Alla inlägg under april 2010

Av Camilla - 23 april 2010 17:18

I kaningården.

På tre dagar har jag fått lika många kullar:

I onsdags kom Salvia med sin kull, 2 stycken ungar

I torsdags var det dags för Bacardi, som också har två ungar i sitt bo (förra året klarade hon inte en kull)

I dag fick Kiwi en unge (plus en död), som - oavsett kön - ska heta Kahlua. Enda namnet jag är säker på så här långt.


Pippi envisas fortfarande med att inte brunsta så planen är att ta med henne till utställningen i morgon, så att vi kan försöka dra igång en brunst på henne med hjälp av dofetrna från de andra kaninerna.


Skumpa och Kocko gick båda tomma så de ska paras om. Tror jag ska para Geisha igen också snart, hennes kull är ju snart 4 månader.

Av Camilla - 19 april 2010 12:32

Dagens omläggning var ingen hit direkt.

Själva ingångshålet var lite mindre, och under är det fortfarande en 3-4 cm långt. Men nu öppnas det i kirurgsnittet mellan naveln och ingångshålet =(


Så jag sitter här o jagar en sköterska på kirurgen...

Av Camilla - 18 april 2010 15:57

att klä av eller på sig än vad själva omläggningen tar.

Hålet är mindre än min tumnagel på ytan, medan det fortfarande är 3-4 cm undertill. Går inte åt mer än ungefär 20 cm aquacel att stoppa i.

Bara ett problem nu då. Jag läker för snabbt, så det bildas svallkött (låter värre änd et är) så för att hejda det trodde dagens sjuksyster att det blir till att bränna kanterna. Det går till så att de för på ett medel som "bränner".

Om det läker uppe men inte under till, så kan inte den sårvätskan ta sig någonstans och då blir det infektion istället.

Får se vad de säger i morgon.

Av Camilla - 18 april 2010 09:12

Livet är en berg o dal bana, ibland går det upp och ibland går det ner...


Mitt sår läker bra, så bra att nu är de oroliga för att det går för fort. Ingångshålet är mindre än 1 cm i diameter MEN undertill är det fortfarande en 3-4 cm långt. Och det måste läka underifrån annars kommer det aldrig att bli bra.

Reta kanterna, bränna svallkött etc, det är många taktiker som nämns.

Stor skillnad från prognosen jag fick veckan innan "6 månader". Vi måste ha missförstått varandra, jag och sjuksystern.


Inskriven på Jobb och utvecklingsgarantin. Får se vad det kan bli av det.


Datorn la av och slutade att fungera. Verkar vara något glapp i elen någonstans på insidan. Passade på att dammsuga den och det BEHÖVDES verkligen. Men den startar fortfarande inte.... Tänk, stamtavlor jag registrerat i feb/mars men inte hunnit skicka in ännu. Över 100 000 cavalier stamtavlor. Alla foton tagna i år, som jag inte hunnit bränna ut ännu....


Natten mellan fredag och lördag så hade jag Benjamin hos mig, men stackaren var febrig när han vaknade på lördagen så han fick åka hem till mamma o pappa igen.


Beställt delar till bilen, på tosdag kommer de, och denna veckan MÅSTE den lagas och besiktigas. Sedan är planen att den ska bytas under våren/sommaren till någon kombi. Har man hund så är det bättre med kombi.


På lördag är det kosläpp i Bräkne-Hoby, och Blekinge KAF har utställning där. Jag har anmält Ironman, Jocke Jr, Söting o Bacardi. Fällningen börjar så några superresultat blir det inte. Inga planer på att hjälpa till i år. Jag och Linda ska bara ställa ut, och kolla på allt runt omkring som arrangeras. Ska ha med oss Joel och Oskar dit.


