Alla inlägg under april 2011

Av Camilla - 18 april 2011 20:41

Så har man testat afro-dans också. Roligt, men jobbigt. Och inte helt enkelt att komma ihåg alla rörelserna: solen, fåglen, grytan, ta på stövlarna etc. Så en hel del skratt blev det av det hela också.

Men riktigt nöjd med passet och ser fram emot nästa omgång, av afro, som blir den 2 maj. Däremellan blir det vanligt easy line, testar box en omgång, och så våra promenader, de vill jag absolut inte missa

ANNONS
Av Camilla - 17 april 2011 18:16

Var lite kyligt, blåsigt och ingen sol när vi steg upp så vi började dagen med en film istället: Eight Legged Freaks. Plojjig men smårolig. Fast Joel gillar inte spindlar så han satt och kommenterade hela filmen igenom   

När filmen var över så tittade vi ut och upptäckte att vi två var de enda som var inne, t om lilla Pompan var ute i sin vagn, mitt i smeten så att säga.

Så vi tog Wilma och Lillan och gick en runda. Samma runda som innan, och idag ville stegräknaren inte göra sitt jobb   . Funderar allvarligt på att ta cykeln och ge mig ut på den rundan en dag så vi får veta hur lång den är på riktigt. Nu har vi bara uppskattat, stegräknaren är inte så tillförlitlig som cykeldatorn.


Varmt var det, så mot slutet fick jag knäppa upp jackan, och förutom vårblommor och fåglar, så fick vi syn på en kopparslå som låg rätt över ena hjulspåret. Jag var inte säker på vad det var, och redan nu är det många hundar som fått göra blixtvisit till djursjukhus på grund av huggormar, så för att vara på den säkra sidan bytte vi hjulspår där. Men vi googlade när vi kom hem för att få veta.


Efter det stod vi i mitt fönster på ovanvåningen och tittade ut på en birdfight. En korp satt och åt på en död kaninunge, och runt honom var det kajor som försökte få sig en snack de också, rätt var det var svepte det ner en glada för att få ett skrovmål. Den misslyckades, men det var intressant att titta på.

ANNONS
Av Camilla - 15 april 2011 11:35

Vaknade inte förrän halv nio idag, seg och trött.  Men solen skiner och det är ingen blåst att tala om, så jag tog vovvarna och gick vår runda. Den gick bättre idg, dvs inte fullt så bulldozer. :)

Justerade stegräknaren i går så att den skulle mäta enligt min steglängd, men det blev fel, och den registrerade inte ett steg   


Över en timme i alla fall. Nu är vi trötta och varma alla tre FAST Wilma fick först spelet när hennes husse körde förbi oss och tutade, sedan fortsatte UTAN henne! Och när vi kom hem på tomten och jag släppte lös damerna så fick hon ett typiskt papillon-ryck, flera stora varv på gräsmattan i formel 1-fart :)

Av Camilla - 14 april 2011 17:28

Heter ju egentligen fräcka fredag, men det är fel dag. Här kommer några fräckisar :


Vad gör man om man har gåshud på kuken?

Tar bort gåsen och funderar över sin sexuella läggning.  


* * * * * * *


Jag, herr Penis, begär löneförhöjning av följande skäl:


- Jag utför kroppsarbete.


- Jag arbetar på stora djup.


- Jag störtar - med huvudet först - in i mitt arbete.


- Jag har aldrig ledigt på helger.


- Jag arbetar i en fuktig omgivning.


- Jag får inte betalt för övertid.


- Min arbetsplats är mörk och har dålig ventilation.


- Jag arbetar i höga temperaturer.


- Mitt arbete utsätter mig för höga smittorisker.
Käre herr Penis!


Efter noggrant övervägande av er begäran har förvaltningen kommit till slutsatsen att avslå densamma av följande grunder:


- Ni arbetar inte 8 timmar i ett sträck


- Ni somnar redan efter kortvarigt arbete.


