Alla inlägg under november 2008

Av Camilla - 19 november 2008 06:36

Jag ska följa med till Blekinge Hundsim, och hjälpa till att torka valpar efter deras simtur. Det är Helena som ska dot med Sös 8 valpar. Ska bli spännande!

Har funderat på att börja simma med Lillan, men vill se hur det är först.

Och så frågade Helena om jag ville följa med när hon ska dit ikväll, eftersom 8 valpar kräver många människor för att torka snabbt också. =)


Tropisk hetta och foppatofflor var två saker att tänka på, så jag får väl ta fram lite tunnare, svalare kläder för detta, och ha med mig.


Ska bli roligt (och hur underbart är det inte att få se dessa 8 små kryp?!)

Av Camilla - 18 november 2008 15:11

Nästan hela dagen idag, regna, regna, regna!

Visst blir man deppig och lite trött när det regnar och är vått...

Ont i huvudet också. Man kan ju skämta och säga att det beror på att träet sväller under regn, men allvar: har haft huvudvärk hela dagen.

Sitter i ett litet dilemma: fryser så jag får ta på mig extra och starta elementet på rummet, samtidigt som jag får migrän om det är för varmt...


Har sedan i söndags klätt mig varmt, dubbla sockor, tjock tröja. Nattlinne, strumpor OCH pyjamasbyxor vid sängdags. Ont i huvudet. Tror att det är dags för en sjukdag. Eller så är det bara falskt alarm.

Av Camilla - 16 november 2008 08:35

Igår var det utställning för kaninerna i Skepparslöv. Jag hade anmält två hanar och två honor i hermelin svart, och så Pippilotta.

Pappa hade 3 NZR honor och sina tre dvärgvädurar. Linda hade 7 risknäck.


Jag stod och pratade med en kaninköpare när pappa kom och knackade mig på armen och undrade om jag kunde tänka mig att bära lite eftersom Peter skulle köra och hämta en bil. Så jag bar kaniner nästan hela dagen till domare Kenne.  Det är faktiskt ganska kul att bära kaniner, helst till en domare som Kenne, där kan man fråga och han förklarar hela tiden, man lär sig massor!

Det slutade med att jag bar hela dagen till honom. Och idag har jag ont i knäna, låren och armarna.


Nöjd med resultaten: jaghade 2x94,5 på hanarna och 94p på honorna som bäst, Pippilotta fick 93p med avdrag för låg teckning bak.

Pappa har en ny NZR hona med 95p, denna gången från domare Monica Olsson (Eva gav honom hans första på en annan hona) och så hade han 3x94p på sina dvärgvädurar.

Linda hade 2x95 i klass A och en 94p på lilla Pelle i klass B.


Anton blev bästa junior och slog bland annat storasyster Malin (vilket han lär kommentera i evigheter) det var extra roligt eftersom det var 4 kaniner på bordet som domarna skulle välja mellan och av dessa var tre från Blekinge KAF (Malin, Anton och så Oskar Johansson)


Han-/Hon-kampen mellan Blekinge och Kristianstad vanns av Blekinge.
Den går ut på att alla utställare från respektive klubbar väljer en hona och en hane som man tror på, innan bedömningen börjar. Sedan när utställningen är över så tar man ut tre honor och tre hanar från var klubb med högst poäng. Det är inte alltid som man väljer ut den rätta kaninen för dagen, den man tror bäst på är kanske inte den som domaren gillar bäst... därav att Blekinge vann trots att vi är färre medlemmar och kristianstadklubben hade 95,5p på kanin.

Nästa kamp blir på vår utställning i Karlshamn i december (årets sista utställning)

Av Camilla - 9 november 2008 09:37

Atlas (Kasper) Mimmi (Katja) Hera (Katinka) och Kassandra är fyra valpar efter Elton & Kajsa, och föddes idag för 3 år sedan.

Atlas bor i Ronneby, är blenheim.

Hera är ruby och bor i Småland

Mimmi är trefärgad och bor på kennel Paradisgården i Skåne

Kassandra är trefärgad och bor i Danmark.


Stort grattis till mina bebbar!

Av Camilla - 9 november 2008 08:53

i flera veckor har jag haft ont i halsen när jag vaknar, och det är irriterande, dessutom så blir man slemmig i halsen av mjölken.


Känner mig dessutom lite febrig på morgonen, både idag och igår.


Emelie har haft någon dag med feber, och mamma, Linda och Ingmar hade någon dag förra veckan med feber osv. Min tur eller bara ett smakprov?

Av Camilla - 9 november 2008 08:50

Fast det är ju länge sedan sist. Förra gången var hon inte ens ett år.

Gjort vadå?

Kommit på ett sätt att öppna sin fodertunna och frossa mat. Hon tuggar aldrig sin mat utan frossar i sig den, och mår pyton när det börjar att svälla i hennes mage. Fick i henne ett par teskedar med salt så hon kräkte en del, men långt ifrån så mycket som jag skulle vilja. Dessutom skulle den lilla idioten äta upp det som hon gjort av med direkt igen.


hur fick hon upp tunnan? Eftersom jag har värk i händerna så stänger jag den lite slarvigt och ställer Godis fodertunna ovanpå, men igår missade jag att sätta upp Godis tunna, och då kunde Lillan ganska enkelt putta bort locket och äta.

Av Camilla - 8 november 2008 08:46

När jag var hos dietisten och vi gick igenom vad jag äter och hur jag äter, så kom hon fram till att jag behöver mer mjölk.... kalcium. Jag gillar inte mjölk, knappt fil heller, men istället för att lägga till en tablett till, till alla jag redan äter (panodil, relifex, levaxin, hårkontroll, mitt val kvinna-vitamin, järn, B-vitamin, folacin, omega 3-6) så beordrades jag att dricka minst 3 glas mjölk om dagen (eller fil). Så tre gånger om dagen sörplar jag ett glas med kall mjölk, motvilligt, gillar inte smaken och känner mig slemmig i halsen efteråt.

Av Camilla - 7 november 2008 14:01

Fick precis ett email från matte som säger att Indra nu har ett nytt intyg Utan Anmärkning på sitt hjärta, 4 år och 5 mån gammal.

Och så fort hon löper så ska hon paras med Walter, vilket borde ske nu under december månad om allt går som det ska.



Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24 25 26
27
28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards