Alla inlägg under juli 2008

Av Camilla - 22 juli 2008 08:54

Och igår kunde Elton och Pyret vara lösa samtidigt. Härligt. Det är lite stressande för båda mig och definitivt för hundarna, att inte kunna vara hela flocken tillsammans. Men idag var det bara att öppna alla dörrar och släppa dom tillsammans, till deras stora lycka.

Betyder också att idag är det deras (Pyrets och Eltons) tur att bada.


Just nu ligger de på olika ställen och bara iakttar mig, väntar på att det ska bli deras tur att få frukost.

Av Camilla - 21 juli 2008 18:58

Övade med Lillan på gräsmattan idag. Har gjort det mer eller mindre var dag sedan jag kom hem från Tvååker. Tog henne en runda på bordet också, där behöver jag också öva mer.

Inget godis- ingen leksak - andas lugnt och glöm inte att vara sprallig med henne när hon stått som hon ska...

Och så gäller det att jag tar det lugnt också. Tror att det mångt och mycket är jag som stressar henne på utställningarna eftersom jag blir så nervös...


Men vad hon står snyggt nu!!

Av Camilla - 21 juli 2008 18:54

Ligger på Svensktoppen, har varit med i Sommarkrysset.

Inte min typ av musik sa jag till pappa, men en låt som vinner mer och mer när jag lyssnar!


Väldigt stiligt var det i Sommarkrysset också, när de var klädda i kostym.

Av Camilla - 21 juli 2008 16:07

Och idag var det knappt något hår i silen när jag rengjorde badkaret efteråt. Hon är på väg ut ur sin fällning, och jag tycker mig se att båda kropp och svans återhämtat sig. Skönt.

När Pyrets löp är över ska jag bada både henne och Elton, så att det blir lite fräschare runt dom.

Av Camilla - 21 juli 2008 11:00

Idag cyklade jag min tur redan vid 9-tiden. Helt underbart. Varmt, men fläktade lite grand. Använde treans växel mer och mer, och ingen ettans alls. Inte så mör i benen när jag kommer hem, men visst känns rumpan platt =)

Sedan tog jag bilen (som inte varit igång på nästan två veckor och följdaktligen var lite svårstartad) och körde till Bromölla där jag solade. SKÖNT! 

Av Camilla - 21 juli 2008 08:22

Tack Lottie, för ditt tips om vad man ska ta om man får kramp. Jag ska testa.

Jag gick in på Viktop.se och där sa de samma sak, plus flera andra tips om vad man kan äta o hur man ska träna.


Vaknade vid 8 idag, soligt men inte så varmt ute (kvittar, det är härligt att det är soligt åtminstone) och jag är alldeles tung i huvudet. Tyckte att jag hörde åskan i natt, men är inte så säker. Blir som drogad under åskväder.


Slöade igår, det var en regnig dag (till att börja med) så jag cyklade inte någon runda. Enligt träningsnissar så är det helt okej, man ska helst inte motionera dagligen, utan låta kropp och muskler återhämta sig en dag emellanåt. I mitt fall är det kanske inte så bra att låta bli. Har jag ingen rutin att göra det dagligen så glömmer jag bort det efter hand, och det gäller allt jag företar mig. Jag är helt enkelt en lat människa.


Har haft problem ed att få i mig de 2 literna vätska dagligen som jag ska ha, så nu häller jag upp i ett av de stora glasen, det rymmer 0,5l så fyra glas om dagen gör att jag klarar av mitt vätskeintag, och det är mycket lättare!


Igår åt jag tacos på förmiddagen. Jag mätte noga upp maten: 1 dl köttfärs, 0,5dl makaroner (orkade inte koka ris) sallad och så tre matskedar avocado-sås.... jösses vad mycket det blev i tallriken! Var riktigt lagad måltid ska ju innehålla ca 2dl men det är enormt mycket! Jag orkade knappt äta upp allt. Mina portioner har nog varit för små innan...

Av Camilla - 20 juli 2008 16:39

Om du tror att du inte behöver

göra något åt jordens problem,

då är du ett av dom.

Ett av de sannaste ordspråk jag hört på länge.

Vi klagar, räds och förskräcks över utrotningshotade djur, global uppvärmning, sopberg som växer, miljöförstöring etc.


Det känns kanske som om det är hopplöst, som om det är lönslöst för oss små, enskilda människor att göra en skillnad. Men tänk på att en och en är vi små och kanske obetydliga, tillsammans kan vi bilda en jätte som sprider ringar över hela världen.

Tänk bara på att det var ett litet program i Sverige som satte igång ringarna, som gjorde att fåren i Australien slapp bli flåda levande (rumpan). Ingen är obetydlig, alla kan hjälpa till, med små medel kan vi minska utsläpp och nedsmutsning:


byt till lågenergilampor, en lampa kan vara dyr att köpa in, men tänk på att den fungerar tokmycket längre än de vanliga glödlamporna.


När du använder spisplattorna, använd en gryta som är lite större än plattan och använd lock på grytan så minskar du energiförbrukningen.


Sänk temperaturen inomhus 2 grader på vintern och höj 2 grader på sommaren.


Byt eller rengör luftfilterna i ac mm. glöm inte att byta luftfilter i bilen också så minskar du även din bensinförbrukning.


Torka din tvätt på lina istället för i torktumlare.


Använd mindre varmvatten.


Stäng av elektriska apparater du inte använder, stäng inte bara av med stand-by utan dra ut kontakten eller tryck på knappen. Själv har jag eldosor med strömbryatre, det enda ljus i mitt sovrum numera på nätterna är klockradion, allt annat är stängt med knappar.


Plantera ett träd, eller en hel skog. Låter kanske löjligt, men ett träd kan absorbera så mycket som 1 ton koldioxid under sin livstid.


Återvinn allt papper, köpa återvunnit papper, och lämna pappkartongerna i affärerna så kommer det automatiskt att bli mindre kartong hem, vi behöver inga kartonger runt tandkräm och tabletter.



Finns så mycket vi kan göra. Kanske vi inte gör allt, och inte meddetsamma, men det är med detta som med ringar på vattnet,gör det själva, tala om det för andra,  och snart är vi flera som gör en skillnad. Ringaran sprider sig utåt.

Av Camilla - 20 juli 2008 09:19

Här kommer ett annat klipp ur samma film.



Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards