Direktlänk till inlägg 9 juni 2011

Ansvar även som valpköpare.

Av Camilla - 9 juni 2011 15:06

Läste detta på facebook, tjejen som postat det hade hittat det på Allt om hundar, och jag kan inte annat än att hålla med fullständigt, både som uppfödare och som valpköpare:


"när man köper en rashund tycker jag faktiskt att man förpliktar sig att genomföra ett minimum av undersökningar, för exempel hd röntgen , ögon eller knäundersökningar eller vad det nu än är den aktuella rasen har som riktningslinjer i sitt avelsarbete"


De flesta är jätteduktiga på att fråga efter hälsostatus när de ringer om valp. De vet att cavaliererna ska hjärtundersökas, knäledstestat och ögonlysas. Men de missar hur viktigt det är att även de gör det på sina hundar, oavsett om de ska gå i avel eller leva livet som en älskad familjemedlem.


Eftersom det kanske bara är en av 6 i en kull som går i avel, så betyder det inte att är de andra fem är mindre viktiga för avelsutvärderingen, de tillför mycket viktig information.


Ett annat resonemang som nämns: jag tar intyg om/när veterinären hittar ett biljud. Jaha.......men åren innan då? Hur ska man kunna lita helt och fullt på att hunden varit frisk året innan?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Tisdag 20 mars 20:40

  I morgon är det dags att rocka sockorna igen. För att alla är olika. Alla har rätt att vara olika, alla räknas och alla har lika värde!   ...

Av Camilla - Lördag 17 mars 15:16

Tittar ut och det ser jättehärligt ut. Solen värmer ganska bra MEN med jämna mellanrum kommer det en snöby och trots solskenet så är det svinkallt i blåsten. Jag vill ha vår nu. Jag behöver ha vår nu. D-vitamin och värme från solen.  ...

Av Camilla - Torsdag 15 mars 17:59

I dag har det varit en hektisk dag. Började med att jag skulle till min blivande arbetsplats och skriva på anställningsavtalet. Den 4 juni börjar jag att jobba på Thorax Levnadsvanemottagning i Karlshamn. Efter det var det vidare till operation. Ja...

Av Camilla - Torsdag 15 mars 07:03


      Först blev Challeballebus champion i januari och på Danska LU blev Enya champion. På samma poäng 285,5p Challes mamma och Enyas mamma är halvsyskon. Mina 2a och 3e champions i rasen för först ut var Challes mammas kullbror på 285p.  ...

Av Camilla - Måndag 12 mars 06:25


I går var det klubbmästerskap i Bjäraryds Skyttelokal. Familjen Berntsson ställde ut 3 st lilla wiener, blå och 7 st rex, vit rödögd.   Bästa senior på klubbmästerskapet 2018: Familjen Berntsson, 1+2 Rex vit rödögd 285p Detta var för andr...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se