Direktlänk till inlägg 28 september 2008

Rapport från Elton:

Av Camilla - 28 september 2008 09:00

Eltons "provmatte" Emma ringde igår och berättade hur det gick med Elton-Peltonen. Han och stora Lillebror Julle är hemma ensamma under dagarna nä'r matte och husse arbetar och tjejerna är i skolan. De rör inget alls, till och med så att Julle har låtit bli att tugga sönder saker under veckan också.

De harvarit på brukshundsklubben, där Julle börjat en ny kurs och Elton fått prova på hela agility banan med ena lill-matten, vilket gick jättebra.


Han sover i sängen om nätterna (fast då har han lärt sig att hoppa upp på husses sida, för Emma skickar ner honom i golvet igen =)  )


En gång har han smitit och det var för att springa tillbaka till skolan där han och Emma precis lämnat av tjejerna, Elton älskar sina tjejer.


Och den stora bonusen: han har slutat att fälla! När de hämtade honom så fällde han något så kopiöst, men eftet ett par dagar så slutade han göra det. Vet inte om det kan ha varit mindre stressigt för honom och sedan i kombination med byte av mat (jag funderar ju också på att byta foder eftersom mina fäller hela tiden med Royal Canin)


De har väl mer eller mindre bestämt sig för att de vill behålla honom redan, och jag får erkänna, det var hårt när de tog honom med sig, men samtidigt så har detta varit en väldigt lugn och skön vecka, till och med lilla galenpannan har varit lugnare. Mindre skällande i gruppen.


Men jag tyckte ändå att vi väntar tills på torsdag då de haft honom i 14 dagar.


På det hela så känns det bra, och jag tror nog att han kommer att trivas där minst lika bra om inte bättre än här, mycket eftersom det är en mer aktiv familj än vad jag ärmed hundarna!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Torsdag 28 juni 17:29

Japp, varit hos doktron i dag och fått diagnosen Trocanther Bursit. På vanlig svenska: inflammation i slemsäckarna i höfterna. Ont gör det i alla fall. Har haft det tidigare, även då i båda höfterna, men vi valde att bara ge kortison-spruta i ena höf...

Av Camilla - Lördag 16 juni 18:51

En härlig känsla när mitt examensbevis låg i brevlådan i går. 2 års studier, där jag kämpat och ett tag funderat på om det verkligen var värt det. Tillsammans med funderingar på min vardag och hemmalivet. Men det fungerade. 17 ämnen, varav 5 med G ...

Av Camilla - Söndag 10 juni 08:36

Japp, i fredags för en vecka sedan började vi dagen i Tivoliparken med en liten champagnefrukost. Sedan var det skolavslutningsmiddag på O'Learys i Kristianstad. Därefter var skolan slut. 2 år har nu ändats, och vi har börjat jobba i det yrke vi ut...

Av Camilla - Söndag 10 juni 08:26

Det var inte John Dears sista kull    Jag var osöker på om han ens hade klarat av att para sista honan, hon var superbrunstig och fräsig oc han darrig och skakig. Men det gick. Det ligger ett gäng rödtottar i boet.   Astah fick också en kull nu...

Av Camilla - Fredag 25 maj 16:11

  En liten riskaka (Rhinsk Scheck)       Popcorn (rex)   New Zealand Red, sista kullen efter vår John Dear, en liten hona     ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se