Direktlänk till inlägg 23 maj 2009

Judging the book by it´s cover

Av Camilla - 23 maj 2009 12:33
Dolly Parton   More CMT Music   More CMT Music Videos

Hittade denna sången av Dolly Parton, när jag surfade på CMT och tänkte hur sant är detta egentligen!

Visst gör man så... man tittar på en människa och innan den ens öppnat sin mun så har man kategoriserat den i ett särskilt fack, bara efter hur den ser ut eller för sig. Hur många är det inte som har satt Dolly i ett ytligt fack, baserat på hennes utseende, stora bröst, stor peruk, blondin och smal: bimbo.... att hon sedan är en av de smartaste affärskvinnorna inom Country & Western, det är det många som missar. Eller hennes starka familjeband!

Och skulle folk sedan inte motsvara det facket man satt dom i, så är det upp till var och en att placera dom i ett annat fack. Det är ju det som är grejen: att kunna ändra sin uppfattning om folk. Ett tecken på att man själv utvecklas. Sedan är det ju osagt om det är till det bättre eller sämre.

För man kan neka: men innerst inne är det så man gör. Man sätter folk i fack efter hur man uppfattar dom.

Kolla bara de gamla skrönorna: tjocka människor är alltid glada, smala alltid sura, skottar och smålänningar är snåla etc...

Istället för att bara se människor som de är, individer som alla är olika och ändå har samma värde (ja, jag jobbar på att vara sådan jag också, även om jag har lång väg att gå...) 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 6 september 2018 18:30

Sitter här i soffan med huvudvärk och bihålesvärk, och ont i en tand, fast egentligen är det i käken. Snoriga hösten är här.   Vi har varit en dag på High Chaparall, Linda ordnade biljetter via jobbet då Södra abonnerade hela parken en lördag för...

Av Camilla - 20 juli 2018 21:44

    Då lägger vi in frusna vattenflaskor i burarna, och alla, men speciellt rexarna ÄLSKAR det! Underst i denna rex-högen ligger en flska med fruset vatten. ...

Av Camilla - 20 juli 2018 21:31

December 2016 köpte jag en surfplatta på HN i Kristianstad, till Linus i julklapp. Inom 6 månader åkte den in på första reparation,  laddade inte när den hade sladden kopplad, något sönder i den porten. Tog tid innan den kom tillbaka men den kom.  ...

Av Camilla - 20 juli 2018 21:25

I dag har vi varit på utfärd. Jag har inte varit på Kjugekull på många år, långt innan pappa gick bort. Linus har aldrig varit där, inte heller Markus tror jag. Men i dag tog vi en tur dit, lagom temperatur trots att jag svettades floder, och den röd...

Av Camilla - 28 juni 2018 17:29

Japp, varit hos doktron i dag och fått diagnosen Trocanther Bursit. På vanlig svenska: inflammation i slemsäckarna i höfterna. Ont gör det i alla fall. Har haft det tidigare, även då i båda höfterna, men vi valde att bara ge kortison-spruta i ena höf...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se