Väntar på löp, Lillan ska komma nu i maj, och då jäklar så ska hon paras! Buster är förvarnad. Eller ja, Busters matte är det i alla fall =)


Molly gick tom, och hennes kullsyster som skulle paras, hade lurats så troligen hade hon redan öpt en tid när matte upptäckte det. Synd för den tilltänkte hanen är mycket intressant.


Pippi blev inte dräktig. Ska nog ha med henne till utställningen också, så hon luras in i brunst.  Sedan ska det bli har-dejt när vi kommer hem.

Av Camilla - 18 april 2010 09:05

Idag ska Klara få sitt namn på riktigt... eller ja, hur blir det nu, blanketten är ju redan inne hos myndigheterna så Klara är nu mera inte ett workingname, men nu ska det "etsas" in med vatten oxå ;)

Klara Saga Olson.

Själv är jag för en gångs skull redan färdig: kläderna på, fejset på plats, skorna avdammade (länge sedan jag hade dom på mig nu)

Om en halvtimme - timme är det dags att åka ut till kyrkan för sista handen vid dukningen i församlingshemmet, och klockan elva så sätter det igång.

Emme o Niklas är lite dämpade, en del av gästerna hade tackat ja, men kommer inte nu... sjukdom råder man inte på, andvärk, influensa etc.

Av Camilla - 14 april 2010 18:30

Får erkänna att när jag kom hem i söndags så var jag så nära botten jag kunde komma. Grät ohejdat, allt var svartaste svart. Men jag anar en ljusning, och den verkar komma snabbt.


I måndags fick jag min läkares egen distriktsköterska, och hon var mycket mer hoppfull. Hålet var grundare, och öppningen började se mindre ut.

I tisdags var hålet ännu mindre, men hålet i naveln såg större ut.


I dag fick jag en annan sjuksköterska, och vi såg en markant skillnad mellan hur mycket aquagel det går ut. (stavar det säkert åt skogen) Aqvagel är en sorts förband som drar åt sig vätskan, och blir som ett geleaktigt band. Idag fick vi klippa bort säkert 5 cm från bandet, eftersom det inte gick att påta in/ner det i hålet.

Hon la också en klick av en sort gel i naveln, som ska hjälpa hålet där att läka. tyvärr så ser det ut som om det kommer att öppnas igen precis nedanför naveln, men därunder finns inget hål, det har läkt undan fint.

Jag hade en skräck för att det skulle gå hela sommaren innan jag var okej igen, men nu har jag större hopp. Förhoppningsvis så är jag okej igen tills midsommar =) Längtar.......

Av Camilla - 11 april 2010 15:10

Varit inne och lagt om hålet idag. Frågade hur lång tid det kommer att ta. Vet att deinte kan ge en exakt tidsangivelse, men lite hm om hur länge det ska behöva vara så här.... och fick till svar att det tar flera månader, ofta mer än 6 mån innan det läker.... Så nu är jag super depp, och har gråtit en skvätt....

6 månader! Inget bad i sommar, ingen sol...

Av Camilla - 10 april 2010 19:17

De som känner Malin vet att hon är speciell.

Just nu har Malin funderingar som minsann inte är enkla för någon, speciellt inte när man är tonåring.

När hon låg i min säng och tittade på Underworld, så sa hon rätt var det var: Milla jag tänker göra slut med "A" (pojkvännen)

Ska du, sa jag, varför då?

Jo, en annan kille som går i hennes klass, var kär i henne nu, och hade gjort slut med sin flickvän.

Men vad känner du? frågade jag. När du tänker på A, hur känns det då i din kropp, blir du bara glad, eller blir du alldeles varm?

Jo, hon blev ju varm i hela kroppen.

När du tänker på den andra killen då?

jo då blev hon glad.

Ja, men då är dte nog A som du ska vara tillsammans med.


Så satt hon i fem minuter innan hon sa: men jag blir alldeles varm när jag träffar honom oxå.


Dessutom: Malin har svårt att acceptera när man inte har pojkvän ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards