Alla inlägg under mars 2008

Av Camilla - 17 mars 2008 11:06

Har börjat på min uppsats i Svenska C.  Den ska handla om kommunikation på något sätt. Stort område, jag är en velepotta så det är svårt att hitta VAD den ska handla om, för kommunikation kan vara så mcket: kroppspråk, chat, dialekter, teckenspråk etc. Kommer nog att skriva om mobiltelefoner och dess betydelse i dagens samhälle. vet ju själv hur viktig min mobil är för mig!

ANNONS
Av Camilla - 17 mars 2008 08:54

Skulle tvätta händerna och öppnade kranen: inget hände! Det grävs nånting i Norje, och där har de grävt av en vattenledning (det var väl onödigt) så vi har inget vatten alls i kranarna. USCH. Får hoppas att det lagas snart!

ANNONS
Av Camilla - 17 mars 2008 08:41

Dagens vägning:

Love 655g

Hoppsan 649g


(Pyrets förra kull hade 6 valpar och vid samma ålder vägde de ca 709-1003g så jättemycket mindre än tex Tanja är de inte... )

 Lillans valpar ska vi inte ens försöka jämnföra med eftersom Lillan kunde knäcka extra till Arla, och hennes valpar var klumpar mot mina tidigare kullar =)

Av Camilla - 17 mars 2008 08:29

Vaknade strax över sx idag av att Love och Hoppsan var på golvet och lekte. Tassandet av små trampdynor på tidnigspapper akompanjerat av ett rytmiskt dunkande av mamma och storasysters svansar. Härligt ljud.

   Var bara att stiga upp, trots att jag kan sova så länge jag vill på måndagar då dagens enda lektion inte är förrän i eftermiddag efter kl 14.  Ut med dom stora och fram med valpmaten. Trots ynkepink-storleken så är aptitet enorm. Bara lukten av maten på blöt får de här två piggelinerna att vakna och fråga efter den. Eller fråga och fråga... de kräver sin mat!

   Nu sover de igen ihopkurade med sin nalle (vars ena ben är lika stort som en hel Love). Varför är dygnsrytmen på valpar att de vaknar svintidigt (ursäkta ordvalet) och kan sedan sova hela eftermiddagen? Fröjden att vara småbarnsförälder säger mamma när jag påtalar tiderna.

   På radion idag hotade de med snö, som kan lägga sig. Suck! I mitten av mars? Den snöns kulle ju varit här under sportlovet istället, inte nu.

   Håller på att förebereda inför fredagens äggjakt med syskonbarnen. Inte helt lätt att hitta på ledtrådar och gömställen, barnen börjar bli så stora att det MÅSTE vara klurigare, samtidigt som Malin, Anton och Joel kan ha problem med läsandet. Får fundera.

Av Camilla - 16 mars 2008 15:23

och tyvärr är det fnurr på bredbandet så jag loggas ut hela tiden.


Skulle ju skriva STORT GRATTIS till gårdagens vinnare:

BIR CH Clopsville Cimarron, äg Vouges. (Blenheim tik)

och

BIM+CERT+CHAMPIONAT till CH Vouges Riddick at Leamington, Alex, som är en ursnygg B&T hane... Släkt i släkten också, hans mormor är syster till Skrållan =) Betyder ju därmed också att jag inte kan fråga om att få låna honom på någon av mina tikar då jag anser det blir lite väl nära, även om det skulle vara tillåtet inom Inavelskoefficienten.

Av Camilla - 16 mars 2008 07:29

   Mycket av tjusningen med att gå på hundutställningar är att träffa folk och prata. Igår var det så klart Anki på Jankils, Truls ägare Gunilla (Truls är en av Lottas valpar i första kullen efter Simpan och Kajsa) Janina och Lars från Wides, Ja Gun-Britt och make därifrån såklart också, det kom fram en tjej från Blekinge och frågade lite om avel och parningar, hon hade en blenheim och ville ha b&T eller trf, så jag rekomenderade henne att ta kontakt med Carina och Walter.  Flera av de som man träffar på kaninutställningar syntes till i hallen vilket var roligt. fast Monica sa direkt att det var tveksamt om hon skulle ställa ut sin hund på en sådan här =) när hon fick se trängseln, hur det gick till och allt, fast jag tror det bara var lite nerver....


  Tänkte passa på att köpa med mig en påse RC Cavalierfoder hem, men när jag tog den och gick fram till försäljaren så säger han: "vi säljer ingen hundmat idag, utan i morgon eftermiddag säljer vi ut de påsar vi har här"

vad är det för försäljare som är på mässa och inte har hundmat till försäljning under utställningen? Stor miss. De andra foderföretagen hade ju påsar till salu. Så jag testar en påse James Wellbeloved istället, köpte en sådan hem FÖR DE HADE PÅSAR TILL FÖRSÄLJNING =)


   Anki och Molly passade på att komma inom och hälsa på valparna innan de åkte vidare. Molly börjar bli en mogen flicka för hon skällde inte ut sina syskon, utan stod och sniffade på dom länge.

Av Camilla - 15 mars 2008 18:19

Gjorde riktiga fynd idag. Har ju klagat på att jag inte hittat snygga bildekaler, de som funnits har varit en oerhört ful blenheim och en tråkig trf som levde på 70-talet (tror jag) men idag hittade jag en snyggis i BLACK AND TAN! Köpte en till mig och en till Anki meddetsamma! De kommer från TopDog.

  I ett annat stånd (Lil´s Hundsmycken) köpte jag kort med alla fyra färgerna på, och hennes sista musmatta med black and tan. Tyvärr är det lite suddiga foton men titta och njut!

Av Camilla - 15 mars 2008 18:07

Körde i god tid och trots att virrepannan (jag) har varit där innan o var GPS så kom vi lite fel (förlåt Anki..) men snart hittade vi rätt ändå. Kön till Mässhallen började vid första rondellen innan Tågstationen. Tror nästan vi köade längre tid än det tog att köra ner till Malmö (överdrivet men det var längre).

   När vi kom ner och var inne på plats sa Anki: "jag körde- du får ställa" . Så det fick bli så. Molly skötte sig kanonbra! Gick jättebra, och stod snällt. Kanske skulle haft svansen lite frimodigare i stående, men det är en övningssak, bara att sköta sig så fint första gången man är i Malmö Mässan, med allt skällande och stojande runt omkring. Inte ett skall hon la av inne. Enda hon skällde var i bilkön på vägen dit, när det kom en tjej och gick förbi med en Dvärgpinscher.

  Kritiken kan ni läsa på kennelsidan, under Resultat.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zeraphina med Blogkeen
Följ Zeraphina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se