Alla inlägg under juni 2009

Av Camilla - 15 juni 2009 08:09

Idag ska det inhandlas 2 fällor till. Beståndet av sniglar ska minskas!


Linda tyckte att jag skulle leta upp en annons med igelkottar också, för till sin stora skräck och fasa såg hon en stor orm i gröngräset. (Vi vet inte om det var orm eller snok, eftersom Linda bara såg en del av kroppen och denvar gråaktig. Adrenalinet gjorde att hon var över på vår sida av gräsmattan innan något mer kunde registreras)


Sniglarna, tja, de är bruna, har inte skal, och är ÖVERALLT! Skiter i om de är mördarsniglar, blandras eller skogssniglar. Man kan inte gå nere bland kaninerna utan att riskera att trampa på dom. Äckliga!

Linda höll på att sätta sig i spagat eller splitt eller något sådant en dag när hon skulle ge kaninerna en kväll så trampade hon på en, och hennes fötter fick eget liv. (Det skriket motsvarade det hon gav upp när hon såg ormen *fnitter* )


Av Camilla - 15 juni 2009 08:08

Det blåser som F-N och mamma har plockat undan blommorna som hänge ute i amplar för de blåser helt enkelt sönder. Svensk sommar när den är som bäst, eller?

Ja, det regnar ju inte i alla fall...

Av Camilla - 14 juni 2009 08:36

Idag när hundarna var ute och gjorde sina morgonbestyr, så passade jag på att kolla in resultatet med snigelfällan. Och det hade minsann varit en givande natt! Jag ljuger inte om jag säger att det var 25-30 sniglar som flöt omkring i ölen.

Så i morgon ska jag köpa in en tre fyra fällor till och placera ut runt om på våran tomt. Någon nere bland kaninerna, någon på gräsmattan andra sidan.... men jag ska passa på att köpa s.k "Lushonnabier" (lättöl) för det verkar lite off att slösa starkölen på de slämmiga små kräcken...


Av Camilla - 13 juni 2009 19:10

Inköptes en idag, som grävdes ner och fyllades till hälften med öl (starköl vardet enda som fanns hemma) och resultatet lät inte vänta på sig vidare länge...

Ett par timmar senare och det finns redan mer än 5 sniglar i ölen, och mer på väg ner. Fler ska inhandlas och grävas ner lite här och var.  Snigelfällor alltså, fler sniglar vill vi inte ha *skratt*

Av Camilla - 12 juni 2009 14:30

På måndag har jag tid hos min veterinär för  check-up på Pyret. Hon är ju 8 år fyllda, och har den senaste tiden "tacklat av": fäller, tunn i kroppen, sover mer, och verkar äldre MEN hon kan fortfarande hoppa över grinden med jämanmellanrum, 1 m innan grinden hoppar hon, och den är väl ca 70-80 cm hög, hon seglar över den utan att röra vid den, och hamnar ca 1 meter ifrån den på andar sidan....

Får se vad Åsmund säger på måndag....


"Bosse-bildoktor" ska också med, Jessika ska ha ett friskintyg för försäkring av mannen. 

Av Camilla - 12 juni 2009 09:43

Någon som brukar mäta sina hundars mage under dräktigheten? Vad brukar de ligga på?

Lillans är mätt en gång denna veckan (4e dräktighetsveckan OM dräktig) och jag vet inte vad jag kan jämnföra med.

Hon visar fortfarande spenarna och pälsen som dräktighetstecken, men jag vet inte om magen vuxit något.... Nervöst och spännande!


Molly däremot har inte börjat att löpa ännu... hon lurar oss, den lilla snäckan ;)

Av Camilla - 12 juni 2009 09:41

Har slutat med Lone star och Royal Canin då jag inte var nöjda med mina hundars päls och Lillans pigment.

Nu har de snart ätit upp en säck med Carrier, men ingen förbättring (en säck varar länge så det borde finnas något där) och jakten går vidare.


Igår hittade jag en annons om Halla foder. Någon som provat det på småhundar? Erfarenheter - både bra och dåliga - mottages tacksamt. MEN inget hörsägen, bara direkt info om vad DU varit med om med det fodert.

Av Camilla - 12 juni 2009 09:40

Ja, jag har gett mig. I går morse skickade jag efter en från Halens. En sådan som jag kikat på, men inte blivit färdig att beställa... inget stort eller vidare avancerat, bara att den kan spela mp3 och inte har en lysande display. Petig jag vet! 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards