Direktlänk till inlägg 13 mars 2009

Rödingen

Av Camilla - 13 mars 2009 21:58

Har helt tappat gnistan. Hon var mindre än Svartingen, men är den av dom som ökat bäst nu under ett par dagar... men idag gav hon upp. Nu ligger hon i valplådan, andas ytligt, har inte ätit på flera timmar och kan inte förmås att ta varken spruta eller nappflaska. Har vätskat henne flera gånger. Har tagit det tunga beslutet att ta bort henne. Finnsinget hopp om livet längre.


Svarting är piggare, men har under dagen gått ner 5 gram. Henne ger jag nu flaska med jämna mellanrum.


Varför frågar man sig? Vad gör att det kan gå så här fel?

Förklaringarna kan vara många. Har mist valpar i kullar tidigare, men inte så här. En hopplös känsla. Och säkert lika traumatiskt och jobbigt för stackars Indra.


Valparna kom redan på dygn 59, men jag har fått tidigare och de har varit okej.

Valparna var små, men jag har tikägare som parat med Elton, och som klarade en 83g valp utan extra stödmatning.

Det var likadant med Pyrets sista kull: tiken var jättetjock, men valparna som föddes fram var pyttiga...


Nu kämpar jag med lilla Svarting och hoppas på att det ska gå bra. Tankarna som just nu rör sig i mitt huvud är väl främst: ska jag våga para fler tikar. Eller rättare sagt: orkar jag med att para fler tikar. Finns aldrig garantier, nästa kull kan gå jättebra!

Som tur väl är så dröjer det i alla fall 2-3 månader tills nästa tik ska paras. Jag hinner fundera mycket, och framför allt "förtränga/glömma" hur jobbigt detta varit.


 
ANNONS
 
Anki J.

Anki J.

14 mars 2009 00:17

Nej, detta var ju för tråkigt och än en gång får man känna på hur motigt det är många gånger som uppfödare. Men tappa inte sugen Camilla och tänk på alla fina och söta valpar som du har fött upp. Nu håller jag tummen ännu hårdare för den lilla svarta.

http://www.jankils.se

 
Ingen bild

Marie

14 mars 2009 07:49

Usch vad tråkigt för er alla, men tänker ju mest på lilla Indra som mister sina bebisar en efter en, och som har massor med mjölk klart, hon måste ju klart undra..Förstår du är helt slut Camilla, måste ju ta på krafterna, och ett jättetråkigt kämpande när det bara går bakåt hela tiden..Stackars er. Hoppas verkligen hon får behålla sin sista valp nu. Tänker på er o skickar massor med kramar o nospussar från mig o Nellie

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Tisdag 20 mars 20:40

  I morgon är det dags att rocka sockorna igen. För att alla är olika. Alla har rätt att vara olika, alla räknas och alla har lika värde!   ...

Av Camilla - Lördag 17 mars 15:16

Tittar ut och det ser jättehärligt ut. Solen värmer ganska bra MEN med jämna mellanrum kommer det en snöby och trots solskenet så är det svinkallt i blåsten. Jag vill ha vår nu. Jag behöver ha vår nu. D-vitamin och värme från solen.  ...

Av Camilla - Torsdag 15 mars 17:59

I dag har det varit en hektisk dag. Började med att jag skulle till min blivande arbetsplats och skriva på anställningsavtalet. Den 4 juni börjar jag att jobba på Thorax Levnadsvanemottagning i Karlshamn. Efter det var det vidare till operation. Ja...

Av Camilla - Torsdag 15 mars 07:03


      Först blev Challeballebus champion i januari och på Danska LU blev Enya champion. På samma poäng 285,5p Challes mamma och Enyas mamma är halvsyskon. Mina 2a och 3e champions i rasen för först ut var Challes mammas kullbror på 285p.  ...

Av Camilla - Måndag 12 mars 06:25


I går var det klubbmästerskap i Bjäraryds Skyttelokal. Familjen Berntsson ställde ut 3 st lilla wiener, blå och 7 st rex, vit rödögd.   Bästa senior på klubbmästerskapet 2018: Familjen Berntsson, 1+2 Rex vit rödögd 285p Detta var för andr...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se