Alla inlägg under juni 2008

Av Camilla - 3 juni 2008 08:58

först, tack till alla som hört av sig om Elton. Jag har gott hopp om att det ska försvinna efter att ha pratat och chattat med andra som haft erfarenhet av blåsljud vid fyllda analsäckar eller annan åkomma.


   Jag ska låta honom äta denna perioden med pencillin och sedan ska C få lyssna igen, eftersom det var han som hörde det först. Blev rekommenderad en period av 1½-2 månader innan nästa hjärtundersökning. Hörs det då inget så ska jag ta kontakt med SKK så jag får två andra veterinärer att lyssna på hans hjärta, eller hur det nu var för att få det hävt.


   Kanske jag skulle ha väntat med att ta det intyget jag gjorde igår, tills han fått gå på sin kur, men gjort är gjort och det känns ändå mer reko så här.


   Men visst är det som när man hör ett okänt ljud i bilen under körning, man letar efter fler ljud och hör kanske mer som alltid funnits där men som man inte lagt märke till innan. Igår letade jag symptom på Elton. Han var ju först groggy efter sin "doping" men på kvällen var han fullt återställd igen, fast usch vad saker jag tyckte attjag såg med honom...


  Idag är han sitt gamla vanliga jag igen, fasligt brått ner för trappen, kissa in allt revir som har bleknat bort under natten och sedan skälla på måsar och annat otyg som vågar sig närma hans tomt, eller bara går på åkern utanför =)

ANNONS
Av Camilla - 2 juni 2008 15:19

Precis hemkommen från veterinären. Inte min dag idag!

Elton har ett litet biljud, det hördes inte riktigt i varje slag, men för ofta för att kunna fria honom idag.

  Han fick sin tandsten bortrensad och analsäckarna tömda, och dessutom sina klor klippta. C kom ut och berättade att ett par tänder också rykt, och då kläckte jag en liten teori som jag har haft länge: kan hans blåsljud bero på en infektion i kroppen (eftersom jag får ta tandsten så ofta så är det inte omöjligt att det funnits en) och ska vi testa att ge honom en pencillin kur och sedan kolla om ett par månader igen?

  C funderade ett par sekunder sedan sa han att det gör vi. Sagt och gjort, en pencillinspruta i baken och sedan pencillin för 10 dagar med hem. Ska kolla honom igen efter sommaren, vill ju inte att det ska vara sant, och tror nog att C var lite på min linje annars hade han aldrig skrivit ut pencillin till mig.

  Ska du ta intyg nu undrade de, och jag sa JA, är det ett biljud så är det, inget att hymla med. Sorgligt men viktigt för rasen. Vad har jag varit för uppfödare/hanhundsägare om jag inte tagit ett intyg när det kommer?  Jag ska kunna se mina valpköpare och Eltons tikägare i ögonen, och det kan man inte om man inte har rent mjöl i påsen.

  Jag har talat om det för de flesta som parat, inte hunnit med alla ännu, och även sagt det till hans uppfödare.

   Men det är inte slut ännu! nej, jag ska kolla honom flera gånger, kanske kanske.... och kvarstår det så blir det "snippi-snippi" som Johnny depp säger i Pirates-filmen: kastrering

ANNONS
Av Camilla - 2 juni 2008 11:03

Har tid i eftermiddag för att ta tandsten, tömma analsäckar och ta nytt hjärtintyg, alltihop på Elton-peltonen. Och tiden segar sig framåt!


Gissa om jag är nervös! Tänk om han har blåsljud? Vilka beslut ska då tas? Godta det rakt av? Nej så fanken heller, alla tre måste lyssna i så fall, och sedan vill jag ha honom på en pencillinkur ett tag innan vi testar igen, så att det inte beror på en infektion någonstans.


Men om det kvarstår? Kastrering.


Håll tummarna!

Av Camilla - 2 juni 2008 06:30

Igår när vi satt och åt frukost så frågade Malin vad jag åt en sådan massa tabletter för, och vad det var för några. Hade redan tagit ed flesta, men hade järntabletten, Levaxin och Folacin kvar. Tar upp järntabletten och säger: detta är en järntablett. varpå Malin skärrat utbrister:
- Milla, äter du hjärna?


Morfar Arne höll på att spruta morgonkaffet över frukost bordet =)

Av Camilla - 2 juni 2008 06:25

Vaknade kl 05.38 och hur jag än försökte så är det alldeles kört. Bara att stiga upp.

Har visseligen saker planerade idag, men ingeting som inte kan göras i eftermiddag så varför jag var tvungen att vakna så tidigt det är en helt annan sak. Kanske för att jag har legat och funderat på hur jag ska kunan höja staket och grindar så att Lillan stannar på tomten. Hon har varit jätteduktig sedan jag blev opererad men nu verkar lugnet vara över, för igår var hon iväg hos någon granne och åt äckligheter igen.

Av Camilla - 1 juni 2008 11:10

Cyklade till Pukavik och hem, mör i benen och öm i rumpan, men SÅ SKÖNT!

Vinden svalkade och solen sken.

  Enda nackdelen: jag spänner mig så jag får ont i höger armbåge och nacke. Konstigt, när jag tänker efter: jag har mest ont i min högra sida. Hur kan det komma sig? Är det normalt att man spänner sig bara ena sidan av kroppen?

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se