Alla inlägg under augusti 2008

Av Camilla - 19 augusti 2008 18:47

Pappa nackade två kaniner idag, och jag sparade filéerna. I morgon ska jag woka dom tillsammans med lite wokgrönsaker.

Jag gillar att äta kanin, det är jättefint kött, men tyvärr finns det minimalt med goda recept. Man kan säkert använda sig av tex kycklingrecept. Men kaninkött kräver längre tid än kyckling.


Vissa av er som läser, kanske tycker att det är barbariskt att äta kanin, det lilla fluffiga, mjuka gosedjuret. Men å andra sidan finns det de som har kalvar, grisar och får som keldjur, och ändå är de rena produktionsdjur.


Skäms inte för att jag äter kött, och definitivt inte för att jag gillar kaninkött.

Av Camilla - 19 augusti 2008 15:16

Idag har jag och Lillan varit i Bromölla och hälsat på pojkarna. Pojkarna i detta fallet är Zacco (Lillan & Walters b&t hane) och Ville (Kajsa & Walters trefärgade hane).

Båda är anmälda till SCKCS i Helsingborg, och vi (Lillan och jag) åkte dit för att hjälpa till att öva och visa hur det går till.

Det gick riktigt bra. Zacco pep efter Ville och ville inte riktigt sköta sig hela tiden, men han är ju bara bebis (8mån) och aldrig övat utställning innan. Ville hoppade och studsade, men han är ju inte riktigt 4 månader så det är helt okej.

De fick okcså prova att gå med Lillan. Hon kan ju uppföra sig och gå i koppel, även om hon inte alltid sköter sitt stående på utställningarna.


De fick lite läxa att öva, så får vi hoppas att det går bra i Helsingborg. Längtar dit! 

Av Camilla - 17 augusti 2008 15:31

Söndag... regnat sedan jag steg upp vid 8... "regnet det bara öser ner"


Sitter vid datorn (hahaha antingen datorn eller mobilen för att kunna skriva detta) och lyssnar på.... talbok.

Rummet är lite kyligt, fönstret är öppet (mår bättre om det är svalt) men i min hjärtformade ljusstake brunner 6 värmeljus. Lågorna flammar i vinden utifrån.


I min säng ligger Elton och Pyret och sover. Pyret drar timmerstockar som en arbetare kunde gjort. När hon sover som hårdast, och snarkar så fladdrar hennes ögonlock till.


Är glad att det inte är min tur att ge kaninerna idag, det är pappas tur. Fast strax kommer Annica och Helene och jag ska märka en kaninunge åt dom. Hy, måste ut i kylan...


Fast en sak är viktig att nämna: Michael Phelps gjorde det! Han tog alla 8 gulden och blev historisk på mer än ett sätt:

Han spräckte ett 36 år gammalt rekord (mesta guldmedaljerna i simning under ett och samma OS) och så är han den genom tiderna meste guldvinnaren med 14 GULD under OS, och dessutom ett par brons... 17 VM guld... hittentills 26 egna världsrekord.

Kan man annat än Impas?  Under detta OS har han simmat 17 tälingar eftersom han har simmat kval inför finalerna. Det måste ha varit slitsamt och ändå göra det så bra!

OS

Av Camilla - 16 augusti 2008 11:49

Jag är inte så sportintresserad av mig. Inte när det gäller Os i alla fall. Men inte kan man missa allt ändå.

Som Ara protest mot att han blev bortdömd och sedan slängde sin bronsmedalj på golvet efter att ha fått den. Och sedan ska IOK diska honom och stänga av honom på livstid?! Men om han hade dopat sig så hade han bara fått ett par års avstängning. Hur klokt är det? Skule vara tvärtom: lämna ett endaste positivt dopingprov så är du avstängd på livstid.

Tycker Ara gör helt rätt.


Men det var inte om honom som jag skulle skriva, utan om Michael Phelps. Fenomenal! Har hela tiden undrat: ska han klara det? Att ta 8 guld under ett och samma OS? Men hittentills har han varit överlägsen. OK, det var nära att serben tog guldet idagens Fjäril 100m, men nära räknas inte. Nu är det väl bara en lagkapp kvar? Det som USA har abbonnerat närapå hela tiden?

Tänk vilken atlet, vilken idrottsman man är om man klarar av att simma alla 8 finalerna, plus de kval soms ka till under OS, och ta GULD!

Jag håller verkligen tummarna för honom!


Svenska resultat? Hmm..... hur det än är så måste ju Emma Ljungskog vara det man tänker på först eftersom hon tog Sveriges första medlaj i detta os... och sedan Aras eftersom det blir sådant rabalder runt det.

Sedan har jag ingen aning om hur det gått, och faktiskt, bryr mig väldigt lite....

Av Camilla - 15 augusti 2008 10:27

Och dagens cykeltur blev milen idag också. Trött i benen, matt i kroppen men nöjd. Så skönt egentligen, även om bakdelen är öm och platt... tur att man inte har den smala sadeln!

Av Camilla - 15 augusti 2008 09:39

Kallelsen har kommit, och chans att skriva ut scheman. Inte som de schema man är van vid innan Högskolan precis.

Hamnade i grupp A, så jag börjar den 25, och är ledig den 26 introduktion den 27 osv.

Spännande. Ett nytt steg i mitt liv, mot framtiden.



Av Camilla - 14 augusti 2008 13:58

Knappt 18 grader ute och blåsigt. Nyss kom ett sjuhelsikes regnoväder, men det gick för bi snabbt.

Själv har jag precis legat och njutit i badet, visst är det härlitg att ligga i ett varmt skumbad när det är kallt och kyligt utomhus?!

Ingen cykeltur idag, vädret taskigt och jag gitter inte. Jag var nog lika trött som hundarna igår när vi kom hem.

Av Camilla - 13 augusti 2008 18:18

Hon badade först i havet, och sedan i sanden.

Nu ligger båda flickorna i varin ände av rummet och sover....ljudligt.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards