Alla inlägg under april 2008

Av Camilla - 19 april 2008 09:04

Den lilla terroristen som under i alla fall 4-5 veckors tid väckt mig ungefär samtidigt som solen börjat att synas, visar potential för att bli en sjusovare istället.

   Visseligen är det fortfarande kl 6 som gäller för att stiga upp, ut och kissa & bajsa, och sedan bli serverad frukost. Men när vi kommer upp igen så är det ngen som gäller. Hade det inte varit för att Lillan och Godis ville ut, så hade troligen Hoppsan sovit till 9-10 idag utan problem.

   Elton är inte så pigg på att ha henne hos sig alltid, men igår fick Emme något bra foto när det ligger en trött familj och sover i min fotända på sängen: Elton och Pyret med lilla Hoppsan-sa i mitten.

   Ville ta kort mer nu innan hon åker, men min kamera har gett sig av på en längre spa resa till hemlandet, det stora GeKås, och det är lite tveksamt när den kommer tillbaka. Den kände sig ofokuserad och inte på hugget. Trots laddat batteri så fanns det inga knappar som fick den att reagera. Jag saknar den!

ANNONS
Av Camilla - 18 april 2008 19:38

Egentligen var dte bestämt att lilla Hoppsan-Sa skulle flytta i morgon, men ikväll ringde hennes matte och undrade om det gick att göra det på söndag istället. Tajt med tid, eftersom det under ca 5 veckors tid varit bestämt att det skulle ske den 19/4 så har jag andra planer på söndag, men det ska nog gå att ordna.

Tänkte på en konversation jag haft tidigare med annan uppfödare, som dels begär extra betalt för tid utöver de 8 veckorna, som valpen får stanna kvar innan ägaren kan hämta sin valp. Dels inte ändrar bestämd leverans oavsett var-när köparen ringer. Jag tycker inte man kan göra riktigt så... Visseligen blir det som jag skrev tajt med tiden, men jag anser nog att det är en tjänst som man som uppfödare definitvt får vara beredd att ställa upp med.

   Är också väldigt skeptisk till att begära mer betalt för någon vecka extra hos mamma och familjen. Låter lite gnidigt...

ANNONS
Av Camilla - 18 april 2008 18:55

 Än en varm, len och gosig liten valpenissa i sängen, tätt intill en? Igår gav sig Hoppsan sjutton på att hon skulle INTE sova i sin korg i hagen. Det var lite kyligt i rummet, jag vet inte om det inverkade, men i vilket fall som helst lyfte jag på gallret så att hon kunde springa fram till sängen, och lyfte upp henne till oss andra. Hon har legat hela natten bredvid mig, och sovit som en liten gris. Vaknade vid fyra och gick ut med henne, för att gå upp och fortsätta att sova, och klockan åtta som först ville hon stiga upp på allvar och få frukost. Hade inte min klocka ringt hade hon nog legat kvar längre och mysat med oss.


Av Camilla - 17 april 2008 13:18

Lilla Hoppsan-sa har idag varit på återbesök hos veterinär Åsmund, och är nu redo för sitt nya hem. Hon flyttar på lördag. Samtidigt som det känns vemodigt så är det rätt skönt: jag får mitt sovrum tillbaka! Behöver inte stiga upp kl 5-6 för att det lilla buset vill ut.

Inatt vaknade jag halv fyra av att det var en månskensserenad i valphagen, så jag lyfte upp henne till mig i sängen, varpå hon busade, tuggade hår (inte nödvändigtvis Pyrets eller Lillans) och gnagade fingrar. Varm och go!

  Igår när jag kände mig så dålig så la jag mig och sov ett par timmar, men en liten Hoppsan på huvudkudden, precis som hennes mamma och storasyster brukar ligga, efter 2 timmar reste hon på sig och la sig utmed mitt ansikte istället, och sov glatt vidare. En helt underbar känsla, som jag kommer att sakna när hon flyttat.

Nu har hon krupit upp i sin korg, och lagt sig bland alla nallar och leksaker. Trött efter flera timmars bus, först med biltur till veterinären, sedan bus på gräsmattan både med övriga gänget och alldeles ensam. Lilla Hoppsan-Sa..

