Direktlänk till inlägg 20 juli 2008

Dagens ordspråk

Av Camilla - 20 juli 2008 16:39

Om du tror att du inte behöver

göra något åt jordens problem,

då är du ett av dom.

Ett av de sannaste ordspråk jag hört på länge.

Vi klagar, räds och förskräcks över utrotningshotade djur, global uppvärmning, sopberg som växer, miljöförstöring etc.


Det känns kanske som om det är hopplöst, som om det är lönslöst för oss små, enskilda människor att göra en skillnad. Men tänk på att en och en är vi små och kanske obetydliga, tillsammans kan vi bilda en jätte som sprider ringar över hela världen.

Tänk bara på att det var ett litet program i Sverige som satte igång ringarna, som gjorde att fåren i Australien slapp bli flåda levande (rumpan). Ingen är obetydlig, alla kan hjälpa till, med små medel kan vi minska utsläpp och nedsmutsning:


byt till lågenergilampor, en lampa kan vara dyr att köpa in, men tänk på att den fungerar tokmycket längre än de vanliga glödlamporna.


När du använder spisplattorna, använd en gryta som är lite större än plattan och använd lock på grytan så minskar du energiförbrukningen.


Sänk temperaturen inomhus 2 grader på vintern och höj 2 grader på sommaren.


Byt eller rengör luftfilterna i ac mm. glöm inte att byta luftfilter i bilen också så minskar du även din bensinförbrukning.


Torka din tvätt på lina istället för i torktumlare.


Använd mindre varmvatten.


Stäng av elektriska apparater du inte använder, stäng inte bara av med stand-by utan dra ut kontakten eller tryck på knappen. Själv har jag eldosor med strömbryatre, det enda ljus i mitt sovrum numera på nätterna är klockradion, allt annat är stängt med knappar.


Plantera ett träd, eller en hel skog. Låter kanske löjligt, men ett träd kan absorbera så mycket som 1 ton koldioxid under sin livstid.


Återvinn allt papper, köpa återvunnit papper, och lämna pappkartongerna i affärerna så kommer det automatiskt att bli mindre kartong hem, vi behöver inga kartonger runt tandkräm och tabletter.



Finns så mycket vi kan göra. Kanske vi inte gör allt, och inte meddetsamma, men det är med detta som med ringar på vattnet,gör det själva, tala om det för andra,  och snart är vi flera som gör en skillnad. Ringaran sprider sig utåt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Söndag 7 april 16:06


  Denna honan kommer att paras senare i vår. Båda hennes föräldrar ör stambokförda på 95p, pappa Jocke har 2*95. Hon har själv 2*95p.  Hon ska paras med Herr Larsson, 96p.  ...

Av Camilla - Onsdag 3 april 13:33

I går hade vi föräldrarmöte i Linus innebandyklubb. Det är flera föräldrar som klagat på tränaren och den som är med som ledare på matcherna. Det toppas i laget under matcher, Linus är en av dem som får minst spelartid, minst byte och minst passninga...

Av Camilla - Onsdag 3 april 13:09

I helgen funderade vi på att byta till sommardäck men det kom en heldag i Furuboda och en kaninutställning i vägen    När vi vaknade upp i dag kändes det helt okej. Visseligen har det mesta smält bort men vitt var det ändå. Men några bakslag ska ...

Av Camilla - Onsdag 3 april 13:00

Nu har vi varit på kaninutställning i mars månad. Först var det Örsjö 16/3. Jag ställde mina 2 sparade rex-flickor och Linus ställde Nacho och Herr Melin.  Mina flickor fick 93p vardera. Den ena för att hon hade längre vita stickelhår och den andra...

Av Camilla - Torsdag 14 mars 09:39

Ja, faktiskt det är helt okej. Det är mindre okej att vara elak och småsint för att man känner så. Jag kan vara avundsjuk på andras framgång, lycka eller tur. Det betyder inte att det är okej att börja prata illa om dem, till dem osv. Jag är avun...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards