Direktlänk till inlägg 23 maj 2009

Judging the book by it´s cover

Av Camilla - 23 maj 2009 12:33
Dolly Parton   More CMT Music   More CMT Music Videos

Hittade denna sången av Dolly Parton, när jag surfade på CMT och tänkte hur sant är detta egentligen!

Visst gör man så... man tittar på en människa och innan den ens öppnat sin mun så har man kategoriserat den i ett särskilt fack, bara efter hur den ser ut eller för sig. Hur många är det inte som har satt Dolly i ett ytligt fack, baserat på hennes utseende, stora bröst, stor peruk, blondin och smal: bimbo.... att hon sedan är en av de smartaste affärskvinnorna inom Country & Western, det är det många som missar. Eller hennes starka familjeband!

Och skulle folk sedan inte motsvara det facket man satt dom i, så är det upp till var och en att placera dom i ett annat fack. Det är ju det som är grejen: att kunna ändra sin uppfattning om folk. Ett tecken på att man själv utvecklas. Sedan är det ju osagt om det är till det bättre eller sämre.

För man kan neka: men innerst inne är det så man gör. Man sätter folk i fack efter hur man uppfattar dom.

Kolla bara de gamla skrönorna: tjocka människor är alltid glada, smala alltid sura, skottar och smålänningar är snåla etc...

Istället för att bara se människor som de är, individer som alla är olika och ändå har samma värde (ja, jag jobbar på att vara sådan jag också, även om jag har lång väg att gå...) 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Torsdag 28 juni 17:29

Japp, varit hos doktron i dag och fått diagnosen Trocanther Bursit. På vanlig svenska: inflammation i slemsäckarna i höfterna. Ont gör det i alla fall. Har haft det tidigare, även då i båda höfterna, men vi valde att bara ge kortison-spruta i ena höf...

Av Camilla - Lördag 16 juni 18:51

En härlig känsla när mitt examensbevis låg i brevlådan i går. 2 års studier, där jag kämpat och ett tag funderat på om det verkligen var värt det. Tillsammans med funderingar på min vardag och hemmalivet. Men det fungerade. 17 ämnen, varav 5 med G ...

Av Camilla - Söndag 10 juni 08:36

Japp, i fredags för en vecka sedan började vi dagen i Tivoliparken med en liten champagnefrukost. Sedan var det skolavslutningsmiddag på O'Learys i Kristianstad. Därefter var skolan slut. 2 år har nu ändats, och vi har börjat jobba i det yrke vi ut...

Av Camilla - Söndag 10 juni 08:26

Det var inte John Dears sista kull    Jag var osöker på om han ens hade klarat av att para sista honan, hon var superbrunstig och fräsig oc han darrig och skakig. Men det gick. Det ligger ett gäng rödtottar i boet.   Astah fick också en kull nu...

Av Camilla - Fredag 25 maj 16:11

  En liten riskaka (Rhinsk Scheck)       Popcorn (rex)   New Zealand Red, sista kullen efter vår John Dear, en liten hona     ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se