Direktlänk till inlägg 31 maj 2008

Ska det bli fler?

Av Camilla - 31 maj 2008 15:11

Min plan, eller kanske ska säga förhoppning, är att jag ska köpa in en b&t hane nästa år eller om två år. En hane som är obesläktad med Elton, så att jag kan använda den på Eltons barn. Jag letar på nätet, bland kennlar och på hemsidorna.

   Hade planer på att ta in en hane från Finland för två år sedan, men det blev inget.

Antingen är det fel stamtavla eller hittar jag något annat fel. Har jag för hårda krav? Som Helena sa: alla stamtavlor har någit fel, alla hundar har något fel, det är bara en frågan om att prioritera vilka fel som du vill leva med och vilka som är för stora.


Så:

1: Båda föräldrarna ska ha alla intyg UA enligt SCKCS regler.

2. Minst ena föräldern ska vara över 4 år.

3: Inget blenheim eller trefärgat på minst 2 generationer, helst mer.

4: Båda föräldrarna utställda med mer än en etta, gärna något CK också.


Hmm, inte lätt. Har kikat lite på norska sidor också, men tyvärr så redovisar NKK bara ögonintygen, varken knän eller hjärtan kommer med i deras Dogweb. Fast jag har hittat ett par intressanta hanhundar jag kan tänka mig att köpa valp efter, nackdelen är bara att de inte är äldre än 2 år själva.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Torsdag 28 juni 17:29

Japp, varit hos doktron i dag och fått diagnosen Trocanther Bursit. På vanlig svenska: inflammation i slemsäckarna i höfterna. Ont gör det i alla fall. Har haft det tidigare, även då i båda höfterna, men vi valde att bara ge kortison-spruta i ena höf...

Av Camilla - Lördag 16 juni 18:51

En härlig känsla när mitt examensbevis låg i brevlådan i går. 2 års studier, där jag kämpat och ett tag funderat på om det verkligen var värt det. Tillsammans med funderingar på min vardag och hemmalivet. Men det fungerade. 17 ämnen, varav 5 med G ...

Av Camilla - Söndag 10 juni 08:36

Japp, i fredags för en vecka sedan började vi dagen i Tivoliparken med en liten champagnefrukost. Sedan var det skolavslutningsmiddag på O'Learys i Kristianstad. Därefter var skolan slut. 2 år har nu ändats, och vi har börjat jobba i det yrke vi ut...

Av Camilla - Söndag 10 juni 08:26

Det var inte John Dears sista kull    Jag var osöker på om han ens hade klarat av att para sista honan, hon var superbrunstig och fräsig oc han darrig och skakig. Men det gick. Det ligger ett gäng rödtottar i boet.   Astah fick också en kull nu...

Av Camilla - Fredag 25 maj 16:11

  En liten riskaka (Rhinsk Scheck)       Popcorn (rex)   New Zealand Red, sista kullen efter vår John Dear, en liten hona     ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12 13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se