Direktlänk till inlägg 13 april 2008

Norah Roberts, Harlequin och böcker

Av Camilla - 13 april 2008 09:01

Jag älskar böcker! de ska vara underhållande och gärna med en jobbig kärlekshistoria för att sedan få ett lyckligt slut. Eller spännande och blodisande. Nackdelen är ju bara att när man får sina händer på en bra bok, då glömmer man allt runt omkring, och skolan blir lidande. Jag har ingen disciplin alls, utan tar helst en bok framför att plugga, sorgligt nog.

   I förra veckan fick jag ett paket från Bokus med 5 Norah Roberts böcker... de var slut efter två dagar. Jag älskar hennes böcker. Min favorit än så länge är en som i filmversionen heter Montana Sky, Annars var det två riktigt bra böcker om tre syskon Gallagher på Irland, och en gammal sägen om älvfursten Carrick som blivit kär i en människoflicka. En oslagbar kombo: Irland och kärleksböcker, mina favoriter!

   I fredags kom ett av mina paket från Harlequin. Får tre i månaden. Dessa läste jag ut under gårdagen.

   På bokrean för några veckor sedan köpte jag en isländsk deckare av Yrsa Sigurdadottir (?) som var kanon, och nu letar jag efter hennes andra bok "Den grav man gräver". Hon rekomenderas varmt till andra som gillar deckare.

   Jag läser snabbt, men är det en bok som jag fastnar för så läser jag gärna om den, och då hittar jag nyanser och detaljer som jag inte sett från början. KAN INTE läsa en bok sakta! Från pärm till pärm på kortast tid.


Kan inte heller läsa dokumentärer, självbiografier eller politiska böcker, kräkvarning, uttråkad. Tappar sugen och tråden meddetsamma.


Andra böcker jag slukat är de flesta av Stephen King, utom de om revolvermännen eller den om Dolores Clayborne. Sistnämnda försökte jag att läsa under 4 års tid, men kom aldrig igenom den helt, och lämnade istället in den till Lions i Sölvesborg, så kan de sälja den till någon annan som kanske uppskattar den bättre. (Provade att se filmen, men den var lika kass)

Dean R Koontz skriver kanonböcker. Jag har läst alla serier som getts ut av Margit Sandemo. De flesta böcker utanför serierna också. Av serierna är nog Sagan om Isfolket och De svarta riddaran de bästa. Gillade också Blåljus, men de böckerna var lite väl korta, och så blev det ett så abrupt slut på serien.

  jag läste hela Borta Med Vinden som 12-åring. Underbar bok, med precis tillräckligt mycket sorglig kärlekshistoria för att binda mig. Men tur att någon annan tog upp tråden och skrev en fortsättning med lyckligt slut så även Scarlett och Rhett fick varandra till slut.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - Söndag 7 april 16:06


  Denna honan kommer att paras senare i vår. Båda hennes föräldrar ör stambokförda på 95p, pappa Jocke har 2*95. Hon har själv 2*95p.  Hon ska paras med Herr Larsson, 96p.  ...

Av Camilla - Onsdag 3 april 13:33

I går hade vi föräldrarmöte i Linus innebandyklubb. Det är flera föräldrar som klagat på tränaren och den som är med som ledare på matcherna. Det toppas i laget under matcher, Linus är en av dem som får minst spelartid, minst byte och minst passninga...

Av Camilla - Onsdag 3 april 13:09

I helgen funderade vi på att byta till sommardäck men det kom en heldag i Furuboda och en kaninutställning i vägen    När vi vaknade upp i dag kändes det helt okej. Visseligen har det mesta smält bort men vitt var det ändå. Men några bakslag ska ...

Av Camilla - Onsdag 3 april 13:00

Nu har vi varit på kaninutställning i mars månad. Först var det Örsjö 16/3. Jag ställde mina 2 sparade rex-flickor och Linus ställde Nacho och Herr Melin.  Mina flickor fick 93p vardera. Den ena för att hon hade längre vita stickelhår och den andra...

Av Camilla - Torsdag 14 mars 09:39

Ja, faktiskt det är helt okej. Det är mindre okej att vara elak och småsint för att man känner så. Jag kan vara avundsjuk på andras framgång, lycka eller tur. Det betyder inte att det är okej att börja prata illa om dem, till dem osv. Jag är avun...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards