Alla inlägg under oktober 2009

Av Camilla - 27 oktober 2009 09:23

Sovit dåligt i natt, vaknat flera gånger med ont i nacken och armarna, och nu, efter att ha varit nere och ätit frukost, och tagit mina tabletter, så känner jag mig varm och febrig. Usch

Av Camilla - 27 oktober 2009 09:15

Alla vet väl vilken Krösamaja är? Ni vet den där lilla huckleförsedda damen i Emil i Lönneberga-filmerna, som springer i gårdarna och sprider skitsnack?

Jag har märkt att jag har en sådan i släkten... Som läser min blogg och sedan kastar sig på telefonen och sprider mina ord vidare. Som har svårt att förstå att man kan må dåligt...

"ringer till mitt jobb och skrattar" var orden för hur hon var.... ja, har du inte mer känsla för andra så är det dig som vi andra skrattar åt och tycker synd om. Ditt liv kan ju inte vara mycket värt om du måste ringa till andra, för att tala om när jag mår dåligt. Eller skratta när du läser om hur jag mår emellanåt.





Av Camilla - 26 oktober 2009 07:04

Här kommer recept för pumpapajen:

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

2 msk socker

150g smör eller margarin

ca 1-2 msk iskallt vatten


Fyllning:

4 dl passerat pumpakött

3 ägg

2 tsk ingefära

3 tsk kanel

1 krm muskot

½ tsk salt

2 dl farinsocker

½dl grädde

1 dl mjölk


1: Gör pajdegen (hacka samman mjöl o margarin, tillsätt sedan socker o vatten, låt ligga svalt i en timme)

Tryck ut degen i formen och nagga botten med en gaffel. Förgrädda ca 10 min i 200 grader i ugnen. Sänk sedan till 175grader

2. Koka köttet från pumpan o passera. Lätt avrunnet behövs ca 4 dl. Äggen vispas ihop med pumpapurén till en slät  smet. Blanda i resten av ingredienserna.

3. Häll innehållet i pajformen. Ställ in i ugnen och gräddai sca 35 min. Låte den stelna lite och servera den sedan ljummen med vaniljglass, vaniljvisp eller vispad grädde.



Av Camilla - 25 oktober 2009 15:23

Var en trevlig upplevelse. Smakade helt okej, men hade liiiite taskig färg. Smaken påminde om pepparkaka.

Tyckte nog de andra också för Joel tog om tre gånger, Niklas o Linda två gånger. Trevligt trevligt.

Pumpabrödet var nästan slut så jag bakade två nya. Bröd och bröd.... precis lika gott att göra macka av som att äta som kaffebröd. Mumsigt!

Av Camilla - 24 oktober 2009 09:34

Idag ska jag och Linda åka in till karlshman och titta på hopptävlingarna där. Fanns en tid när vi inte missade en hopptävling, men intresset svalnade. Idag ska väcka upp gamla minnen igen, kanske man till och med känner igen några av de tävlande?

Av Camilla - 24 oktober 2009 09:33

Igår var terminens första fältdag: samma skola, men ny lärare, nya elever. Nya erfarenheter!

Kan bli en spännande termin med många chanser att öva upp sitt ledarskap.

Av Camilla - 24 oktober 2009 09:27

Igår bakade jag pumpabröd. Det var superenkelt och blev riktigt gott, smakade och luktade mer som en kaka, och då berodde det inte på att man använder sig av sockerkaksformar vid gräddningTungan ute

Sugna på att testa själva? Så här gör man:

Pumpabröd (2 st)

Ugnstemp 175grader


detta behöver du:

7 dl vetemjöl

7dl grahamsmjöl

1msk bikarbonat

1msk salt

2dl torkade pumpakärnor

1 dl ljus sirap

3 dl finrivet pumpakött

10 dl filmjölk


1. Sätt ugnen på 175grader och smörj två avlånga 1½liters bakformar

2. Mät upp alla de torra ingredienserna i en bunke

3. Tillsätt sirap, rivet pumpakött o filmjölk och rör samman till en slät smet.

4. Bre ut smeten jämt i formarna och strö över lite pumpafrön

5. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca en timme

6. Stjälp upp de nygräddade bröden ur formarna och låt dom kallna inlindade i en bakduk.


Ät o njut!

Av Camilla - 21 oktober 2009 19:31

En björn och en kanin som bor i skogen, springer en dag på en gyllene groda vilket de tycker var en imponerande upptäckt och de blir ännu mer imponerade när grodan talar till dem. Grodan förklarar att han väldigt sällan möter någon men när han gör det så ger han dem alltid sex önskningar vilket i det här fallet innebär att björnen och kaninen får tre önskningar var.

Björnen önskar då att alla andra björnar i skogen ska vara honor, vilket Grodan omedelbart uppfyller. Kaninen tänker ett tag och önskar sig sedan en rejäl störtkruka till hjälm, vilket han sätter på sig omedelbart efter att den dykt upp. Björnen förvånas över detta men fortsätter sedan med sin andra önskan. Han önskar att alla björnar i de närliggande skogarna också ska vara honor. Kaninen önskar då att han ska få en motorcykel och när den dyker upp så hoppar han upp på den och börjar att varva med motorn.

Björnen kan inte tro sina öron och påpekar för kaninen att han nu har slösat bort två önskningar som han kunnat använda till något för sig själv. Björnen skakar på sitt huvud och gör sin sista önskan som är att alla andra björnar i hela världen ska vara honor! Grodan svarar att "alla andra björnar i hela världen är nu honor" och de båda vänder sig nyfiket till kaninen för att höra hans sista önskan. Kaninen varvar upp sin motorcykel, tänker efter en sekund och säger: "Jag önskar att björnen är bög!" och så rivstartar han och åker iväg på sin motorcykel så fort han någonsin kan!  

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21
22
23
24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards