Direktlänk till inlägg 13 mars 2009

Rödingen

Av Camilla - 13 mars 2009 21:58

Har helt tappat gnistan. Hon var mindre än Svartingen, men är den av dom som ökat bäst nu under ett par dagar... men idag gav hon upp. Nu ligger hon i valplådan, andas ytligt, har inte ätit på flera timmar och kan inte förmås att ta varken spruta eller nappflaska. Har vätskat henne flera gånger. Har tagit det tunga beslutet att ta bort henne. Finnsinget hopp om livet längre.


Svarting är piggare, men har under dagen gått ner 5 gram. Henne ger jag nu flaska med jämna mellanrum.


Varför frågar man sig? Vad gör att det kan gå så här fel?

Förklaringarna kan vara många. Har mist valpar i kullar tidigare, men inte så här. En hopplös känsla. Och säkert lika traumatiskt och jobbigt för stackars Indra.


Valparna kom redan på dygn 59, men jag har fått tidigare och de har varit okej.

Valparna var små, men jag har tikägare som parat med Elton, och som klarade en 83g valp utan extra stödmatning.

Det var likadant med Pyrets sista kull: tiken var jättetjock, men valparna som föddes fram var pyttiga...


Nu kämpar jag med lilla Svarting och hoppas på att det ska gå bra. Tankarna som just nu rör sig i mitt huvud är väl främst: ska jag våga para fler tikar. Eller rättare sagt: orkar jag med att para fler tikar. Finns aldrig garantier, nästa kull kan gå jättebra!

Som tur väl är så dröjer det i alla fall 2-3 månader tills nästa tik ska paras. Jag hinner fundera mycket, och framför allt "förtränga/glömma" hur jobbigt detta varit.


 
ANNONS
 
Anki J.

Anki J.

14 mars 2009 00:17

Nej, detta var ju för tråkigt och än en gång får man känna på hur motigt det är många gånger som uppfödare. Men tappa inte sugen Camilla och tänk på alla fina och söta valpar som du har fött upp. Nu håller jag tummen ännu hårdare för den lilla svarta.

http://www.jankils.se

 
Ingen bild

Marie

14 mars 2009 07:49

Usch vad tråkigt för er alla, men tänker ju mest på lilla Indra som mister sina bebisar en efter en, och som har massor med mjölk klart, hon måste ju klart undra..Förstår du är helt slut Camilla, måste ju ta på krafterna, och ett jättetråkigt kämpande när det bara går bakåt hela tiden..Stackars er. Hoppas verkligen hon får behålla sin sista valp nu. Tänker på er o skickar massor med kramar o nospussar från mig o Nellie

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Torsdag 6 sept 18:30

Sitter här i soffan med huvudvärk och bihålesvärk, och ont i en tand, fast egentligen är det i käken. Snoriga hösten är här.   Vi har varit en dag på High Chaparall, Linda ordnade biljetter via jobbet då Södra abonnerade hela parken en lördag för...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:44

    Då lägger vi in frusna vattenflaskor i burarna, och alla, men speciellt rexarna ÄLSKAR det! Underst i denna rex-högen ligger en flska med fruset vatten. ...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:31

December 2016 köpte jag en surfplatta på HN i Kristianstad, till Linus i julklapp. Inom 6 månader åkte den in på första reparation,  laddade inte när den hade sladden kopplad, något sönder i den porten. Tog tid innan den kom tillbaka men den kom.  ...

Av Camilla - Fredag 20 juli 21:25

I dag har vi varit på utfärd. Jag har inte varit på Kjugekull på många år, långt innan pappa gick bort. Linus har aldrig varit där, inte heller Markus tror jag. Men i dag tog vi en tur dit, lagom temperatur trots att jag svettades floder, och den röd...

Av Camilla - Torsdag 28 juni 17:29

Japp, varit hos doktron i dag och fått diagnosen Trocanther Bursit. På vanlig svenska: inflammation i slemsäckarna i höfterna. Ont gör det i alla fall. Har haft det tidigare, även då i båda höfterna, men vi valde att bara ge kortison-spruta i ena höf...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se