Alla inlägg under december 2008

Av Camilla - 13 december 2008 14:23

När jag och de fyrbenta damerna tog våran promenad idag så var edt nästan varning för Jurrassic Park!

Ovanför oss svävade 9st hägrar. För det första trodde jag att de flyttade till varmare trakter under vintermånaderna, och för det andra har jag aldrig sett mer än 2 tillsammans innan, men ovanför oss flög alltså nio stycken.

Kände mig lite som i JP 3 när de är och letar efter grabben som försvunnit med sin pappa på den andra JP-ön...

Av Camilla - 13 december 2008 09:01

Listan med små irriterande ord kan göras lång!

Min ena syster använder JU i alla meningar nästan. Man blir bara så jäkla irriterad. Min systerson använder sig av Typ...

Och själv använder jag mig av ALLTSÅ. Vet inte när jag började, men tror det har varit under detta året. Jag blir så irriterad på mig själv, jag hör det (när ordet redan poppat ut genom min mun) och det retar mig kopiöst! Var och varannan mening Alltås, jag tycker, alltså, det är så här...SUCK!


Dessutom så har jag en kompis som är religiös, det starkaste uttrycket han använder är attan, tjyvingen eller hundan. Och jag tycker att sådant ska man respektera, så när jag träffar honom så försöker jag att INTE svära så för-nat... men det blir precis tvärtom, Jag svär som en borstbindare istället. Ju mer jag anstränger mig för att inte prata slarvigt - desto slarvigare pratar jag.


Vad säger ni?

Av Camilla - 13 december 2008 08:47

Läste på Vouges blogg att deras Darin är steril. Seriöst och mycket bra gjort av Peter o Per att sätta ut det på nätet (fast jag kan ju tänka mig hur många som har kommenterat händelsen före-efter och under tiden, hundsporten är "bara" sådan).

Tänk vilken missräkning: allt detta jobb att hitta den rätta uppfödaren, den rätta kombinationen, kanske få vänta på just den rätta valpen. Tid och pengar som investerats för att få hem grabben och sedan är det stopp. Nu känner jag inte Peter & Per så bra, men jag kan ju tänka mig att deras mål med importer först och främst är att hitta något som kompletterar och förbättrar detaljer hos det material de redan har, det hade varit mitt mål i alla fall!


Och Tänk vad vi "vanliga" uppfödare är beroende av att andra tar in nya avelsdjur till Sverige. Så att vi kan få låna dom eller i senare livet deras avkommor till våra egna tikar.

Visseligen har vi fått "nya" sjukdomar, och alla importer är inte "guld som glimmar" men titta på avelsdata så ser ni vad en hel del av dessa importer betytt för aveln i Sverige! 


 Själv hade jag funderingar på att fråga om att få låna en import hane i Sverige till min Lillan, men trots att dess avkommor börjar bli runt den viktiga 4-års åldern så har jag inte hittat några avkommor till honom som jag imponeras av.

En annan hane som jag var intresserad av, var det en som sa jag skulle avstå ifrån eftersom han inte var så bra som han såg ut, men å andra sidan så hade han lämnat jäkligt fina avkommor....


Får väl bara säga att min gamla Skrållan (som numera bor I Karlshamn och har sällskap av sin odrägliga dotterdotter Molly-råttan =)   ) kommer från Vouges, är efter en inlånad tysk hane och hade hjärta UA senast i mars 2008: 10 år gammal! Så jag skickar ett tack till Peter som lät mig få köpa lilla skrollet. Hon ligger ju bakom ALLT det jag har nu (allt och allt, med tanke på att min kennel idag består av en tik som ska paras OM hon klarar 4-års intyget i januari och två pensionärer, ja och så Molly-råttan också, som blir 2 i februari så är det ju inte så mycket)

Av Camilla - 13 december 2008 08:44

Ingen har kommenterat de musikvideor jag visar var dag på bloggen. Jag har ju valt att sätta ut videor med jultema under hela december (eller i alla fall fram till julafton) men ingen har skrivit en endaste kommentar till dom?


Kommentera! Skriv vad ni tycker om låten/artisten, varför ni tycker det, eller om det finns någon annan ni vill rekomendera. Snälla?

Av Camilla - 13 december 2008 08:35

Idag måste det ju vara en Lucia-sång, går ju inte annars!

Eftersom jag gillar Helmut Lott så får det bli med honom. Tyvärr hittade jag bara två klipp på Youtube med honom, den ena inspelad av någons amatörkamera, kortare version och hoppig, och så denna med exellent ljud men tyvärr ingen video utan bilder som sleijdar.

Men rösten är ju det viktigaste.


Må hon med ljuskrona hälsa på alla som behöver det idag, rik som fattig, gammal som ung. Även om det i vår del av landet troligen blir med vanlig bil eftersom här är grönt, blött och slaskigt!

Av Camilla - 12 december 2008 15:40

Och jag har varit och gosat med de små. 6 stycken små tjockisar hade Jenna-bus gett liv till. Små, tjocka korvar. Så härliga!

Och när vi satt och fikade så hade jag kleinspetsen Trixa i famnen, mysig dam!

Tack Camilla för att jag fick komma och hälsa på, och vi ses om 3-4 veckor igen så att jag får busa med dom innan dom åker!

Av Camilla - 12 december 2008 15:39

70cl-1l sprit

70cl vatten

1 liter ananasjuice

2 st Tropisk nektar


Blanda alltihop, och ställ i frysen under natten.


På festen tar man 1-2 msk av den frysta slabbedasken, och blandar sedan med tex päronläsk, sprite, fruktsoda eller liknande. Supergott MEN var försiktig för den slår till när man minst anar det!



Av Camilla - 12 december 2008 10:06

Jag har sällan dumpningar, har bara hänt enstaka gånger sedan operationen, men idag hade jag sovit länge (skäms nästan för att säga det, men på grund av Nora Roberts och syskonen Sullivan så sov jag till tjugo i 10 idag) och medan hundarna var ute och kissade av sig gjorde jag en raid i kylskåpet för att hitta något till "frukost".


Igår hade vi kycklingfilé inlindad i bacon till middag, jag åt det med potatis till utan problem, och när jag kollade i kylskåpet fanns det en filé bit kvar. Inte så stor som den jag åt igår, och ingen potatis till. Bara filé-biten.

Satt vid köksbordet och åt den i små tuggor medan jag läste dagstidningen.

Och 10 minuter senare får jag springa ner på toaletten och lägga halva filé biten i toastolen....

Lite skakig nu, men betydligt piggare när dumpningen är över... vad den nu berodde på?

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards