Alla inlägg under juli 2011

Av Camilla - 17 juli 2011 21:37

Lillans mun började lukta apa, eller rättare sagt ren hönsskit, för lite mer än en vecka sedan. Tandstenen... Jag kan ta tandsten på de yttersta tänderna själv hemma utan problem, men det är svårare med kindtänderna, eller insidan på tänderna.

Så jag gick in på www.4show.se och beställde deras Platinum. Valde Lax-smaken.

Efter mindre än en vecka märks stora förändringar. Hon stinker inte alls längre. Okej, luktar fortfarande lite illa, men det är på bättringsvägen!


Stort tack till mamma som skött det i helgen. För detta var första helgen på länge som Lillan inte fått följa med till    eftersom vi var bjudna på fest.


Jag kan rekomendera Platinum! Det hjälper på riktigt OCH trots att jag valde lax-smaken så luktar hon inte fisk.

ANNONS
Av Camilla - 11 juli 2011 11:11

Har idag  lagt till en ny länk på både hemsidan och här i bloggens länklista. Den går till 4Show, en svensk sida där man kan beställa vad som underlättar för hundägaren. Fast att det heter ¤Show så är det inte bara utställningshundar som gangnas av deras produkter.

Jag har precis beställt en gel som man ska kludda på hundens tänder, först 2 gånger om dagen. Den gör så att uppkomsten av tandsten hämmas, och den redan befintliga tandstenen löses upp. Okej tar inte allt kanske, men är ens tor hjälp på traven, enligt de som testat edt.

Jag ska använda den på Lillan. Hon luktar rent ut sagt skit om munnen, trodde hon hade hittat en gömma med hönsskit hos någon av grannarna, men det är hennes tandsten.

Att ta tandsten på de yttersta tänderna är inte så svårt, men att ta den på kindtänderna, på en fullt vaken Lillan, hör inte till det lättaste. Och just nu är det svårt att låta henne vara i närheten av en, speciellt om man äter något. Stinklisan.

ANNONS
Av Camilla - 5 juli 2011 09:11

Idag flyttar min hare till nytt hem. Min sista kanin lämnar gården.

Tomt kanske, men han har inte fått det TLC han förtjänar här hemma. Har ju sagt länge att jag ska lägga av med kaninerna.

Detta blir sista året i Blekinge KAF också, sedan tar jag paus.

Inte omöjligt att man startar igen om några år, men som det känns nu så är det färdigt.

Skulle jag få kaninabstinens så är det ju bara till att gå ut och kela med familjens övriga kaniner.

Gäller bara att få övriga i familjen att själva lära sig klippa klor, plocka vita hår etc. Finns ju mer än en anledning till att jag ger upp kaninerna, och putsningen är en stor del av det. Min nacke gör mega-ont efter att jag har gjort det.

Av Camilla - 5 juli 2011 08:48

I lördags fick Lillan fyra anfall av något slag.

Igår ringde jag veterinären. Känns som om det är deras standard svar: epilepsi. Men varför får en 6½ år gammal tik epilepsi så där bara taget i vinden. Vääldigt ovanligt, eller så har hon haft enstaka anfall innan som varit så lätta att jag inte ens sett dom.

Fick tabletter åt henne, men behöver inte ge ifall hon inte får fler. Ett i månaden brukar vara riktlinjen  men hur blir det då med fyra på samma dag?


Har varit i kontakt med andra cavalier-uppfödare och de har varit eniga: att epilepsi börjar vid denna åldern är super konstigt.

Allergi mot något hon ätit, en liten propp, något giftiogt som slunkit ner....


Håller koll på henne nu.

Av Camilla - 3 juli 2011 09:54

Jag tror jag gråtit floder under lördagen. Fast den började bra:

Steg upp vid nio, tog Lillan på morgon-promenad, och sedan körde jag in en sväng till Olofström och hälsade på Familjen Göransson, lite bus och mys med barnen, och så vidare. Inom Lidl och köpte en Aloe Vera, förövrigt den sista de hade. Har ingen sådan sedan innan så jag ville utöka mitt blombestånd. Var ju ett par som inte klarade av chocken i att få större kruka och ny frisk jord.

Stannade till på Stig Ericssons bil och köade i 10 minuter för att få billigare bensin   . 12.98 tog de igår. Och jag hade ändå tänkt att tanka igår, så varför inte? De bjöd på kaffe, kexchoklad och fotboll också.

Därefter vidare till Eknegården och köpa ägg till mamma och Jessika som jag lovat, inom Ica och köpa mjölk och så hem.

Varmt och kvavt som fan, men annars helt okej.

Så började det. Vid tre fick Lillan någon sorts anfall. Stel i alla benen, böjer huvudet bakåt och så svansen uppåt. Typiska kännetecken på Epilepsi, men hur ofta får en hund epilepsi vid 6½ års ålder?

Det varade i 7 minuter, jag klockade det. Sedan var hon - någolunda - okej igen.

Men bara fem minuter senare kommer anfall nummer två och detta var riktigt otäckt! Då låg hon och slängde sig från sida till sida. Hela hon var böjd som en spiral.   

Det varade i mindre än fem minuter och sedan var hon helt som vanligt.

Men vid halv nio -nio, när vi gick vår kvällspromenad, så fick hon ett igen, halvvägs på rundan. Satt mig ner i gräset och bara smekte henne, ingen mening att göra någt mer i det skedet. Det varade nog i fem minuter och när det var över så provade vi att gå hemåt igen, men jag såg på hennes kroppshållning att det inte var över, och när det bara var ett par hundra meter hem så tog jag upp henne och bar resten av biten. Hemma i trappen kom nästa anfall.

Vi har hållt koll på henne under natten, nästan saknat hennes timmerstockar, för då har man i alla fall hört henne, nu var det minsta lilla suck så reste man sig upp och kollade.

I morgon ringer jag Näsum så de får ta en koll på henne.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se