Direktlänk till inlägg 13 mars 2009

Rödingen

Av Camilla - 13 mars 2009 21:58

Har helt tappat gnistan. Hon var mindre än Svartingen, men är den av dom som ökat bäst nu under ett par dagar... men idag gav hon upp. Nu ligger hon i valplådan, andas ytligt, har inte ätit på flera timmar och kan inte förmås att ta varken spruta eller nappflaska. Har vätskat henne flera gånger. Har tagit det tunga beslutet att ta bort henne. Finnsinget hopp om livet längre.


Svarting är piggare, men har under dagen gått ner 5 gram. Henne ger jag nu flaska med jämna mellanrum.


Varför frågar man sig? Vad gör att det kan gå så här fel?

Förklaringarna kan vara många. Har mist valpar i kullar tidigare, men inte så här. En hopplös känsla. Och säkert lika traumatiskt och jobbigt för stackars Indra.


Valparna kom redan på dygn 59, men jag har fått tidigare och de har varit okej.

Valparna var små, men jag har tikägare som parat med Elton, och som klarade en 83g valp utan extra stödmatning.

Det var likadant med Pyrets sista kull: tiken var jättetjock, men valparna som föddes fram var pyttiga...


Nu kämpar jag med lilla Svarting och hoppas på att det ska gå bra. Tankarna som just nu rör sig i mitt huvud är väl främst: ska jag våga para fler tikar. Eller rättare sagt: orkar jag med att para fler tikar. Finns aldrig garantier, nästa kull kan gå jättebra!

Som tur väl är så dröjer det i alla fall 2-3 månader tills nästa tik ska paras. Jag hinner fundera mycket, och framför allt "förtränga/glömma" hur jobbigt detta varit.


 
ANNONS
 
Anki J.

Anki J.

14 mars 2009 00:17

Nej, detta var ju för tråkigt och än en gång får man känna på hur motigt det är många gånger som uppfödare. Men tappa inte sugen Camilla och tänk på alla fina och söta valpar som du har fött upp. Nu håller jag tummen ännu hårdare för den lilla svarta.

http://www.jankils.se

 
Ingen bild

Marie

14 mars 2009 07:49

Usch vad tråkigt för er alla, men tänker ju mest på lilla Indra som mister sina bebisar en efter en, och som har massor med mjölk klart, hon måste ju klart undra..Förstår du är helt slut Camilla, måste ju ta på krafterna, och ett jättetråkigt kämpande när det bara går bakåt hela tiden..Stackars er. Hoppas verkligen hon får behålla sin sista valp nu. Tänker på er o skickar massor med kramar o nospussar från mig o Nellie

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Lördag 16 juni 18:51

En härlig känsla när mitt examensbevis låg i brevlådan i går. 2 års studier, där jag kämpat och ett tag funderat på om det verkligen var värt det. Tillsammans med funderingar på min vardag och hemmalivet. Men det fungerade. 17 ämnen, varav 5 med G ...

Av Camilla - Söndag 10 juni 08:36

Japp, i fredags för en vecka sedan började vi dagen i Tivoliparken med en liten champagnefrukost. Sedan var det skolavslutningsmiddag på O'Learys i Kristianstad. Därefter var skolan slut. 2 år har nu ändats, och vi har börjat jobba i det yrke vi ut...

Av Camilla - Söndag 10 juni 08:26

Det var inte John Dears sista kull    Jag var osöker på om han ens hade klarat av att para sista honan, hon var superbrunstig och fräsig oc han darrig och skakig. Men det gick. Det ligger ett gäng rödtottar i boet.   Astah fick också en kull nu...

Av Camilla - Fredag 25 maj 16:11

  En liten riskaka (Rhinsk Scheck)       Popcorn (rex)   New Zealand Red, sista kullen efter vår John Dear, en liten hona     ...

Av Camilla - Onsdag 9 maj 09:14

    Rhinsk Scheck hane, född 2017. Efter egna och tyska linjer.  Utställd en gång i klass A, 93,5p på grund av fällning. Kan fås stambokförd på detta ifall man vill. Säljes med stamtavla, övergånsgfoder. 600:-       Kullsyskon hona ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se