Direktlänk till inlägg 26 september 2011

GRATTIS LINDA!!

Av Camilla - 26 september 2011 09:39

 

Måste bara få skryta lite, eller bara glädjas med syrran och hennes prestationer:


I lördags var det Riksutställning i Kalmar, för kaniner. Pappa, Linda och Lotta ställde ut och Linda fick finast resultat, ja av dom alla på utställningen!

Hennes "huvudras" är Rhinsk Scheck, en kaninras som är tecknad, tillhör gruppen SVÅRtecknade.


Enligt kaninstandarden ska de se ut på ett speciellt sätt: Färgade öron (inget vitt men som det heter i standarden svart rödhult tecknad) fjäril (typ en "mössa" som går ner en bit i panna och nacke, från öronen) ålstreck (nackkilen fortsätter över hela ryggen ner över svansen) de ska ha ögonringar (tjockt kajalstreck kan man kanske kalla det) en liten fläck på passande avstånd från ögonringen (får EJ vara sammanvuxet med ögonringen) helst i olika färg, dvs ljus ena sidan och mörk andra, och sedan en visst antal fläckar på kroppen, var sida. Inget lätt arbete, i en kull med 4-8 risknäck (som vi kallar dom) kan man om man har otur, få bara helvita (tecknade öron men inga ålstreck eller sidofläckar) eller älgar (helfärgade utan vitt). Dessa går att använda i avel, men får absolut inte ställas ut, de blir nollade. Och eftersom det finns regler för hur många kaniner i en stamtavla som måste vara stambokförda, så är det sällan sådana sparas.


I lördags hade hon en lill-plutt med sig som stod ut från de andra. Han är inte så gammal, tävlar i klass B ännu, vilket är 4-6 månaders ålder. Det betyder att han i princip nästan nyss har lämnat slyngelåldern och dessutom nyligen fällt ut en hel del babypäls. Fällning tar hårt på allmäntillståndet, ofta som kropparna försämras just då.

Han hamnade på Eva-Lena Lönndahls bord. Eva-Lena är ingen "snäll" domare, dvs hon ger inga poäng som kaninen inte är värd. Dessutom fick överdomare Affe Hedlund lägga in sitt veto på grund av poängens grad. Kan ju säga att 96p och uppåt är så ovanligt att det finns en särskild klubb för de som lyckats med det. Och ingen kanin i Sverige har fått mer än 97p och det har hänt EN endaste gång för många herrans år sedan.


Så att få 96p på en unghanne, dessutom svårtecknad, är en sann prestation, som är väl värt ett STORT grattis   


Kan ju tillägga att detta är Lindas andra 96p i rasen, hennes första fick hon på en hona, för 3-4 år sedan.


(Fotot har jag norpat på Facebook, tror det är Fredrik Wallh som tagit det.)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Torsdag 6 sept 18:30

Sitter här i soffan med huvudvärk och bihålesvärk, och ont i en tand, fast egentligen är det i käken. Snoriga hösten är här.   Vi har varit en dag på High Chaparall, Linda ordnade biljetter via jobbet då Södra abonnerade hela parken en lördag för...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:44

    Då lägger vi in frusna vattenflaskor i burarna, och alla, men speciellt rexarna ÄLSKAR det! Underst i denna rex-högen ligger en flska med fruset vatten. ...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:31

December 2016 köpte jag en surfplatta på HN i Kristianstad, till Linus i julklapp. Inom 6 månader åkte den in på första reparation,  laddade inte när den hade sladden kopplad, något sönder i den porten. Tog tid innan den kom tillbaka men den kom.  ...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:25

I dag har vi varit på utfärd. Jag har inte varit på Kjugekull på många år, långt innan pappa gick bort. Linus har aldrig varit där, inte heller Markus tror jag. Men i dag tog vi en tur dit, lagom temperatur trots att jag svettades floder, och den röd...

Av Camilla - Torsdag 28 juni 17:29

Japp, varit hos doktron i dag och fått diagnosen Trocanther Bursit. På vanlig svenska: inflammation i slemsäckarna i höfterna. Ont gör det i alla fall. Har haft det tidigare, även då i båda höfterna, men vi valde att bara ge kortison-spruta i ena höf...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se