Direktlänk till inlägg 28 maj 2010

Nya ungar

Av Camilla - 28 maj 2010 14:58

Det har gått lite troll i mina honor och deras ungar...

Salvia fick två, som båda dog innan de var tre veckor gamla.

Bacardi fick tre, som decimerades till en innan tre veckors ålder.   

Hoppas det går bättre med:

I tisdags fick lilla Cider 3, men en var mupp och den tog jag bort idag.

Idag fick Skumpa fyra stycken, men en hamnade utanför boet och dog. Hon har varit en trulig dam, sedan dagen hon blev parad så har hon fyllat sin bolåda med allt möjligt, men nu när bebisarna verkligen kommit så har hon inte tagit någon päls till dom. Som tur väl är så har hennes granne Kocko plockat ett stort fint bo (utan att vara parad) så jag snodde över lite av det till Skumpas bebbar. Får hoppas att det går bra.

Pippi ska oxå ha bebbar vilken dag som helst OM hon blivit dräktig... hon har ju varit struldamen nummer ett, inte brunstat och tillåtet en parning sedan augusti/september förra året. Sur och tvär är hon, och buren har möblerats om de senaste dagarna, så jag har hopp om något... tanken är att raskt flytta över dom till någon av Lindas alaskor eller risknäck för adoption då Pippi inte tog hand om sina senaste bebbar.


Och på tal om troll..... två av pappas dvärgvädurshonor har dött. Orsak okänd, den ena lite blöt i magen, men annars inget. Ena var född 2005 och hade tre 3-veckors bebisar. Den andra var född 2009 och hade 6 bebbar, lite äldre. Den äldre honans ungar adopterades av grannhonan, men hon har fem egna, och även om hon är en duktig mamma, stor och fin, så tär det att ha så många. Och den andra kullen var lite kletiga i magen och vi vill inte riskera att det smittar ner flera, så de små är nu föräldrarlösa... Inte roligt! Men en realitet som tyvär man får vara beredd på. De äte rju riktig mat, så groblad för magarnas skull, ren pellets och så hö, så får vi hoppas på det bästa.


Alaskor ja... alla Lindas fyra alaska-flickor har fått sina kullar. När vi gick i stallet och gav mat till kaninerna så trodde vi att det fanns ett fågelbo eller liknande någonstans i stallet, men det var Alfridas 5 bebisar som pratade i boet. Riktigt kul att höra. Alfrida och Champion-honan fick sina i onsdags. CH-honans kullsyster har sex stycken som vi kallar för djävuls-kullen: 666. Det är sex stycken och en enda hona   . Nyfikna och framåt, och så gosiga så trots sitt "kullnamn".

Deras mormor har dessutom två bebbar... två grabbar.

Väntar fortfarande på 2 dvärgvädurshonor, och så pappas viltröda och tan-honor, sedan är det full rulle. Ska bli kul att åka på utställning i höst.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Lördag 17 mars 15:16

Tittar ut och det ser jättehärligt ut. Solen värmer ganska bra MEN med jämna mellanrum kommer det en snöby och trots solskenet så är det svinkallt i blåsten. Jag vill ha vår nu. Jag behöver ha vår nu. D-vitamin och värme från solen.  ...

Av Camilla - Torsdag 15 mars 17:59

I dag har det varit en hektisk dag. Började med att jag skulle till min blivande arbetsplats och skriva på anställningsavtalet. Den 4 juni börjar jag att jobba på Thorax Levnadsvanemottagning i Karlshamn. Efter det var det vidare till operation. Ja...

Av Camilla - Torsdag 15 mars 07:03


      Först blev Challeballebus champion i januari och på Danska LU blev Enya champion. På samma poäng 285,5p Challes mamma och Enyas mamma är halvsyskon. Mina 2a och 3e champions i rasen för först ut var Challes mammas kullbror på 285p.  ...

Av Camilla - Måndag 12 mars 06:25


I går var det klubbmästerskap i Bjäraryds Skyttelokal. Familjen Berntsson ställde ut 3 st lilla wiener, blå och 7 st rex, vit rödögd.   Bästa senior på klubbmästerskapet 2018: Familjen Berntsson, 1+2 Rex vit rödögd 285p Detta var för andr...

Av Camilla - Måndag 5 mars 17:29

I fredags avslutade jag de 4 första veckorna av min LIA och i dag började jag de sista 3 veckorna av min allra sista LIA. En helt annan del av kedjan... från barnmottagningen till kvinnokliniken.   På hemmaplan funderar jag också på om det är dag...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se