Av Camilla - 17 april 2008 13:13

 Förvarsadvokaten:  -Kan ni vänligen tala om hur gammal ni är.
Den lilla damen: -Jag är 86 år gammal. 
Förvarsadvokaten: -Berätta nu, med egna ord, vad som hände kvällen den 1 april. 
Den lilla damen: -Ja, jag satt ju där på verandan när den unge man som bor granne kom och satte sig bredvid mig.
Förvarsadvokaten: -Kände ni mannen?
Den lilla damen: -Nja, lite grann, han bor ju som sagt var granne och är mycket trevlig. 
Förvarsadvokaten: -Vad hände efter han satt sig ner? 
Den lilla damen: -Han berättade att han tyckte om äldre kvinnor och att jag var väldigt sexig. 
Försvarsadvokaten: -Och vad hände sedan? 
Den lilla damen: -Han började att smeka mig på låren. 
Förvarsadvokaten: -Hindrade ni honom?  
Den lilla damen: -Nej det gjorde jag inte. 
Förvarsadvokaten: -Varför inte? 
Den lilla damen:- Det kändes så skönt. Ingen har gjort så med mig sedan min Albert dog för 30 år sedan. 
Förvarsadvokaten: -Och sedan? 
Den lilla damen: -Han började smeka mina bröst. 
Förvarsadvokaten: -Hindrade ni honom? 
Den lilla damen: -Nej det gjorde jag inte. 
Förvarsadvokaten: -Varför inte?  
Den lilla damen: -Hans smekningar gjorde mig alldeles varm i hela kroppen, jag har inte mått så bra på åratal. 
  Förvarsadvokaten: -Vad hände sedan? 
Den lilla damen: -Jag kände mig så upphetsad att jag bara la mig ner och sa: 'Ta mig unge man, ta mig!' 
Förvarsadvokaten:
 -Nå, tog han er? 
  Den lilla damen:  -I helvete heller! Han skrek bara: 'April, April!!' Och det var då jag sköt den djäveln

Av Camilla - 16 april 2008 11:40

Kände mig febrig igår, vet inte om jag hade feber dock eftersom jag aldrig kollade. Idag har jag ont i svalget, huvudet och känner mig tung i huvudet. Illamående... släng av influensan eller vad? Hopaps det går över, jobbigt att känna sig nere och dålig.

Av Camilla - 15 april 2008 14:57

har nu lärt sig att gå UPP i trappor. Släpper ut henne med de vuxna och när hon är klar så studsar hon själv uppför de tre trappstegen och kommer in.

 I dag har hon härjat ute, haft värsta racet, och ligger nu och sover i sin korg. Hon är jätteduktig. Bajsar helst inte inne alls, är hon i hagen på natten så skriker hon för att väcka mig. Kissar inne då och då, för hon hinner inte säga ifrån att NU är det dags. Äter helst nere i köket. Och väldigt gärna från pappas foder (ja, cavalierfodret är uppskattat).

 När hon ätit sin frukost så ska hon sova i sängen innan det är dags för nästa mål. Eller ja, sova och sova... hon sover en stund, men gnager på Lillans öron, min prydnadskudde, eller så stjäl hon lite snutt från mammas numera ganska så tomma juver.

   Hade tänkt att anmäla Lillan till Hässleholm, men numera är det nivåskillnad på hennes öron, och svansen hinner inte återkomma tillräckligt mycket.

Av Camilla - 15 april 2008 14:54

Min kampfisk Sverker och Emmes slöjstjärt Sven/svea kom absolut inte överens, så vi fick köra iväg igår och köpa ett annat akvarium, och när Sven/Svea kom ner i det så vart det så tomt. Eftersom jag är ledig tisdagar och Emme hade studiedag så körde vi till Kristianstad. Kom hem med en dam til Sverker, döpt till Sally. 2 algätare till vart akvarie, lite fler neontetrisar, några Platy och en ny Sven så att Svea numera heter enbart Svea. Jo, lite guppy-pojkar också eftersom Sverker tagit död på de som vi redan hade, och då fick Gupppisarna flytta en våning upp och bosätta sig med Sven & Svea.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se