Direktlänk till inlägg 23 maj 2009

Judging the book by it´s cover

Av Camilla - 23 maj 2009 12:33
Dolly Parton   More CMT Music   More CMT Music Videos

Hittade denna sången av Dolly Parton, när jag surfade på CMT och tänkte hur sant är detta egentligen!

Visst gör man så... man tittar på en människa och innan den ens öppnat sin mun så har man kategoriserat den i ett särskilt fack, bara efter hur den ser ut eller för sig. Hur många är det inte som har satt Dolly i ett ytligt fack, baserat på hennes utseende, stora bröst, stor peruk, blondin och smal: bimbo.... att hon sedan är en av de smartaste affärskvinnorna inom Country & Western, det är det många som missar. Eller hennes starka familjeband!

Och skulle folk sedan inte motsvara det facket man satt dom i, så är det upp till var och en att placera dom i ett annat fack. Det är ju det som är grejen: att kunna ändra sin uppfattning om folk. Ett tecken på att man själv utvecklas. Sedan är det ju osagt om det är till det bättre eller sämre.

För man kan neka: men innerst inne är det så man gör. Man sätter folk i fack efter hur man uppfattar dom.

Kolla bara de gamla skrönorna: tjocka människor är alltid glada, smala alltid sura, skottar och smålänningar är snåla etc...

Istället för att bara se människor som de är, individer som alla är olika och ändå har samma värde (ja, jag jobbar på att vara sådan jag också, även om jag har lång väg att gå...) 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Söndag 14 jan 08:46

Grattis till Siv och Zoo-Erik som blev BestInShow med en liten järngrå hermelin hane. En liten kille som bara satt och satt och såg ut som en mindre staty. 96p i klass B. GRATTIS!!   BIM blev en urcool vit Angora på 95,5p. Imponerande päls, och h...

Av Camilla - 26 december 2017 21:22

Bedömd med 95p i klass A.       Bedömd med 94,5p i klass A.   Båda damer ska troligen med till Danmark i feburari: http://www.dm2018.kaniner.dk ...

Av Camilla - 26 december 2017 21:17

  I år fck jag Markus till att inte bara ha en jultröja utan även ställa upp på ett foto. Ingem vanlighet något av det. Tröjan enbart för att vi skämtat om att gå all-in denna julen och fotot för att vi faktiskt är en familj, och familjer brukar t...

Av Camilla - 18 december 2017 08:23

Nu startar snart den sista terminen på utbildningen och sedna är det skarpt läge som gäller.  Så nu i december avslutades svenska, anatomi, latin, it och företagsekonomi. I våras avslutades administration och journaldokumentation och så hade vi ett...

Av Camilla - 18 december 2017 08:17

Nu börjar det bli brått med det sista julpysslet. Det ska målas ett par gånger till innan det kan sättas fram till allmän beskådan. Mamma och Linda vet vad det ska bli, ska bli spännande att se vad andra tycker om det. Jag lovar att sätta ut bilder h...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se