Direktlänk till inlägg 9 juni 2011

Ansvar även som valpköpare.

Av Camilla - 9 juni 2011 15:06

Läste detta på facebook, tjejen som postat det hade hittat det på Allt om hundar, och jag kan inte annat än att hålla med fullständigt, både som uppfödare och som valpköpare:


"när man köper en rashund tycker jag faktiskt att man förpliktar sig att genomföra ett minimum av undersökningar, för exempel hd röntgen , ögon eller knäundersökningar eller vad det nu än är den aktuella rasen har som riktningslinjer i sitt avelsarbete"


De flesta är jätteduktiga på att fråga efter hälsostatus när de ringer om valp. De vet att cavaliererna ska hjärtundersökas, knäledstestat och ögonlysas. Men de missar hur viktigt det är att även de gör det på sina hundar, oavsett om de ska gå i avel eller leva livet som en älskad familjemedlem.


Eftersom det kanske bara är en av 6 i en kull som går i avel, så betyder det inte att är de andra fem är mindre viktiga för avelsutvärderingen, de tillför mycket viktig information.


Ett annat resonemang som nämns: jag tar intyg om/när veterinären hittar ett biljud. Jaha.......men åren innan då? Hur ska man kunna lita helt och fullt på att hunden varit frisk året innan?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Måndag 11 dec 17:05

  Berntsson's D Charlie Fast vi kallar honom allmänt för ChalleBalle.   Turbo, vår allra första Rex ifrån Tyskland. 4,8 kg tung och enbart kärlek i hela kroppen. Han har lite för lång påls för idealet men det gör inget     Berntsson's Valle...

Av Camilla - Måndag 11 dec 16:54

Japp. Om det är en reaktion att stressen för skolan u börjar avta eller om jag bara är mer mottaglig av annan anledning får någon annan sia om. Men jag har lyckats med att för första gången någonsin i mitt liv, få inflammation i inte en utan BÅDA sto...

Av Camilla - Torsdag 7 dec 14:32


  Eller ja, 16 blir det här eftersom vi ska fira julafton den 23e då Markus går på nattjobb på julafton och behöver sova. Linus var först lite ledsen för det men har nu helt tagit det till sig, och är den som ska få dela ut julklapparna i år. Vi r...

Av Camilla - Onsdag 6 dec 13:31

Jag vet inte vad man ska säga.   På fredag har vi redovisning i Företagsekonomi, ett område om statistik. Läraren blev dock sjuk så en (1!!) genomgång har v haft och sedan är det redovisning, ingen möjlighet till drop-in och hjälp mer än via mail...

Av Camilla - Tisdag 14 nov 14:52


  Ganska nöjd med dagen    Linus och jag sov över i Agerum hos mamma så det inte skulle bli så tidigt för oss på lördagen.  Vi skulle haft släp men eftersom Lotta och Malin var ensamma i sin bil så kunde de fälla sitt baksäte och då ha 2 av vå...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se