Direktlänk till inlägg 23 maj 2009

Judging the book by it´s cover

Av Camilla - 23 maj 2009 12:33
Dolly Parton   More CMT Music   More CMT Music Videos

Hittade denna sången av Dolly Parton, när jag surfade på CMT och tänkte hur sant är detta egentligen!

Visst gör man så... man tittar på en människa och innan den ens öppnat sin mun så har man kategoriserat den i ett särskilt fack, bara efter hur den ser ut eller för sig. Hur många är det inte som har satt Dolly i ett ytligt fack, baserat på hennes utseende, stora bröst, stor peruk, blondin och smal: bimbo.... att hon sedan är en av de smartaste affärskvinnorna inom Country & Western, det är det många som missar. Eller hennes starka familjeband!

Och skulle folk sedan inte motsvara det facket man satt dom i, så är det upp till var och en att placera dom i ett annat fack. Det är ju det som är grejen: att kunna ändra sin uppfattning om folk. Ett tecken på att man själv utvecklas. Sedan är det ju osagt om det är till det bättre eller sämre.

För man kan neka: men innerst inne är det så man gör. Man sätter folk i fack efter hur man uppfattar dom.

Kolla bara de gamla skrönorna: tjocka människor är alltid glada, smala alltid sura, skottar och smålänningar är snåla etc...

Istället för att bara se människor som de är, individer som alla är olika och ändå har samma värde (ja, jag jobbar på att vara sådan jag också, även om jag har lång väg att gå...) 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Söndag 22 april 10:27

Årets kosläpp på Naturbruksgymnasiumet i Bräkne-Hoby är avklarat. *puh* 166 kaniner anmälda och BIS och Bästa Junior blev Alex Ahlgren, med en hermelin hona, viltgrå 96p.  BIM blev Familjen de Bie Ekström med en Fransk Vädur, chinchilla, hane 95p...

Av Camilla - Onsdag 4 april 20:26

Mina syskonbarn Malin och Anton ska delta i Toughest Family 2018, i Malmö i maj.    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/solvesborgarna-tranar-for-toughest-family ...

Av Camilla - Onsdag 4 april 20:21

Sicken otur....  Halkar på soldäcket och sträcker mig lite grand. Och bara några dagar senare får jag ett träd över mig. Inget tjockt träd, och ytetrsta delen, tack och lov, men det kom med kraft och jag fick en rejäl snärt i huvudet och på vänstra...

Av Camilla - Lördag 31 mars 07:29

I dag ska Linus, Klara och Hampus ha påskäggsjakt i Agerum. Ingen karta i år utan de får små ledtrådar som leder till nästa ledtråd och så vidare. Ska bli roligt. Jag tror att jag har precis lika roligt när jag skriver ledtrådar och gömmer som de har...

Av Camilla - Fredag 30 mars 10:03

Vi körde hem i förtid från danska LU i februari eftersom vädret blev sämre och vi var oroliga för att inte kunna köra över bron. Så vi hoppade över prisutdelningen men Bent var så snäll att ta hem våra priser nu när han och Hanne är och hälsar på hos...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se