- Ni följer inte alltid ledningens anvisningar.


- Ni arbetar inte alltid på er - av ledningen - anvisade plats, utan uppehåller er oftast på andra platser.


- Ni tar inget eget initiativ, utan måste sättas under press och bli vänligt behandlad innan ni överhuvudtaget börjar arbeta.


- Er arbetsplats är tämligen smutsig när ni lämnar den.


- Ni följer inte alltid säkerhetsföreskrifterna, t ex användandet av skyddskläder.


- Ni går i pension långt före 65.


- Ni tar aldrig några dubbelskift.


- Ni lämnar ibland er anvisade plats utan att ha slutfört ert arbete.


- Och som om det inte vore nog:


- Vi har ständigt sett er lämna arbetsplatsen bärande två säckar med misstänkt utseende!!!


* * * * *


Varning!!!! Flera kvinnor har blivit anmälda till djurrätten.. Det har kommit in meddelande om att de håller sin mus instängd och sitter på den.. Kom ihåg att alla djur har krav på luft och regelmässig motion...!!


*Då kommer jag helt osökt in på min något ej rumsrena farfar. När vi skulle åka till Orlunden och bada en varm sommardag sa han: jaså, det är till att vara djurplågare, dränka musen!


  

* * * * *


Sussie var på väg till doktorn med en flaska urinprov på sätet bredvid henne. Då stoppade snuten henne.
De frågade:
- Är det där hembränt eller?
- Kan man kanske säga. Vill ni se apparaten också?


* * * * * *

Männen diskuterade vem som hade skapat kvinnan. Till slut sade Per:
- Det är nog en kommunal tjänsteman.
- ???
- Jo, ingen annan kan väl vara så dum att de lägger vatten och avlopp så nära ett nöjesfält!

Av Camilla - 14 april 2011 13:02

Vaknade redan vid sju i morse, och efter toabesök så vart jag klarvaken, ingen mening att ens försöka somna om.

Hade date med handläggaren på Af kl 10, men det gav inte mycket. Ungefär 7 min tog det och allt vi kom överens om var att jag ska hitta en praktikplats, de platser han ville att jag skulle söka jobb på har jag redan sökt hemifrån, och sedan var det tack och hej, leverpastej.

Den ena platsen han tyckte jag skulle söka, den har jag inte sett skylt för på länge, undrar om den ens finns kvar?

En sak som jag började fundera på vad gäller AF, förra året gick jag igenom en speciell läkarundersökning för att få ner mina krämpor på papperet till Af: fibromyalgo, koncentrationssvårigheter, förskjutningar och smärtor i nacken, psoriasis etc. Men när nuvarande handläggare pratar så verkar det inte som om han vet om intyget eller ens har läst det. Fast jag vet att de har det där inne, för jag fick en kopia av intyget från min förra handläggare. Viktigt att det är bokfört för rätta koder och förhoppningsvis mer hjälp att hitta jobb etc.


Sedan var det inom Hälsoringen och lämna in papperet om att jag vill lista mig hos dom. De har en läkare som heter Bo Fråst, och som vet massor om fibromyalgi. Skönt, efter att haft läkare som inte varit så insatta i det så kanske man kan få annolunda /bättre hjälp nu.

Min husläkare på Vårdcentralen går vidare till andra uppgifter, och ska inte vara kvar där,  och de som jag hade att välja mellan är sådana som jag inte vill ha. De är kanske bra läkare, men jag har också hört mycket illa om dom. Och kanske jag är lite rasist, men jag vill ha en läkare som jag förstår, utan att behöva gissa vad de säger. Hade inga problem med min förra trots att hon inte är svensk från början, men jag har jätteproblem med danska t ex.

