna och täckningen enligt mig.


Tror det blir Fortum på elen...


Ganska roligt, skrev på facebook att jag letade försäkringar och hur svårt dte blev, så fick jag ett pm från en av mina FB-vänner som är återförsäljare för just IF. Bara precis efter att jag tecknat med IF   

Av Camilla - 8 november 2011 09:56

Och ledig... men vaknar kl sex. Not nice, var är "ogilla" knappen när man behöver den?   

Hörde katten på ytterdörren och behövde själv gå på toa, så det var lika bra att stiga upp. Lite förvånad när tidningen låg på kökstrappen, men det var Niklas som lekt hustomte på morgonen.

Peppar, peppar, lyckades minsann somna om igen och vaknade vid 8. Trots lite feber vid sex, och ont i halsen, så mår jag nu ganska bra, dvs ingen feber och inget ont, bara lite obehag i halsregionerna. Men snuvan den sitter kvar, och det lär den väl göra. Som jag fått höra: den blir bara värre ju längre graviditeten framskrider. Snajsigt.


Tyckte inte att det syntes ännu, men mamma kommenterade en dag: hade tänkt fråga dig om du hade missförstått det där med operationen och gå ner i vikt, men så kom jag på: visst sjutton, du är gravid.

Nu får jag börja lägga undan jeans som inte går på längre. Ett par lär nog gå till de sälla jaktmarkerna, för sista gången jag skulle ta på dom så delade sig dragkedjan. Men vet ni, jag är inte arg/orolig eller besviken. Det är som det ska. Får bara försöka att inte explodera förmycket uppåt.


Idag ska jag hämta ett skötbord. Kanske lite tidigt, men det var ett klipp. Om det var väldigt tidigt eller lagom får jag veta närmare på torsdag kl 8, då är det dags för Ultraljudet. Spännande och lite oroligt. Lär väl bli en radda svartvita foton där, det kan man ju bara inte låta bli. Så oerhört mäktigt att se bebisen röra på sig, hjärtat ticka och veta: det där lilla pyret är mitt   


Linda fick en skratt-attack en dag när hon och mamma läste skvallerpressens spekulerande om Kronprinsessan ev kunde vänta tvillingar: tänk om det är tvillingar här?! Risken finns faktiskt, pappa har tvillingar på sin sida av släkten, minst två par. Äldre mammor riskerar att få det. Men nej, något sådant är inte planerat. Jag är nöjd med singel-kullar.




Av Camilla - 5 november 2011 10:13

Vaknade när familjen gav sig iväg till kaninutställningen, kl halv sju i morse. Tittade ut genom sovrumsfönstret - och såg absolut nada! I vanliga fall ser man rätt över två åkrar, och efter åkrarna finns en väg med gatubelysning, två bondgårdar och en vanlig villa. Men inte ett ljussken från det syntes.


Skickade sms till Linda: Kör inte vilse i dimman nu.


Det har lättat lite, men idag blir det nog inte riktigt ljust.


Lite längre fram ska jag och Joel köra in till mackedonkan och äta lite, svänga inom kyrkogården i Mörrum och tända ljus hos mormor, och sedan är det hårfärgning som står på schemat. Och film förstås.

Av Camilla - 4 november 2011 13:52

I morgon åker familjen på kaninutställning i Åstorp.

Själv stannar jag hemma med Joel, blir kanskeen tur till någon affär så han kan köpa lite godis, annars är enda planen att färga hans hår i morgon. Sedan bara slapp :)

Av Camilla - 4 november 2011 09:19

Idag har jag, Anki och Molly varit i Näsum och fått ett nytt intyg på ett friskt tickande hjärta. I alla fall på Molly och kanske Anki. Mitt eget hann få hjärtsnöp innan Lena sa att allt var okej.

Tog också en herpes-vaccination. Dels eftersom mamma Pyret troligen haft det, syster Indra hade det definitivt här och att vaccinera ökar chanserna till puppisar.


Nästa vecka ska vi försöka att para :) Ja, Molly alltså.


Av Camilla - 3 november 2011 18:33

Man ska inte kunna känna rörelser ännu, som första gångs mamma, och dessutom normalviktig... Eller så att man kan känna dom men man ska inte veta att det är just bebisens rörelser.

Men jag undrar jag.... Det känns inte som tarmrörelser. Men något känns.

Av Camilla - 2 november 2011 20:45

Kan vara bra till mycket.

 

T ex kan man genom att googla och kolla runt, läsa i diverse forum att vi som gjort en gastric bypass, inte ska äta p-piller. Detta eftersom våran magsäck numera gör att tabletter kan vara svårare att ta upp i systemet.

 

Detta kombinerat med Cerazettes historik bland oplanerade graviditeter gör ju att det är ren tur (eller hur man nu väler att se det) att jag inte blivit gravid tidigare.

 

Kan ju också förklara vårens onoff-perioder: ett par dagar med mens, ett par dagar utan, typ aldrig mer än 3 dagar något av det, under hela våren.

 

Tyvärr verkar detta inte vara något som barnmorskorna är så väl bevandrade i. Eller de läkare som utfört operationerna, för ingen av dom har sagt något till mig.

 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards