Direktlänk till inlägg 9 juni 2011

Ansvar även som valpköpare.

Av Camilla - 9 juni 2011 15:06

Läste detta på facebook, tjejen som postat det hade hittat det på Allt om hundar, och jag kan inte annat än att hålla med fullständigt, både som uppfödare och som valpköpare:


"när man köper en rashund tycker jag faktiskt att man förpliktar sig att genomföra ett minimum av undersökningar, för exempel hd röntgen , ögon eller knäundersökningar eller vad det nu än är den aktuella rasen har som riktningslinjer i sitt avelsarbete"


De flesta är jätteduktiga på att fråga efter hälsostatus när de ringer om valp. De vet att cavaliererna ska hjärtundersökas, knäledstestat och ögonlysas. Men de missar hur viktigt det är att även de gör det på sina hundar, oavsett om de ska gå i avel eller leva livet som en älskad familjemedlem.


Eftersom det kanske bara är en av 6 i en kull som går i avel, så betyder det inte att är de andra fem är mindre viktiga för avelsutvärderingen, de tillför mycket viktig information.


Ett annat resonemang som nämns: jag tar intyg om/när veterinären hittar ett biljud. Jaha.......men åren innan då? Hur ska man kunna lita helt och fullt på att hunden varit frisk året innan?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Torsdag 6 sept 18:30

Sitter här i soffan med huvudvärk och bihålesvärk, och ont i en tand, fast egentligen är det i käken. Snoriga hösten är här.   Vi har varit en dag på High Chaparall, Linda ordnade biljetter via jobbet då Södra abonnerade hela parken en lördag för...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:44

    Då lägger vi in frusna vattenflaskor i burarna, och alla, men speciellt rexarna ÄLSKAR det! Underst i denna rex-högen ligger en flska med fruset vatten. ...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:31

December 2016 köpte jag en surfplatta på HN i Kristianstad, till Linus i julklapp. Inom 6 månader åkte den in på första reparation,  laddade inte när den hade sladden kopplad, något sönder i den porten. Tog tid innan den kom tillbaka men den kom.  ...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:25

I dag har vi varit på utfärd. Jag har inte varit på Kjugekull på många år, långt innan pappa gick bort. Linus har aldrig varit där, inte heller Markus tror jag. Men i dag tog vi en tur dit, lagom temperatur trots att jag svettades floder, och den röd...

Av Camilla - Torsdag 28 juni 17:29

Japp, varit hos doktron i dag och fått diagnosen Trocanther Bursit. På vanlig svenska: inflammation i slemsäckarna i höfterna. Ont gör det i alla fall. Har haft det tidigare, även då i båda höfterna, men vi valde att bara ge kortison-spruta i ena höf...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se