Alla inlägg under oktober 2010

Av Camilla - 17 oktober 2010 20:44

900g skalad potatis

2 vitlöksklyftor

1 tsk salt

2 dl fiskbuljong

½ msk olivolja

2 msk riven parmesan

1 knippa dill

svartpeppar


  1. Lägg potatisen i en gryta, fyll på med vatten så att det precis täcker. Krossa de oskalade vitlöksklyftorna med flatsidan på en kökskniv. Ta bort skalet. Lägg i vitlöken i grytan och strö över saltet. Koka under lock tills potatisen är riktigt mjuk, ca 20 min
  2. Häll av vattnet, men se till att vitlöken blir kvar i grytan. Tillsätt buljong, olja och parmesan. Stöt till ett fluffigt mos. Finhacka dillen och blanda i den. Smaka av med salt och svartpeppar.

Eftersom vi åt potatismoset till kaninköttet, så uteslöt jag fiskbuljong och dill, och använde stekskyn från köttet. Inte dumt, men kunde behövt mer sting, alltså, var inte snål med vitlöken   

Av Camilla - 17 oktober 2010 20:38

I lördags lagade jag till en av de kaniner som föddes en månad efter takraset i Nyköping, därav namnet inom parantes, rätten heter egentligen "bara" Fransk Senapskanin.


1 kanin, ca 1 kg

3 msk osötad senap (jag använde Dijon-senap)

2 tsk timjan

2 msk olja

1 tsk salt

(buljong)


  1. Dela kaninen i portionsbitar

    Sätt ugnen på 225 grader
  2. Blanda samman senap, timjan, olja och salt. Bred blandningen på köttbitarna och lägg dom på ett ugnssäkert fat.
  3. Stek köttet i ugnen i ca en timme. Skulle det se torrt ut i formen så späd med lite buljong.

Servera direkt ur ugnen med potatismos och kokta grönsaker.


Tips: Jag öste bara köttet en gång efter ca halva tiden, och glömde vända på det. Mitt tips är att ösa köttet var 15-20 minut och vänd på det minst en gång under stektiden, trots att det inte står något om det i receptet.


Det var gott!

Av Camilla - 14 oktober 2010 14:27

Är det så här det kommer att bli?
 
Ett gäng 40-åriga väninnor diskuterade var de skulle mötas för att äta lunch. Slutligen bestämde de att de skulle mötas på Ocean View restauranten därför att kyparna som arbetade där hade så strama byxor och snygga stjärtar.
 
10 år senare vid 50 års ålder diskuterade de igen var de skulle mötas för att äta lunch. Slutligen bestämde de att de skulle mötas på Ocean View restauranten eftersom de hade så god mat och goda viner.
 
 10 år senare vid 60 års ålder diskuterade de igen var de skulle mötas för att äta lunch. Slutligen bestämde de att de skulle mötas på Ocean View restauranten eftersom de kunde äta i lugn och ro, och restauranten hade en fantastisk utsikt over havet.
 
 10 år senare vid 70 års ålder diskuterade de igen var de skulle mötas för att äta lunch. Slutligen bestämde de att de skulle mötas på Ocean View restauranten därför att restauranten var rullstolsvänlig och hade hiss.
 
 10 år senare vid 80 års ålder diskuterade de igen var de skulle mötas för att äta lunch. Slutligen bestämde de att de skulle mötas på Ocean View restauranten eftersom de aldrig hade varit där förut.
 
 Skål för att de i alla fall kom ihåg att de var väninnor!   

Av Camilla - 14 oktober 2010 14:25

Ett par skulle gå på en stor maskerad. Hustrun fick tyvärr huvudvärk och  bad mannen att gå själv.
Han protesterade men hustrun insisterade och sa att hon tagit ett par tabletter och hon skulle gå till sängs och att han verkligen inte behövde stanna hemma. Så han tog sin maskeradkostym och åkte iväg.
Efter två timmar vaknade hustrun, huvudvärken var borta och eftersom det var tidigt på kvällen så bestämde hon sig för att byta om och åka till festen i alla fall.
Hennes man visste inte hur hennes dräkt såg ut så hon tänkte att hon skulle spionera lite på sin man och se hur han betedde sig när hon inte var med honom.

