Direktlänk till inlägg 16 april 2009

Vilken ska man spara?

Av Camilla - 16 april 2009 06:36

Hur gör ni när ni väljer vilken valp ni ska köpa eller spara i en kull?


Jag är sådan att jag hellre placerar ut alla valparna än att spara en som jag inte gillar på alla sätt.

Men tvärtom vad många tänker på (har nog haft tur i de flesta sammanhang) så är det inte det exteriöra i första hand, utan jag går på en magkänsla...


Jag kan inte säga att jag sparade den bästa valpen i de senaste kullarna, för jag gick inte efter det. Jag gick efter mina känslor. Pyret mådde otroligt dåligt efter sin första avmaskning 3 veckor gammal. Jag hade tänkt spara ruby tiken, men eftersom lilla Pysemys bara låg och savade och slöade efter första avmaskningen, och jag trodde ärligt att hon skulle gå bort, så blev det hon. Inte kunde jag sälja en valp som jag hade så mycket hjärta för. Dessutom så hade hon vit svanstipp och det var så otroligt mysigt att dra längs hennes svans, förbi allt det svarta och röda och komma ner till den lilla svanstippen. ja, Pyret tyckte inte att det var så mysigt förstås.


Lillan då.... hmm... hon som äger pappan sa till mig: vänta nu tills dom är 5-6 veckor innan du bestämmer dig. Jaadå svarade jag, och dagen efter ringde jag till hon som skulle ha kullsystern och sa: jag ska ha rubyn, du får ta b&t:en... då var de inte ens två veckor gamla.

Lillan hade vita baktår och samma vita svanstipp som Pyret. Visst har jag blivit gråhårig och tappat bort en hel del hjärnceller på grund av det trollet, men jag skulle inte vilja byta bort henne för allt i världen.

Fast när hon hade klättrat upp på köksbänken och ätit plättsmeten var hon billig, så billig att jag erbjöd Helena att få henne och pengar tillpå. Jag kommer sa Helena, och jag fick iskalla fötter: neeeej, inte min lilla Pillertrillare *ler*


Jag har (tänkt) sparat valpar innan, av "fel" anledning. Den ser bäst ut, det blev bara en tik osv. Men jag har placerat om dom efter hand. Har jag inte trivts med dom, så varför ska jag behålla dom hemma och inte kunna ge dom den kärlek alla förtjänar? Då är det bättre att placera om dom till någon som kan ösa över dom, all den TLC som ska finnas. Och har jag inte varit nöjd med stammen och hälsostatusen (efter hand som man har lärt sig mer) ja då har jag inte heller använt dom i avel.

Sedan prioritera man olika, och ser på det där med hälsan olika. Det jag tycker kanske är helt okej, kanske någon annnan förfasar sig över, och vice versa.... den som jag kanske anser är en super oseriös uppfödare, kanske anser att jag är det samma. Det är smällar man får ta...


Så hur sparar jag en valp, eller tänker när jag ska välja en valp ut en kull att köpa in?

MED HJÄRTAT!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Onsdag 4 april 20:26

Mina syskonbarn Malin och Anton ska delta i Toughest Family 2018, i Malmö i maj.    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/solvesborgarna-tranar-for-toughest-family ...

Av Camilla - Onsdag 4 april 20:21

Sicken otur....  Halkar på soldäcket och sträcker mig lite grand. Och bara några dagar senare får jag ett träd över mig. Inget tjockt träd, och ytetrsta delen, tack och lov, men det kom med kraft och jag fick en rejäl snärt i huvudet och på vänstra...

Av Camilla - Lördag 31 mars 07:29

I dag ska Linus, Klara och Hampus ha påskäggsjakt i Agerum. Ingen karta i år utan de får små ledtrådar som leder till nästa ledtråd och så vidare. Ska bli roligt. Jag tror att jag har precis lika roligt när jag skriver ledtrådar och gömmer som de har...

Av Camilla - Fredag 30 mars 10:03

Vi körde hem i förtid från danska LU i februari eftersom vädret blev sämre och vi var oroliga för att inte kunna köra över bron. Så vi hoppade över prisutdelningen men Bent var så snäll att ta hem våra priser nu när han och Hanne är och hälsar på hos...

Av Camilla - Fredag 30 mars 10:00

Livet går upp och ner som en bergochdalbana och jag vill bara hoppa av.....   Små saker kan såra så mycket mer än vad man tror. Och såren tar längre och längre tid för att läka. ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se