Efter det vidare till Bromölla och handla, och när jag kom hem var klockan bara lite efter elva, så jag tog Lillan och Wilma och promenixade.   De där båda damerna har varsin bulldozer-stil: Lillan har en växel och det är fullt ös, men sedan ska hon ner i diket, upp på vägen, och drar som ett ånglok (snajsigt för någon med värk) medan Wilmas bulldozer stil lutar mer åt Ferdinand-hållet, dvs hon lägger hela tyngden på frambenen och bogen och lägger sig framåt mot det hon vill undersöka.

Sista biten skulle de kissa ungefär varannan meter, höll på att bli galen. Men det gick.

Promenaden var ca 1 h 15 min, och stegräknaren registrerade 7316 steg och en sträcka på 15,5km. Undrar om sträckan verkligen stämmer? Eftersom jag är 163cm så ska min steglängd vara 67 cm och då blir sträckan 4,7km enligt en webbsida jag kollat på...

Skönt är dte i alla fall och det känns i ben och fötter :)

Av Camilla - 13 april 2011 19:12

Säger bara: whoo hooo!!!


Nu har man rullat höfterna (finare ord för juckat, kanske, fast man skulle rulla höfterna) rört sig till allt från Whipeout till Hooked on a feeling.

Känns i benen, det är ingen latmansgöra precis.

Svetten rann nerför nacken och pannan, fötterna luktar inte mumma precis och jag ska skynda mig in i duschen, medans benen ännu bär mig.


Sorgligt nog var det inte flera pass inplanerade på Open Gym än så länge, men jag skrev upp mig lite annat, som ett par pass easyline och på måndag ska jag testa afrodans, veckan efter var det dags för ett pass box. Klarar jag inte det för värken så har jag i alla fall testa det.


Så snart det blir Zumba igen så ska jag skriva upp mig, för det var jobbigt men framför allt SKITKUL!!

Av Camilla - 12 april 2011 17:34

För någon vecka sedan bestämde jag och Malin att vi skulle ut och gå tillsammans. Men av olika anledningar så blev det inte av förrän idag. När Malin kommit hem från skolan och ätit sin macka, så gick jag och mötte henne, tillsammans med Lillan. Vi gick en stor runda, hade stegräknaren på mig. Visseligen vet jag att den inte alltid räknar alla steg man tagit, men det som den räknat var följande>:

Antal steg: 7306

Sträcka: 15,5 km

Förbrukade kalorier: 2690


Vet inte hur pass säkert det är med kalorierna, eller sträckan, men nästan en och en halv timme var vi ute ocj strosade.

Såg vitsippor, snödroppar, krokusar och påskliljor. Öresundståget dundrade förbi oss på ett ställe, och vi hörde fågelkvitter.

Strax eftre att vi kommit hem så ringer Malins pappa att hon ska gå hem (lillebror Anton gick hem så snart det var Malins tur att sitta vid datorn, då tröttnade han) Och när Malin nästan var hemma så började det regna, hoppas att hon hann hem utan att bli alldeles för blöt. Dessutom får jag höra senare att hon fick skoskav på promenaden, hade hon sagt något så hade jag skjutsat hem henne istället!

Så nu sitter jag här med dåligt samvete   

Av Camilla - 10 april 2011 15:16

Killen låg i sängen och trevade efter tjejen, i hopp om att få något.
- Nej, inte ikväll sa tjejen. Jag ska till gynekologen imorgon bitti och vill vara någorlunda fräsch.
Sedan blev det tyst, efter en stund igen så tittar killen på tjejen och och säger:
- Ska du till tandläkaren också? =)


Vodka och is förstör njuren
Rom och is förstör levern
Whiskey och is förstör hjärtat
Gin och is förstör hjärnan
Den där isen är livsfarlig ju :)


-Mamma! Barnpigan är en ängel.
-Är hon? Hur vet du det?
-Hon är naken och står på knä och ropar... "Åh GUD, jag kommer!" men pappa är lyckligtvis där och håller fast henne bakifrån så att hon inte flyger iväg..Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se