När hon kom till balen såg hon sin man på dansgolvet. Han höll på för fullt, dansade med en ung snygg tjej, flirtade och klämde både här och där.
Hustrun, som själv var en mycket attraktiv kvinna, började flirta med honom och han blev mer och mer intresserad.

Hon gick och ställde sig i baren och efter en stund fick hon sällskap av sin man. Efter ett par drinkar hamnade dom i baksätet på hans bil, hade sex och efteråt gick de tillbaka till partyt.


Precis innan midnatt, då det var dags att ta av maskerna, smet hustrun ut och åkte hem. Hon la sig genast i sängen och undrade vad mannen skulle säga. När han kom hem frågade hon oskyldigt om han hade haft trevligt på festen?


"Du vet hur det är, det är inte så kul när du inte är med", svarade han.

Hon frågade "Dansade du mycket?"
"Nej inte en gång, när jag kom dit så träffade jag Kurt, Kalle och de andra grabbarna, så vi gick in i ett annat rum och spelade poker hela kvällen."

"Du måste ha sett löjlig ut när du satt och spelade poker i den kostymen," sa hon väldigt sarkastiskt.
"Nej ingen risk", svarade han, "jag gav kostymen till min arbetskamrat Rune
och han hittade en riktig slampa som han satte på i bilen."

Av Camilla - 14 oktober 2010 14:04

Idag kom tid för röntgen av njurarna. Ett steg till för att utesluta njursten som orsaken till alla mina UVI.

Ska ta blodprov ca en vecka innan också, kanske man kunde passa på att kolla ämnesomsättningen och järn också då? Får ta och ringa till Vårdcentralen så de skriver en remiss till labbet. Utan remiss får jag inte kolla, och enligt läkaren ska jag kolla med jämna mellanrum.


Kanske jag får klarhet i mina svimningskänslor också då, en dag när jag stod i kön på Supermarket i Sölvesborg så började golvet att gunga. Gick över efter en stund, men jag var kallsvettig och det tog lite tid innan jag vågade driva hem.

Och för några veckor sedan hemma hos    så fick jag likadana känslor och då satt vi ändå i soffan :(


Ibland känner jag mig som en hypokondriker, många olika symptom och smärtor men inga riktiga förklaringar eller någon bot.

Dålig cirkulation i händer och fötter, fryser jag så blir de kritvita och iskalla, och ibland gör de ont. Och fötterna kan bli alldeles blå (likblå) när jag sitter still.

Men ingen förklaring till varför...

Av Camilla - 14 oktober 2010 11:39

Troligen hon eller bacillbomberna på jobbet som gjort att jag fått vara hemma denna veckan   

Kan vara tand på G, men kan lika gärna vara ett virus så Emme och mamma är inne på vårdcentralen nu så de får ta en snabbsänka på lilla Pompan, och kolla läget.

Vill inte sova fast jättetrött, vaknar av att hon gråter, kör med tungan, dreglar mer osv. Feber ibland. Ska sitta hos mamma, men vill till mormor, morfar eller mig för att genast vilja tillbaka till mammas knä igen.

Inte lätt att vara sjuk, oavsett ålder och storlek, men fasen så mycket svårare när man bara är 8 månader och inte kan tala om vad det är som känns fel.


Stackars liten....

Av Camilla - 14 oktober 2010 11:37

Har suttit och kollat bilder och jag är VALPSJUK!

Inte nödvändigtvis en egen kull, men en ny valp hade varit roligt. En b&t flicka. Fast jag är inte så knusslig, färgen hade kvittat.


Men sedan tänker jag på hur bekvämt det är med bara Lillan, i bilen, hemma eller hos   ...

Av Camilla - 14 oktober 2010 11:34

Såret hade läkt ihop igen, typiskt.

Dessutom så var läkaren dansk, och jag har lite problem med att förstå danska (förlåt). Men det gick ganska bra ändå.


Summa Sumarium: Det var ingen underliggande infektion eftersom hon kunde trycka och klämma utan att jag slog till henne eller for i taket (men jag har ju inte fått tillbaka känslen så hur skulle jag kunna känna   )

Pilla inte på det och ha inga kläder som sitter åt precis där.


Jaha, inte mycket klokare. vet inte om jag ska bry mig om att ringa nästa gång det öppnas.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards