Direktlänk till inlägg 9 juni 2011

Ansvar även som valpköpare.

Av Camilla - 9 juni 2011 15:06

Läste detta på facebook, tjejen som postat det hade hittat det på Allt om hundar, och jag kan inte annat än att hålla med fullständigt, både som uppfödare och som valpköpare:


"när man köper en rashund tycker jag faktiskt att man förpliktar sig att genomföra ett minimum av undersökningar, för exempel hd röntgen , ögon eller knäundersökningar eller vad det nu än är den aktuella rasen har som riktningslinjer i sitt avelsarbete"


De flesta är jätteduktiga på att fråga efter hälsostatus när de ringer om valp. De vet att cavaliererna ska hjärtundersökas, knäledstestat och ögonlysas. Men de missar hur viktigt det är att även de gör det på sina hundar, oavsett om de ska gå i avel eller leva livet som en älskad familjemedlem.


Eftersom det kanske bara är en av 6 i en kull som går i avel, så betyder det inte att är de andra fem är mindre viktiga för avelsutvärderingen, de tillför mycket viktig information.


Ett annat resonemang som nämns: jag tar intyg om/när veterinären hittar ett biljud. Jaha.......men åren innan då? Hur ska man kunna lita helt och fullt på att hunden varit frisk året innan?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Torsdag 28 juni 17:29

Japp, varit hos doktron i dag och fått diagnosen Trocanther Bursit. På vanlig svenska: inflammation i slemsäckarna i höfterna. Ont gör det i alla fall. Har haft det tidigare, även då i båda höfterna, men vi valde att bara ge kortison-spruta i ena höf...

Av Camilla - Lördag 16 juni 18:51

En härlig känsla när mitt examensbevis låg i brevlådan i går. 2 års studier, där jag kämpat och ett tag funderat på om det verkligen var värt det. Tillsammans med funderingar på min vardag och hemmalivet. Men det fungerade. 17 ämnen, varav 5 med G ...

Av Camilla - Söndag 10 juni 08:36

Japp, i fredags för en vecka sedan började vi dagen i Tivoliparken med en liten champagnefrukost. Sedan var det skolavslutningsmiddag på O'Learys i Kristianstad. Därefter var skolan slut. 2 år har nu ändats, och vi har börjat jobba i det yrke vi ut...

Av Camilla - Söndag 10 juni 08:26

Det var inte John Dears sista kull    Jag var osöker på om han ens hade klarat av att para sista honan, hon var superbrunstig och fräsig oc han darrig och skakig. Men det gick. Det ligger ett gäng rödtottar i boet.   Astah fick också en kull nu...

Av Camilla - Fredag 25 maj 16:11

  En liten riskaka (Rhinsk Scheck)       Popcorn (rex)   New Zealand Red, sista kullen efter vår John Dear, en liten hona     ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se