Direktlänk till inlägg 28 maj 2010

Nya ungar

Av Camilla - 28 maj 2010 14:58

Det har gått lite troll i mina honor och deras ungar...

Salvia fick två, som båda dog innan de var tre veckor gamla.

Bacardi fick tre, som decimerades till en innan tre veckors ålder.   

Hoppas det går bättre med:

I tisdags fick lilla Cider 3, men en var mupp och den tog jag bort idag.

Idag fick Skumpa fyra stycken, men en hamnade utanför boet och dog. Hon har varit en trulig dam, sedan dagen hon blev parad så har hon fyllat sin bolåda med allt möjligt, men nu när bebisarna verkligen kommit så har hon inte tagit någon päls till dom. Som tur väl är så har hennes granne Kocko plockat ett stort fint bo (utan att vara parad) så jag snodde över lite av det till Skumpas bebbar. Får hoppas att det går bra.

Pippi ska oxå ha bebbar vilken dag som helst OM hon blivit dräktig... hon har ju varit struldamen nummer ett, inte brunstat och tillåtet en parning sedan augusti/september förra året. Sur och tvär är hon, och buren har möblerats om de senaste dagarna, så jag har hopp om något... tanken är att raskt flytta över dom till någon av Lindas alaskor eller risknäck för adoption då Pippi inte tog hand om sina senaste bebbar.


Och på tal om troll..... två av pappas dvärgvädurshonor har dött. Orsak okänd, den ena lite blöt i magen, men annars inget. Ena var född 2005 och hade tre 3-veckors bebisar. Den andra var född 2009 och hade 6 bebbar, lite äldre. Den äldre honans ungar adopterades av grannhonan, men hon har fem egna, och även om hon är en duktig mamma, stor och fin, så tär det att ha så många. Och den andra kullen var lite kletiga i magen och vi vill inte riskera att det smittar ner flera, så de små är nu föräldrarlösa... Inte roligt! Men en realitet som tyvär man får vara beredd på. De äte rju riktig mat, så groblad för magarnas skull, ren pellets och så hö, så får vi hoppas på det bästa.


Alaskor ja... alla Lindas fyra alaska-flickor har fått sina kullar. När vi gick i stallet och gav mat till kaninerna så trodde vi att det fanns ett fågelbo eller liknande någonstans i stallet, men det var Alfridas 5 bebisar som pratade i boet. Riktigt kul att höra. Alfrida och Champion-honan fick sina i onsdags. CH-honans kullsyster har sex stycken som vi kallar för djävuls-kullen: 666. Det är sex stycken och en enda hona   . Nyfikna och framåt, och så gosiga så trots sitt "kullnamn".

Deras mormor har dessutom två bebbar... två grabbar.

Väntar fortfarande på 2 dvärgvädurshonor, och så pappas viltröda och tan-honor, sedan är det full rulle. Ska bli kul att åka på utställning i höst.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Söndag 14 jan 08:46

Grattis till Siv och Zoo-Erik som blev BestInShow med en liten järngrå hermelin hane. En liten kille som bara satt och satt och såg ut som en mindre staty. 96p i klass B. GRATTIS!!   BIM blev en urcool vit Angora på 95,5p. Imponerande päls, och h...

Av Camilla - 26 december 2017 21:22

Bedömd med 95p i klass A.       Bedömd med 94,5p i klass A.   Båda damer ska troligen med till Danmark i feburari: http://www.dm2018.kaniner.dk ...

Av Camilla - 26 december 2017 21:17

  I år fck jag Markus till att inte bara ha en jultröja utan även ställa upp på ett foto. Ingem vanlighet något av det. Tröjan enbart för att vi skämtat om att gå all-in denna julen och fotot för att vi faktiskt är en familj, och familjer brukar t...

Av Camilla - 18 december 2017 08:23

Nu startar snart den sista terminen på utbildningen och sedna är det skarpt läge som gäller.  Så nu i december avslutades svenska, anatomi, latin, it och företagsekonomi. I våras avslutades administration och journaldokumentation och så hade vi ett...

Av Camilla - 18 december 2017 08:17

Nu börjar det bli brått med det sista julpysslet. Det ska målas ett par gånger till innan det kan sättas fram till allmän beskådan. Mamma och Linda vet vad det ska bli, ska bli spännande att se vad andra tycker om det. Jag lovar att sätta ut bilder h...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se